Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to ZDAŁAM i posiadam uprawnienia [B]OWD[/B] (open water diver PADI) :multi::multi::multi::multi:
mogę schodzić sama bez instruktora na wody otwarte do głębokości 18m :multi:
jak było to był [B]NAJTRUDNIEJSZY[/B] egzamin w moim życiu :roll:
trwał półtora dnia.
Woda 16 stopni widoczność 5metrów łąki WSPANIAŁE :loveu:
Pierwsze nurkowanie to była wycieczka i zapoznanie się z samym nurkowaniem miałam to szczęście, że nurkowałam sam na sam z instruktorem. Nasze pierwsze znalezisko SZTUCZNA SZCZĘKA :evil_lol:
mijaliśmy WIELKĄ rybę - jeszcze wtedy były ryby nie popłoszone.
Słoneczny dzień zero wiatru promienie dochodziły do 5 metrów w głąb widoki cudowne, przepiękna bujna roślinność...............................

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

pierwszego dnia miałam butle 15kg plus balast 9kg jak się zanurzałam to jak kamień w wodę :angryy: jacket nie utrzymywał mnie na powierzchni jak był na maksa napełniony :evil_lol:kiedy zdejmowałam płetwy "na butli" czyli leząc na plecach to poszłam na dno :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ledwo wyszłam z wody miałam na sobie sprzętu ponad 20kg namokniętego wodą :roll::evil_lol:

Drugie nurkowanie i ćwiczenia piwot (balansowanie na końcówkach płetw), częściowe zalanie maski, kontrolowane wynurzanie się na powierzchnie, brak powietrza i oddychanie z alternatywnego źródła powietrza ,

trzecie nurkowanie piwot i pompowanie jacketu pod wodą ustami w celu utrzymania pływalności i utrzymania się na płetwach, brak powietrza i oddychanie z alternatywnego źródła po wynurzeniu pompowanie jacketu ustami (już była fala i ciagle miałyśmy wodę w ustach), zdjęcie pada balastowego na powierzchni - strasznie trudne ćwiczenie bo pas jest pod kapokiem pod jego rzepem i zaczepką ciężko zapiąć cieżko załozyć, żeby był równo i żeby łatwo się pływało i nurkowanie z nowo założonym pasem balastowym na głębokość 6 metrów i zabawa tam:multi: oraz nawigacja na powierzchni wody :shake: i znowu fala i znowu fajka zalana wodą:shake: i najgorsze zalanie maski w całości na głebokości 2,5 metra :roll:
nurkowanie czwarte nawigacja podwodna, zdjęcie i włożenie jacketu na powierzchni wody (nie muszę mówić że jak sie nie ma jacketu to pas balastowy ciagnie w dół) zawiśnięcie w toni czyli siad po turecku i utrzymanie się w na jednej wysokości z jaką wskazuje instruktor na głębokości 5metrów. nie muszę mówić, że wisiałam płetwami do góry czyli głową w dół :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale utrzymywałam pływalność a to najważniejsze.
I najgorsze zdjęcie maski na głębokości 3metrów i włożenie jej ---- tragedia

to taki zestaw jeden z trudniejszych ale poszło :multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='malawaszka']osz qrwa :mdleje: utopiłam się 3 razy czytając to :mdleje:[/QUOTE]
ale nagroda za te trudy była zajebista na głębokości 10 metrów spotkaliśmy szczupaka w letargu zanim sie wystraszył to z minute dał sie pooglądać. Mine miał halo a co wy robicie w moim domu hahaha był zajebisty.
taplałyśmy się w trawie to było wspaniałe. No i tafla wody z głębokości 10 metrów jak siedzisz sobie w wodorostach.............. ZAJEBISTE wrażenie.

Posted

ogladaliśmy malusieńkiego okonia, raka co siedział instruktorowi na reku przywitał sie i zwiał, oraz jakies inne stworzonka.
Pod woda jest tak spokojnie to zupełnie inny świat (jakbyśmy nie oddychały jak parowozy to pewnie widziałby byśmy o wiele więcej ale na początku tak jest że sapiesz jak machina)
jeśli chodzi o jezioro to jedno z ładniejszych jezior w Polsce naprawdę malownicze widoki.
Szkoda tylko, że w sobotę nie miałam siły ruszać niczym a koło 21 pisałam jeszcze teorię.

pod wodą jest wspaniale jak ktoś ma w planach robienie kursu to polecam!! tylko ważne gdzie sie robi. Była z nami dziewczyna z innej szkoły i była w szoku jaki poziom i jakie ćwiczenia mamy na egzaminie!!!
Była OWD a nie potrafiła zrobić podstawowych ćwiczeń. Odrazu zapisała się na wyjazd do Egiptu z ekipą w celu doskonalenia umiejętności.

a ja a ja planuję Hańczę pod koniec października - nie chce myśleć jak będzie zimno hahahha

Posted

szybkie ubieranie - 30 minut

[IMG]http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_6814ps.jpg?t=1285614583[/IMG]

po opier papier udawało nam się ubierać w jedyne 20 minut! w mokre pianki 25 minut!!!

[IMG]http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_6827ps.jpg?t=1285614853[/IMG]

ja nemo

[IMG]http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_6839ps.jpg?t=1285614877[/IMG]

Posted

a to zawiśnięcie w toni - tak powinno wyglądać buuuuuuuuuuuuuuhahahhaha

[IMG]http://www.nurkomania.pl/kurs_nurkowania_owd_padi/kurs_owd_padi_03x.jpg[/IMG]

[url]http://www.nurkomania.pl/kurs_nurkowania_owd_padi.htm[/url]

Posted

wiesz, jakbyś tworzyła trochę krótsze zdania i używała przecinków, to być może zrozumiałabym cokolwiek z twoich wywodów. A tak, dla laika, wyszedł bełkot :diabloti:

Zdjęcia boskie, będzie więcej?

Nurkowanie to jest jedna z rzeczy, których kompletnie nie czuję......... :shake:

Posted

[quote name='Maga100']wiesz, jakbyś tworzyła trochę krótsze zdania i używała przecinków, to być może zrozumiałabym cokolwiek z twoich wywodów. A tak, dla laika, wyszedł bełkot :diabloti:

Zdjęcia boskie, będzie więcej?

Nurkowanie to jest jedna z rzeczy, których kompletnie nie czuję......... :shake:[/QUOTE]
a tak zdania a tam przecinki!!!
ważne informacje było zajebiści
było trudno

ja nie czuje szydełkowania hahahaha chociaż chwilami miałam żal do siebie że zawsze marzyłam o nurkowaniu hahahha

Posted

[COLOR=Navy][B]twarzowe wdzianko :grins:
[url]http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_6839ps.jpg?t=1285614877[/url]

Sis , nurkuj , wypływaj , opowiadaj , z czasem rób podwodne foty .....wierze że jest bowsko :loveu: ale ja i tak tam nie wleze ;)[/B][/COLOR]

[COLOR=Navy][B]doopkę Szpilatronka widziałam ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]twarzowe wdzianko :grins:
[url]http://i928.photobucket.com/albums/ad128/dbsst1/IMG_6839ps.jpg?t=1285614877[/url]

Sis , nurkuj , wypływaj , opowiadaj , z czasem rób podwodne foty .....wierze że jest bowsko :loveu: ale ja i tak tam nie wleze ;)[/B][/COLOR]

[COLOR=Navy][B]doopkę Szpilatronka widziałam ;)[/B][/COLOR][/QUOTE]

tak Szpilka była odprowadzała i wracała żebrać pączki i inne przysmaki.

Ala nigdy nie mów nigdy!!!
teraz była z nami dziewczyna, która nie umie pływać a chce nurkować!!!

a opory kazdy ma jedni na początku inni troche później...................ponoć mija hahaha

Posted

[quote name='Maga100']no co ty? :(
a mówiłaś, że wstapisz do mojego Koła Młodych Hafciarek i Szydełek :placz:[/QUOTE]
kłamałam......................Koło Szalonych Guzików i Niebezpiecznych Łatek daje mi większe możliwości bycia na ciągłej adrenalinie

Posted

[quote name='malawaszka']oooo trafiłam idealnie :diabloti: można?[/QUOTE]
zapraszam zapraszam w moje skromne progi!:drink1::knajpa::knajpa::knajpa::knajpa::popcorn:

Posted

[quote name='malawaszka']i KTO TO MÓWI :diabloti:[/QUOTE]

odkąd stałam się odpowiedzialną matką, oczywiście, że nie piję :diabloti:
czy mogłabym spożywać, gdy za ścianą śpi dzieciątko? :crazyeye:

Posted

[quote name='dbsst']no to ZDAŁAM i posiadam uprawnienia [B]OWD[/B] (open water diver PADI) :multi::multi::multi::multi:
mogę schodzić sama bez instruktora na wody otwarte do głębokości 18m :multi:
jak było to był [B]NAJTRUDNIEJSZY[/B] egzamin w moim życiu :roll:
trwał półtora dnia.
Woda 16 stopni widoczność 5metrów łąki WSPANIAŁE :loveu:
Pierwsze nurkowanie to była wycieczka i zapoznanie się z samym nurkowaniem miałam to szczęście, że nurkowałam sam na sam z instruktorem. Nasze pierwsze znalezisko SZTUCZNA SZCZĘKA :evil_lol:
mijaliśmy WIELKĄ rybę - jeszcze wtedy były ryby nie popłoszone.
Słoneczny dzień zero wiatru promienie dochodziły do 5 metrów w głąb widoki cudowne, przepiękna bujna roślinność...............................[/QUOTE]
Gratulacje, ale mnie POD wodę to końmi nie zaciągną... nienienie...
Ja poproszę herbatkę z cytryną. Masz cos takiego w domku?

pzdr.