monikab Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 SUZI zwana JEŻEM znalazła dziś (08.04)upragniony dom!!!!!!!! Będzie mieszkać w Radomiu,w domku,do dyspozycji będzie miała duży ogród ale przede wszystkim będzie miała dużo miłości,czułości,zawsze pełną miskę i swojego człowieka,który tym razem (mam nadzieję) nie zawiedzie. POWODZENIA JEŻU-ZWIERZU!!!!BĄDŹ SZCZĘŚLIWA!!!! Domu stałego poszukuje śliczna,maleńka sunia w typie sznaucera miniaturki. Psina błąkała się od jakiegoś czasu na jednym z osiedli,przeganiana,straszona i obrzucana czym popadnie,żywiła się resztkami pod śmietnikiem a ostatnio przybłąkała się na teren firmy, gdzie są psy i była dokarmiana przez portiera.I tak trafiła do mojej przyjaciólki na dt. Brudna, śmierdząca, ze sfilcowaną sierścią pełną dredów. Tylne łapki i okolice odbytu były "porośnięte kulkami" zbitych,mocno zdredowanych włosów oblepionych kałem.Biedulka miała aż odparzony tyłeczek.Sunia nie była w stanie sama wykonać higieny.Zastanawiam się jak to maleństwo przetrzymało te mrozy,gdzie się biedna podziała. Jest przekochana,grzeczna,bezkonfliktowa(obecnie przebywa na tymczasie gdzie są suki,i koty).Co do kotów to jesli nie wchodzi jej w drogę to mała nie reaguje,jeśli natomiast kot pojawi sie na jej posłaniu lub przy jej misce natychmiast zostaje zaatakowany.Sunia uwielbia być głaskana i przytulana.Jest wdzięczna za chwilę uwagi.Jest młoda,ma bieluteńkie,ładne ząbki.Waży około 4kg. Została wykąpana,podstrzyżona i rozczesana.Na mordce miała okropne kołtuny,które po niedługim czasie uniemożliwiłyby otwarcie pyszczka BŁAGAM POMÓŻCIE ZNALEŹĆ JEJ WYMARZONY,KOCHAJĄCY DOM!!!! Tymczas, w którym jest suczyna jest zapsiony i zakociony. Kontakt w sprawie suni pod numerami telefonów: 509-285-517 506-133-568 A tak wygladała Suzi przed kąpielą i podstrzyżynami: Quote
monikab Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 A tu już Suzi w trakcie i po małej metamorfozie: Quote
monikab Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 nikt cię nie dostrzegł bidulko...w górę maleńka!!! Quote
malagos Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Jest rewelacyjna! Napisz do malawaszka, zajmuj sie sznaucerami, pomoze powstawiać ja na sznupkowe fora :p Quote
monikab Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 bardzo dziękuję,już napisałam.Moze tam ją ktoś wypatrzy Quote
malawaszka Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Śliczności! Dam ją na stronę, ile latek może mieć? ze 2-3? W Radomiu jest tak? Quote
monikab Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 bardzo,bardzo dziękuję w imieniu Suzelki.Przebywa w Radomiu,ma śliczne białe ząbki,nie pościerane,wydaje mi się,ze nie ma więcej niż 3 lata.Jeszcze raz dziękuję Quote
monikab Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 tak.Suzelka to Suzi,mam tendencje do zmiękczania Quote
malawaszka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 co u dziewczynki? może jakieś fajne fotki do ogłoszeń? - takie nie z góry tylko z poziomu psiaka? :cool3: Quote
monikab Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 postaram się zrobić nowe zdjecia jak najszybciej.Sunia ma się dobrze,jest przekochaną przylepą,ugodowa,koty olewa Quote
Monday Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Jest przecudowna :) A ma już ogłoszenia, na adopcjach, psach, szukajzwierzaka itp..? Quote
malawaszka Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Manday jak możesz porób ogłoszenia Quote
malagos Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Kocham takie maluszki! Ale sama szukam domu dla olkuskiej panienki... Dajcie jej ogloszenia w regionalnym tygodniku, albo gazecie -płaci sie za taki, ale odzew jest wielki, zwłaszcza, że za darmo, w dobre rece- trzeba przetestować kandydatówi podpisać umowę adopcyjną. Quote
monikab Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 byc moze szykuje się domek dla mautkiej.Pod koniec tygodnia jedziemy na sprawdzenie potencjalnego domku.Nie łudzę się,ludzie są różni,więc na radości jest przedwcześnie.Suzi przed wydaniem zostanie wysterylizowana Quote
malawaszka Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 świetnie ze sterylka i trzymam :kciuki: Quote
monikab Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 niestety dom okazal się porażką,więc szukamy dalej.I jeszcze jedna niewesoła informacja-suka jest w ciąży,dopiero teraz widać.Po urodzeniu miotu,który zostanie niestety uśpiony,suka będzie wysterylizowana. Quote
malawaszka Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 monika a może dałoby się przeprowadzić sterylkę aborcyjną? Quote
monikab Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 z tą sterylką w Radomiu jest mały problem,lekarze boją się ją wykonywać ze względu na możliwość dużej utraty krwi przez sukę,ja tez jak najbardziej jestem za taką formą uśpienia szczeniąt niż czekania na poród a potem cierpienie suki.Sunia nie przebywa u mnie,ja ją tylko odwiedzam,nie ja podejmuję decyzje i nie ja płacę.Ja podjęłabym ryzyko ze strylizacją aborcyjną,będę namawiać jeszcze znajomą,naprawdę nie jestem zwolenniczką usypianai miotów,tym bardziej ze nie raz już to przezywałam Quote
malawaszka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 rozumiem, zależy jak zaawansowana ciąża, ale jak weci nie mają doświadczenia to może faktycznie lepiej nie :shake: Quote
monikab Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Jakość zdjęć nienajlepsza ale mała jest niesamowicie ruchliwa,wszędzie jej pełno,tyle w niej radości,wszędobylstwa,i ten smieszny ogonekw ciągłym ruchu,przekochana suczyna. Quote
Recommended Posts