Bjuta Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Mysiu, na Cefeanimal Zamiś jest w dziale "Znalazły dom" - to chyba niestety pomyłka...? Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Zabrzu \"Psitulmnie\" - Schroniska - cafeanimal.pl Quote
Mysia_ Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 już poprawiam, nie wiem co mi się tam znów wydarzyło :mad: Quote
Bjuta Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Fotki Anny Mandat (pozwoliła używać do ogłoszeń ;)) Dziękujemy! :loveu:Wklejam po jednej, bo inaczej - nie wiem czemu - nie chcą się kopiować! Quote
iwona213 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 dzisiaj dostałam takiego maila w sprawie Zamiego... dziwi mnie tylko że pani pyta ile on urośnie skoro w ogłoszeniu jest napisane że ma 12 lat, no ale zostawiam to Wam. Proszę opisać Pani, dostałam maila poprzez zakładkę kontakt z ogłoszeniodawcą. Oto skopiowany mail. Pani pisała z konto [email protected] Witaj, Otrzymujesz tą wiadomość, ponieważ do serwisu adopcjapsa.pl dodano ogłoszenie korzystając z tego adresu e-mail. Treść przesyłanej wiadomości: --------------------------------------------------------------------------------- Witam! Jestem bardzo zainteresowana! Czy mogłabym adoptować pieska? Jest śliczny! :) Mieszkam w Opolu - w bloku, z małym pieskiem - starszą suczką Tinką. Czy mogłabym się dowiedzieć do ilu cm. ten piesek może urosnąć? Pozdrawiam i czekam! Treść ogłoszenia, którego dotyczy wiadomość: --------------------------------------------------------------------------------- Zami to staruszek, który zupełnie nie radzi sobie w schronisku. Jest mały i totalnie bezradny. Ma ok. 12 lat, ma guzek przy odbycie, który rośnie bardzo powoli i póki co nie przeszkadza mu, jest raczej nieoperacyjny, Zamiś może z nim żyć. Tylko ja tu żyć? On totalnie nie nadaje się do schroniska... Zami ma czasami problemy zdrowotne, jak nie stan zapalny prącia, to łupież na skórze, jak nie łupież to odparzenia na łapkach, a jak nic z tego to znów jest pogryziony przez inne psy. Po prostu koszmar. Ale najbardziej doskwiera mu samotność, to jego największe cierpienie!!! Zami to staruszek, głównie śpi, załatwia się na dworze, lubi jeść, jest spokojny... Zachowuje czystość, jest niezwykle delikatny w stosunku do ludzi. Nawet zastrzyki pozwala sobie robić! Może stanie się cud i ktoś pozwoli mu godnie spędzić ostatnie dni? miesiące? rok? On tak bardzo tego potrzebuje. Kontakt z wolontariuszką (Gosią) zajmującą się Zamim: e-mail: [email protected] tel.: Quote
Asia_Klero Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 a nie wydaje ci sie ze to jakies dziecko/mloda osoba?moge sie mylic ale wlasciwie brak tu jakich kolwiek szczegolow..wogole brak wszystkiego w tej wypowiedzi..no nie wiem :oops:moze niech mysia cos do tego kogos napisze? Quote
iwona213 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 mam nadzieje ze to nie ta sama która chciała Rejmo, jak zdechnie jej chomik... Quote
Mysia_ Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 yyy... to soba, która pare dni temu wysłała mi maila, ale ona pyta o młodziutkiego pieska, który lubi się bawić :roll: Quote
Izabela124. Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 http://lh4.ggpht.com/_dHrqRB9vaW8/Sgb8P5g240I/AAAAAAAABqA/T0nS3SR2UYA/s720/IMG_7405.jpg uroczy jest :loveu: Quote
Asia_Klero Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Rejmo bedzie mial dom..Morwi bedzie mial dom...Puko ma Dt...ZAMI CZAS NA CIEBIE!:roll: Quote
Mysia_ Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 taki śliczny psiak, a zero zainteresowania, nie ładnie :mad: Quote
Mysia_ Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 i to jaki :razz: ludzie nic tylko brać i kochać :cool3: Quote
Bjuta Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Zami nieśmiały jest bardzo. Nawet na dogo nie ma wielu odwiedzających... Quote
Mysia_ Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 dzisiaj Zamiego odwiedzili wirtualni opiekunowie :razz: Zami zachwycony odwiedzinami - wyszedł za schronisko, a do tego dostał same pyszności - kurczaczka zajadał, że aż uszka mu się trzęsły... ale i tak najbardziej zagustował w Milky Wayu :evil_lol: państwo nawet mu jednego zostawili na później :eviltong: Quote
Asia_Klero Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 jejq super:razz:a panstwo nie chca pieska?:oops: Quote
Mysia_ Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 no dokładnie.... w niedziele znów Zamiś był z nimi na spacerku i dostał smakołyki :cool3: Quote
Bjuta Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Zami! Masz bardzo dobrych opiekunów wirtualnych!! Teraz musimy ci znaleźć takich w realu! Quote
Mysia_ Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 wczoraj Zamika pogryzły dwie mniejsze od niego suczki :-(:shake: już nie wiem co robić :-(:-(:-( Quote
Mysia_ Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Zami był w boksie z samego przodu, żeby mieć na niego oko... z maleńkimi nie ważacymi węcej jak 5 kg suniami i wczoraj go pogyzły :shake: coś strasznego :-( jak tylko usłyszałam dźwięki gryzienia zaraz tam pobiegłam przegoniłam te małe wredziolki, ale Zami w pierwszym momencie nie umiał się podnieść, cały się trząsł i przytulał do mnie :-(:-(:-( Quote
Bjuta Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 :-(:-( Dopisałam to do allegro Zamiego i się zobowiązałam, do partycypowania w kosztach leczenia Zamiego - jeśli ktoś go adoptuje... Quote
iwona213 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 kurcze co tu robic?? moze szybka akcja z jakimś dt? Quote
Recommended Posts