Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młoda sunia w typie owczarka kaukaskiego, która najprawdopodobniej nie miała lekkiej przeszłości pilnie szuka swojego stałego domku.
Dnia 17.03.2009r. pies został zabrany spod jakiejś stacji paliwowej, zapewne został wyrzucony z auta-jak ludzie mogą tak robić?:-(
Jest ona młoda radosna i pełna energii
zwłaszcza na spacerach, nie straciła zaufania do ludzi. Utyka na jedną łapkę może była potrącona przez auto.
Sunia umie podać łapę, wykonać komendę siad. Niestety nie wiem jak reaguje na koty, ale kury jej nie wadzą na podwórku nie próbuje ich nawet ganiać z psami raczej się zgadza chociaż nie zawsze.
wychowywała się na podwórku bo nie wpycha się natrętnie do domu, umie jeździć w samochodzie, chodzić na smyczy, ale nie w kagańcu.
Śpi na podwórku i nieustannie pilnuje domu, a więc jest dobrym stróżem ;]
Czy ktoś przygarnie tą piękną sunię zyskując wiernego przyjaciela do końca jego dni, ktoś kto nie będzie widział w niej tylko psa do pilnowania posesji, a przyjaciela, z którym będzie spędzał dużo czasu, który mu poświęci uwagę i go starannie wychowa?
Sunia ma 3 małe pieski... 2 sunie 1 pies - najprawdopodobniej będzie miał stały dom. Jednak sytuacja 2 suni nie jest stabilna, a co najgorsze właściciel zaczyna się zastanawiać czy nie oddać jej do schroniska - problem z pieniędzmi na jedzienie dla psa.
Pomóżcie prosze! nie chce zeby trafiła do schroniska!

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Na dziś mogę zasugerować dwie rzeczy po pierwsze zbiórkę kasy po drugie intensywną akcję ogłoszeniową. To pierwsze na ewentualny hotel lu dopłatę za utrzymanie suńki w obecnym miejscu. Ładna sunia...

Posted

Okolo ilu złotych kosztuje chotelik?
i co trzeba zrobić żeby zebrać tą kwotę, żeby utrzymać sunię w choteliku albo w aktualnym miejscu gdzie przebywa?

Posted

tzn. sprawa wygląda tak:
mój wujek[obecy najprawdopodobniej tymczasowy właściciel] nie ma pieniędzy na jedzienie dla psa - jak już pisałam to główny problem...
Jednak jest jescze jeden, my nie ufamy mu w kwestii pieniędzy...:shake:

Posted

Odpowiedź prosta - zbiórka na karmę, kupujemy suchą karmę i dostarczamy tymczasowemu opiekunowi, a w necie trzeba będzie zmontować kampanie promocyjną suni i szczeniaków. Skąd jesteście ?

Posted

:cool3:Tomaszów Mazowiecki.
Karma by bardzo pasowała, tylko sunia nie bardzo gustuje w suchych karmach, ale lepsze to niż to co ma teraz...
A na czym polega kampania promocyjna?
Bo nie jestem wtajemniczona...

Posted

Trzeba zrobić ładne zdjęcia, napisać dobry tekst o suni i szczeniakach. Potem wystawic ją na allegro i ogłosić gdzie się tylko da. Baner i reklama na innych wątkach też nie zaszkodzi - więcej osób będzie tu zaglądać. Znasz ocelot i GrubbaRybba ? Sa z Tomaszowa może będą mogli pomóc bardziej bezpośrednio ? Napisz może im PW z linkiem do wątku.

Posted

Ja wątek znam.
Tylko byłam pewna, że sprawa już dawno rozwiązana. Skoro od marca cisza była na wątku. Wcześniej też przerwa dwumiesięczna.
W taki sposób to niewiele pomożemy.
Z tego co pamiętam w styczniu to ona jeszcze szczeniaków nie miała.