malawaszka Posted October 22, 2004 Posted October 22, 2004 nie wiem czy to normalne jest, czy to oznaka jakichś zaburzeń emocjonalnych - Luna czasem przebudza się ze snu i zaczyna lizać np poduszkę, albo cokolwiek co akurat ma pod pysiem ... nie wspomnę już o notorycznym wylizywaniu pluszowego Kubusia Puchatka- ale to jest miłość od maleńkości :wink: zastanawia mnie najbardziej to lizanie w przerwach snu - zdarzało jej się np lizać oparcie łóżka, rattan, który jest w zagłówku, itp... czasem też widziałam jak lizała sobie łapki - boję się żeby to nie była jakaś nerwica... opisywałam już nie raz jaka jest Luna - ogólnie rzecz ujmując jest bojaźliwa... Quote
coztego Posted October 22, 2004 Posted October 22, 2004 Może jej język wysycha podczas snu i lubi coś liznąć, żeby pobudzić ślinianki? 8) Zamiast wstawać, żeby się napić wody... ;) Kreska lubi lizać tylko nas, za uszami najbardziej ;) Ale Filip też czasem lizał fotel, swoje łapki itp. nie wydaje mi się, żeby to była jakaś groźna patologia ;) Quote
malawaszka Posted October 22, 2004 Author Posted October 22, 2004 ja u Luny przez te jej lęki dopatruję się jakiegoś zwichrowania psyche :oops: Quote
Kati Posted October 22, 2004 Posted October 22, 2004 Raptus tez czasem liże cokolwiek zaraz po obudzeniu, ale nigdy wcześniej nie zastanawiałam sie nad przyczynami. Quote
BarbeSale Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 jezeli to wyglada nerwowo moze sie snia psu jakies koszmary ? mojej suni tez czasem jak spi nagle sie zrywa szczeka biega itp. ale to sie zdarza dosyc rzadko Quote
nice_girl Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Moja wszystko liże, ale jak śpi to śpi. :D Ogólnie wystarczy, że zleci coś jadalnego na np.poduszke to ona przez kilka nast epnych dni z wielką pasją ja wylizuje. :lol: Quote
Basenji Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 A mój piechu liże trawę w miejscach, gdzie sikały suki. Koszmar. Zdrówko :oops: Quote
onka Posted October 29, 2004 Posted October 29, 2004 moj golden często lizał sciany okazało się,że to może być przyczyna zgagi lub nadkwaśność u psa tzn to że liże ściane powoduje ,że neutralizuje sobie kwasy w żołądku często równiez w nocy liże dywanik koło naszego łóżka,na którym spi ("jego miejsca" nie używa do snu nocnego :wink: tylkow dzień a dywanik koło łózka jest jego posłaniem w nocy - nawet jak mu przenosiłam jego spanie do nas to spał na chodniku) wylizywanie łap jest owszem ale takie ospałe wiec podejrzewam że to higiena jest a nie nerwowe zachowanie Quote
Recommended Posts