Rahi Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Witam, Mój pies zjadł gumę do żucia! Właściwie to pół reszta została na wąsach, sunia waży 8 kilo. Czy to może być dla niej groźne??? Muszę ją zabrać do weta, cz przeprowadzić płukanie żołądka? Bardzo proszę o szybką odpowiedź! Quote
Tascha Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Jak masz olej parafinowy to podaj, jak nie masz takowego - podaj zwykły ( myslę,ze łyzka stołowa wystarczy) - mozesz wymieszać z małą ilością mieska; nastepnie musisz obserwowac kupę- czy guma wyszła:p ( najlepiej noś ze soba patyk coby kupke dokładnie rozgrzebać) Quote
Rahi Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Dzięki! Mieliśmy w sumie tylko, niewielkie rozwolnienie (właściwie luźną kupkę) ale teraz już wszystko jest ładnie. Naprawdę to najbardziej bałam się ksylitolu, bo to była tak zwana guma bez cukru, a ja nie wiem jaka ilość ksylitolu jest już trująca (ponoć bardzo niewiele wystarczy), ale podałam szybko osłonkę na wątrobę poleconą przez weterynarza i nie było śladu zatrucia :) Quote
Recommended Posts