dalia 54 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Młoda sunia w typie owczarka kaukaskiego, która najprawdopodobniej nie miała lekkiej przeszłości pilnie szuka swojego stałego domku. Dnia 17.03.2009r. pies został zabrany spod jakiejś stacji paliwowej, zapewne został wyrzucony z auta-jak ludzie mogą tak robić?:-( Jest ona młoda radosna i pełna energii zwłaszcza na spacerach, nie straciła zaufania do ludzi. Utyka na jedną łapkę może była potrącona przez auto. Sunia umie podać łapę, wykonać komendę siad. Niestety nie wiem jak reaguje na koty, ale kury jej nie wadzą na podwórku nie próbuje ich nawet ganiać z psami raczej się zgadza chociaż nie zawsze. wychowywała się na podwórku bo nie wpycha się natrętnie do domu, umie jeździć w samochodzie, chodzić na smyczy, ale nie w kagańcu. Śpi na podwórku i nieustannie pilnuje domu, a więc jest dobrym stróżem ;] Czy ktoś przygarnie tą piękną sunię zyskując wiernego przyjaciela do końca jego dni, ktoś kto nie będzie widział w niej tylko psa do pilnowania posesji, a przyjaciela, z którym będzie spędzał dużo czasu, który mu poświęci uwagę i go starannie wychowa? Sunia ma 3 małe pieski... 2 sunie 1 pies - najprawdopodobniej będzie miał stały dom. Jednak sytuacja 2 suni nie jest stabilna, a co najgorsze właściciel zaczyna się zastanawiać czy nie oddać jej do schroniska - problem z pieniędzmi na jedzienie dla psa. Pomóżcie prosze! nie chce zeby trafiła do schroniska! Quote
dalia 54 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 dzisiaj byłam z nią na spacerze, ale nie udało mi się zrobić żadnych fot postaram się wstawić jakieś jutro :);) Quote
dalia 54 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Znacie może jakąs osobę, która chciałaby przygarnąć tą sunię?? Quote
dalia 54 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Pomóżcie w miare Waszych możliwości... Quote
KWL Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Na dziś mogę zasugerować dwie rzeczy po pierwsze zbiórkę kasy po drugie intensywną akcję ogłoszeniową. To pierwsze na ewentualny hotel lu dopłatę za utrzymanie suńki w obecnym miejscu. Ładna sunia... Quote
dalia 54 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Okolo ilu złotych kosztuje chotelik? i co trzeba zrobić żeby zebrać tą kwotę, żeby utrzymać sunię w choteliku albo w aktualnym miejscu gdzie przebywa? Quote
KWL Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 W miejscu gdzie przebywa - to kwestia dogadania z osobą która się nią opiekuje. Najtańszy Hotelik to 450 zł. Quote
dalia 54 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 tzn. sprawa wygląda tak: mój wujek[obecy najprawdopodobniej tymczasowy właściciel] nie ma pieniędzy na jedzienie dla psa - jak już pisałam to główny problem... Jednak jest jescze jeden, my nie ufamy mu w kwestii pieniędzy...:shake: Quote
KWL Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Odpowiedź prosta - zbiórka na karmę, kupujemy suchą karmę i dostarczamy tymczasowemu opiekunowi, a w necie trzeba będzie zmontować kampanie promocyjną suni i szczeniaków. Skąd jesteście ? Quote
dalia 54 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 :cool3:Tomaszów Mazowiecki. Karma by bardzo pasowała, tylko sunia nie bardzo gustuje w suchych karmach, ale lepsze to niż to co ma teraz... A na czym polega kampania promocyjna? Bo nie jestem wtajemniczona... Quote
KWL Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Trzeba zrobić ładne zdjęcia, napisać dobry tekst o suni i szczeniakach. Potem wystawic ją na allegro i ogłosić gdzie się tylko da. Baner i reklama na innych wątkach też nie zaszkodzi - więcej osób będzie tu zaglądać. Znasz ocelot i GrubbaRybba ? Sa z Tomaszowa może będą mogli pomóc bardziej bezpośrednio ? Napisz może im PW z linkiem do wątku. Quote
ocelot Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ja wątek znam. Tylko byłam pewna, że sprawa już dawno rozwiązana. Skoro od marca cisza była na wątku. Wcześniej też przerwa dwumiesięczna. W taki sposób to niewiele pomożemy. Z tego co pamiętam w styczniu to ona jeszcze szczeniaków nie miała. Quote
dalia 54 Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 nie miała, ale sprawa się zmieniła... Sunia przywieziona była już w ciąży jednak nic nie było o tym wiadomo...jeden piesek ma już dom zostały dwa. Quote
Recommended Posts