Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poproszę, żeby zerknęła na wątek.
Choć najlepiej gdyby, ktoraś z Was opisała LALUNIE na PW w czym problem....pewnie coś by podpowiedziała
Wiem, że szkolenia odbywają się w konkretnym mijescu, więc najlepiej jakby Pixel trafił do dt ... Kasę jakoś uzbieramy.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LALUNA zerknie tu w przyszłym tyg.
Potrzebne jest info w jakich okolicznościach , z jakich powodów Pixel trafił do schronu. Generalnie jak najwięcej informacji na jego temat. Zresztą sama pewnie napisze co i jak

Posted

To dobrze, że jest szansa na pracę z Pixelem. Przypomniałam sobie, że Jacek Gałuszka prowadzi na Śląsku program Lira, właśnie pracując z psami w schronisku, Nie są na tymczasie, po prostu raz w tygodniu odbywa się szkolenie dla kilkunastu psiaków. To oczywiscie Sląsk, i piszę o tym tylko dlatego, że pobyt w schronie nie odbiera Pixelowi szansy.

Posted

Toffina ja myślę, że LALUNA może być bardzo pomocna w sensie doradczym. Parę razy prosiłam ją o pomoc i skutkowało.
Nie wiem czy będzie mogła jakoś specjalnie zająć się Pixelem. Zresztą nie będę się za nią wypowiadać. Obiecała pojawić się na wątku więc na pewno jakoś się dogadacie.
Ja osobiście bardzo się ucieszyłam kiedy się tu pojawiłaś z chęcią pomocy.

Posted

A co sie dowiedzieliscie o nim?

szukam sobie psiaka na spacery (we Wro) i z którym mogłabym ewentualnie trochę popracować, a konkretnie chciałabym się pobawić w jakiś sport, możne fresbee:cool3:. niestety nie mogłabym go zabrać do siebie na tymczas bo we Wrocku tylko studjuje:roll:.

To gdzie miałby mieszkac jak będziesz we Wrocławiu?

Chętnie pomoge Wam utemperowac psa, ale u kogos musi mieszkac no i osoba ta będzie musiała z nim pracowac.

Posted

[quote name='LALUNA']

Chętnie pomoge Wam utemperowac psa, ale u kogos musi mieszkac no i osoba ta będzie musiała z nim pracowac.[/quote]

To będzie największy problem:-( Ale coś postaramy się znaleźć :roll:

Posted

Nie jestem szkoleniowce, więc mogę zaraz zostać zrugana, ale się odezwę. Myślę, że warto z psem pracowac nawet jesli jest w schronie, Sa takie akcje i daja efekty, Pies raz w tygodniu ma zajęcia, po których wraca do schronu. Przecież to nie chodzi o nie wiaodmo co, ale żeby chodził na luźnej smyczy i na ludzi nie skakał. Tego go może uczyć Laluna, a utrwalać wolontariusz czy toffina. Przecież to jedyna szansa dla niego. Czy naprawdę nie można tego zorganizować. Skoro Laluna wstępnie się zgodziła i Toffina też?

Posted

Niestety nie znam realii naszego schronu oraz możliwosci czy ktoś mógłby psa zabierac na takie szkolenia.

Obawiam sie ze generalnie nie jest to problem chodzenia na smyczy bo pies raczej drobny i delikatny.
Wiec pewnie i na smyczy ładnie chodzi.
Tak naprawde nie wiemy dlaczego został oddany. Czy ktos mógłby odiwedziec sie na czym polegał problem? Zakładając ze był problem a nie ze ktoś go wymyslił.
Bo tak tez sie zdarza. Ostatniego psa którego sasiadka zaadoptowała miał etykietke trudnego, demolujacego dom i na wstępie mi go odradzano. Pamiętasz Negra te sunie owczarkowata ;)
Okazało sie ze był to tylko wymysł ludzi którzy w ten sposób pozbyli się psa. Pies zostawał w domu i ani razu nic nie zniszczył. Ale łatke mu przypięto i to odstraszało ptencjalnych chętnych

Posted

Nikt nie mówi o pchaniu się na siłę. Każda pomoc na pewno się przyda. Osobiście nie znam realiów wrocławskiego schronu, ale jesli masz ochotę popracować z Pixelem to pewnie warto sprawdzić czy jest możliwość doraźnej pomocy. Pixelowi na pewno bardzo by się to przydało.

Posted

Spokojnie, te spacery raz na jakiś czas, które proponowałaToffina są bardzo ważne. Nie rezygnuj z tego. Przecież to też pomoże Pixelowi uczyć sie kontaktów z czlowiekiem. Dziewczyny zajmujące się psem - jak to będzie?

Posted

Pies jest dominujący, ma trudny charakter, okazuje agresję.
Taka informacja została podana przez człowieka, który go adoptował, a potem oddał.Pierwszy i drugi punkt uwidacznia już jego zachowanie w Schronie, chociaż wcześniej się tak nie zachowywał.. ale widocznie się ośmielił, poczuł pewniej i heja..

jak będę w schronie to zapytam o możliwość zabierania na szkolenia
dzieki za chec pomocy

Posted

Agnieszko, jakies informacje ze schronu? Czy mozna psa zabierac na spacery i z nim pracowac?

Wiesz, ludzie bardzo czesto biora za agresje wszystkie gwaltowne zachownaia psa, oraz prawie wszystkie dzwieki poza piskiem ;) Pixel wcale nie musi byc agrewsywny.