Jump to content
Dogomania

Katowice Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych 20-22.03.2009

Recommended Posts

Posted

Ja też zgłosiłam Ofiego to będzie 3-cia nasza wystawa i 1-sza Miedzynarodowa.... :crazyeye:
Wcześniej zaliczymy jeszcze Zieloną Górę, sędziną będzie p.Świętoń ponoć bardzo wymagająca sędzina, a zna ktoś panią Gitty SCHWAB, która będzie oceniać yorki w Katowicach?

Posted

Znalazłam wypowiedz nt. pani Gitty Schwab na innym forum
"BiP napisał:Gitty Schwab zwraca uwagę na formę fizyczną - umięśnienie przewija się w opisach. zwraca uwagę na zachowanie, sprawdza temperament. Wysokiej kultury osobistej, pracuje sprawnie i dokładnie."

Jeżeli sędzina zwraca uwagę na temperament to cool ponieważ Ofi ma temperament za dwa yorkasy ;)
Kupiłam mu kropelki dr Bacha i mam nadzieję, że do marca się utemperuje :cool3:

Posted

Są to ekstrakty kwiatowe pisał o nich Fischer w "Okiem psa"
Centrum Terapii Bacha - ekstrakty (esencje) dr Bacha, Bach Flower Remedies, Gabinet Psychoterapii, Igor Pietkiewicz
Stosuję je dopiero od stycznia i narazie nie widzę jakiejś drastycznej poprawy ale kropelki trzeba stosować przez dłuższy okres.

Chce jeszcze kupić w karusku psie feromony kojace DAP w sprayu i kropelki uspokajające Serene, jest to naturalny środek uspokający w sytuacjach stresowych.

Na wiosnę ruszam znowu z pozytywnym szkoleniem i mam nadzieję, że wszystkie te środki razem zamienią mojego gremlina w spokojnego i pewnego siebie yoreczka :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Komunikat na stronie związku:

NADAL PRZYJMUJEMY ZGŁOSZENIA
Z powodu dużej ilości zgłoszeń nie możemy przyjmować więcej psów w rasach:
LABRADOR RETRIEVER
YORKSHIRE TERRIER

Ciekawe ile yorków zostało zgłoszonych, ale będzie masakra...
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Kasiko']Komunikat na stronie związku:

NADAL PRZYJMUJEMY ZGŁOSZENIA
Z powodu dużej ilości zgłoszeń nie możemy przyjmować więcej psów w rasach:
LABRADOR RETRIEVER
YORKSHIRE TERRIER

Ciekawe ile yorków zostało zgłoszonych, ale będzie masakra...
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ulala .. ale wyróżnienie :evil_lol: Dobrze, że nie jadę :evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

RING 11 SALA GIMNASTYCZNA 2009-03-20 107
Sędzia: Schwab Gitty
YORKSHIRE TERRIER - 107 godz. 10:00
PSY klasa Szczeniąt/Puppy Class - 3 - 1827-1829
klasa Młodzieży/Youth Class - 18 - 1830-1847
klasa Pośrednia/Intermediate Class - 7 - 1848-1854
klasa Otwarta/Open Class - 9 - 1855-1863
klasa Championów/Champion Class - 3 - 1864-1866
Wybór Najlepszego Dorosłego Psa w Rasie
SUKI klasa Szczeniąt/Puppy Class - 6 - 1867-1872
klasa Młodzieży/Youth Class - 23 - 1873-1895
klasa Pośrednia/Intermediate Class - 19 - 1896-1914
klasa Otwarta/Open Class - 14 - 1915-1928
klasa Championów/Champion Class - 4 - 1929-1932
klasa Weteranów/Veteran Class - 1 - 1933

Plan sytuacyjny wystawy

Posted

Kropelki chyba działają bardziej na mnie niż na Ofiego :cool3:
W niedzielę w Zielonej Górze okaże się jakiego mam nie wychowanego psiaka ;)
Będzie moja kumpela z szelti, suczka działa uspokajająco na niego, potrafi bardziej zdominowac go i maluch jest grzeczny :-)

Posted

tigrunia napisał(a):
Ulala .. ale wyróżnienie :evil_lol: Dobrze, że nie jadę :evil_lol:

w Katowicac zawsze jest masakra!!!! ciasno,duszno ciemno,niema gdzie stołka postawic ,nie wspomne o stoliku/dotyczy to ringu Yorkow/ moze w tym roku ringi beda gdzies indziej a nie w tej norze jak co roku

Posted

ladyyork napisał(a):
No ja się pewnie wstydu najem w częstochowie,bo mój Cessi na wszystkie psy morde drze:evil_lol:, z ringu to mnie chyba wyrzucą:cool3:

Napewno nie gorzej niż mój Ofi, przyjedz 2 godziny wcześniej na wystawę, żeby maluch zdążył się zaaklimatyzować, po godzinie zmęczyć się i przynajmniej trochę zobojętnieje na inne psy ;)

Mnie dzisiaj w Zielonej Górze Pani Świętoń nie wyrzuciła :multi: Ofi dostał ocenę bardzo dobrą i przykazanie nauki chodzenia na smyczy!
Opis sędziny jest bardzo obiecujący :)

Posted

Kasiko napisał(a):
Napewno nie gorzej niż mój Ofi, przyjedz 2 godziny wcześniej na wystawę, żeby maluch zdążył się zaaklimatyzować, po godzinie zmęczyć się i przynajmniej trochę zobojętnieje na inne psy ;)

Mnie dzisiaj w Zielonej Górze Pani Świętoń nie wyrzuciła :multi: Ofi dostał ocenę bardzo dobrą i przykazanie nauki chodzenia na smyczy!
Opis sędziny jest bardzo obiecujący :)

Masz humor ,jak byłam w Rzeszowie z Cessim to przez przeszło pół wystawy szczekał z małumi 15 minutowymi przerwami na odpoczynek,mam nadzieje że sędzia u mojego łobuza będzie równie wyrozumiały jak u twojego. Dziewczyny poradzcie mi coś wpgle nie chce chodzić na ringówce nos wtedy do ziemi ogon spuszcza i nie ma chodzenia jak powinien ,eh co ja mam robić:placz:. jeszcze nie wiem jak się zachowa bo w Częstochowie to będzie jego debiut

Posted

Poprawne chodzenie na wystawie to podstawa, kumpela która trenuje psy poradziła mi jak mogę nauczyć Ofiego chodzić ładnie na smyczy.
Idziesz z pieskiem na spacer na krótkiej smyczy na obrózce i gdy piesek zaczyna ciągnąć stajesz się w miejscu, gdy piesek podejdzie do Ciebie dajesz mu nagródkę i głośno chwalisz. Idziesz dalej a gdy piesek zaczyna ciągnąć stajesz itd.....
Trzeba uzbroić się w cierpliwość, grunt to konsekwencja i systematyczność, właśnie zaczynam naukę ze swoim maluchem z ADHD :lol:

Posted

ladyyork napisał(a):
Dziewczyny poradzcie mi coś wpgle nie chce chodzić na ringówce nos wtedy do ziemi ogon spuszcza i nie ma chodzenia jak powinien ,eh co ja mam robić:placz:.

Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć! :grins: