chrupcia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Cześć Karolina :) Fajna musi być ta nauka :) Ja sie boje jak Jazz poczuje cieczke u jakiejś suni.. żeby mi nie usiekał.... :roll: Quote
*kleo* Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='Karolina.']Klaudia - chodzi o to, że tylko komputer jest w cenie :) Nie ma innej rzeczy, która go tak motywuje jak komputer ;)[/QUOTE] Uuu to kiepsko, u mnie jeszcze dochodzi pożyczanie kasy, podwiezienie gdzieś itp. ;) Quote
Pestka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Co do cieczki to jak Ben był jeszcze jajeczny to miałam przesrane jak Saba miała cieczkę, takze wiem co teraz masz w domu ;) Dawno mnie nie bylo w wogóle, ale mało co na kompie siedze ostatnio ;) Quote
*Agnieszka* Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Cześć Karolina:)Karola są zmiany z wystawą zimową w Legionowie,już tam nie będzie a w Nowym Dworze:)dojazd o wiele łatwiejszy i jakby co możemy się jakoś umówić;) Quote
Karolina. Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Aga - wiem o tych zmianach, na bieżąco śledzę wątek :) Aczkolwiek mi to i tak bez różnicy, chociaż może o tyle dobrego, że więcej miejsca będzie, i nie będzie takiego tłoku, co? Cześć Dziewczyny :) Ja z doskoku, mój komputer w naprawie i siedzę teraz na komputerze brata... postaram się w najbliższym czasie zorganizować jakieś zdjęcia, a może nawet filmiki :) Dzisiaj Lucky super wskakiwał mi na plecy, i nawet mogłam wstać z nim na plecach :D Uczy się chłopak, uczy, jestem z niego dumna :) Mam nagrane właśnie z tego filmiki, ale jeszcze muszę zobaczyć czy się będą nadawały, bo tam jestem też JA, w dodatku w nieładzie, dlatego zobaczymy co tam wyszło :eviltong: Poza tym nagrywałam to kamerą, a nie aparatem, więc nie wiem czy będę to mogła odczytać na kompie. Jak już komputer wróci z naprawy, to pomyślimy... ;) Dobra, lecę , papa!!! Quote
kiniaaa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Hej Karola :) Wow to super, że Lucky coraz lepiej sobie radzi :) pewnie nieźle się napracowaliście przy tym wskakiwaniu na plecy? Czekamy z niecierpliwością na filmik ;) Quote
Guest Fusiafusia Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Cześć Karolina :multi: super temacik się tu kręci :cool3: ja właśnie dzisiaj mojego Kajtka zaczełam uczyć komendy "wskocz na plecy " coraz lepiej mu idzie :multi: no to czekamy na ten filmik :cool3: :loveu: ;) no i co tam u Lucky'ego :lol: :loveu: Quote
*kleo* Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Cześć Karola :p Fajnie by było, jakby dało radę filmik wrzucić, chętnie zobaczę :p A moja mama uczy Bucka przybijać piątkę i nawet coś tam im wychodzi ;) Quote
Borówka16 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Hejka Karolinko :) To czekamy z niecierpliwością na ten filmik :p Quote
chrupcia Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Cześć Karola :) filmik również chętnie obejrzę ;) mój Jazz to trudny chłopak do nauki... :roll: Quote
Karolina. Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Na razie filmiku nie będzie... Okazało się że mam zepsuty monitor... przez Lakiego! Ten szkodnik nadgryzł kabel od monitora, w efekcie czego zrobiło się zwarcie i monitor się spalił :mdleje: Chyba stwierdził że pani za dużo na dogo siedzi i trzeba jej to ukrócić :roll: Tak więc teraz trzeba będzie zreperować aktualny monitor, albo kupić nowy... Więc chwilowo jestem bez komputera :placz: Quote
kiniaaa Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Zdolny ten Twój Lucky :) i spryciuch, po co Pani ma przy komputerze siedzieć, lepiej jak się z nim będzie bawiła :) A tak serio, to Karola naprawiaj monitor, bo czekamy na fotki! i oczywiście FILMIK :p Quote
Pegaza Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Nie plakaj nie plakaj mam zapasowy w piwnicy juz Ci wysylam poczta;) Quote
*Jot* Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='Pegaza']Nie plakaj nie plakaj mam zapasowy w piwnicy juz Ci wysylam poczta;)[/QUOTE] Też mam monitor.Używany tylko pół roku i nie stoi w piwnicy. :D Też mogę wysłać. :D Cześć Karola :multi: Quote
Connected Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Hej Karola , a to Lucky przebiegły :cool3: chyba musimy się na niego pogniewać że Ci dostęp do dogo ukrócił :mad: hehe :lol: [SIZE=1]czekam na filmik i fotki[/SIZE] :cool3: Quote
Karolina. Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Dzięki za chęć oddania mi monitorów - ale na razie znalazłam tymczasowe rozwiązanie - tzn. monitor nie jest tak aż do końca zepsuty - jedynie trzeba przeczekać jakieś 20min aż zacznie coś się na nim wyświetlać :diabloti: Ale grunt że jakośtam działa... Swoją drogą dzięki Bogu, że Lakiemu nic się nie stało - takie przegryzanie kabli mogłoby być niebezpieczne :shake: W sumie nie wiem kiedy on to zrobił, i co go naszło - wcześniej jakoś nie miał zapędów niszczycielskich :roll: Tamtararamtam :grins: Filmik z tego czego się uczymy - czyli używanie tylnych łapek, i wskakiwanie na plecy :) Jeszcze to mocno pokraczne, no i ja się boję całkiem wyprostować, żeby pies mi nie zleciał, no ale... z resztą sami zobaczcie :) [video=youtube;jYXGYhCIcvQ]http://www.youtube.com/watch?v=jYXGYhCIcvQ[/video] Quote
chrupcia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Cześć Karolina :) filmik świetny ! jak nauczyłaś Lakiego tego wskakiwania na plecy, jak mu to pokazałaś ? :cool3: Quote
Connected Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Karola jestem pod wrażeniem ! ;) co jeszcze umie Lucky ? :cool3: a z tym monitorem to lepiej go nie ' forsuj' bo jeszcze się coś gorzej popsuje albo coś :shake: Quote
Gucci13 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 hej Karolina:) fajny filmik;) to pierwsze mi się podobało i fajnie było jak się ukłonił:loveu: Quote
Karolina. Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='chrupcia']Cześć Karolina :) filmik świetny ! jak nauczyłaś Lakiego tego wskakiwania na plecy, jak mu to pokazałaś ? :cool3:[/QUOTE] Cześć :) Przede wszystkim Lucky nie boi się po mnie łazić, nie boi się wskakiwać na różne przedmioty, często jest ryzykantem, bo skacze np. z pufki na krzesło przyprawiając mnie o dreszcze. On lubi i nie boi się takich rzeczy, nie boi się wysokości. Więc pod tym względem było nam łatwiej, co nie znaczy że było łatwo ;) Na początku kładłam się "plackiem" na dywanie i tak wyginałam rękę, aby Lucky wszedł mi na plecy ;) Potem się tak "skulałam", tzn. klękałam na kolanach pochylając się, tak jak to widać na filmiku - Lucky jest mały, więc dobrałam taką pozycję, aby mógł w miarę bez problemu wskoczyć mi na plecy. To trenowaliśmy dosyć długo, aby wyrobił się w nim nawyk, że na plecach jest bezpiecznie :) Potem stopniowo, ale na prawdę powolutku wstawałam, z każdym dniem coraz wyżej i wyżej, aż doszliśmy do takiego etapu. Teraz jesteśmy tak jak widać na filmiku - z tym że ja się boję wyprostować, żeby mi nie zleciał, dlatego też tak stoję lekko pochylona, co może za efektownie nie wygląda ;) Ale Lucky zamiast się położyć mi na plecach woli stać, dlatego też się ślizga - więc ze względu na jego bezpieczeństwo wolę stać pochylona. Gdyby się położył bliżej ramienia to wydaję mi się że byłoby to stabilniejsze. Ale może uda nam się to wypracować, a jak nie to zostanie jak zostanie. I tak jestem z niego dumna :) [quote name='Connected']Karola jestem pod wrażeniem ! ;) co jeszcze umie Lucky ? :cool3: a z tym monitorem to lepiej go nie ' forsuj' bo jeszcze się coś gorzej popsuje albo coś :shake:[/QUOTE] Dzięki :) Oj, on umie wiele różnych rzeczy, mniej i bardziej przydatnych, dużo by wymieniać ;) Ale i tak jeszcze sporo musimy się nauczyć :) Moja mama dokładnie to samo powiedziała - żeby nie kombinować, bo się jeszcze gorzej popsuje :diabloti: Ale weź tu wytrzymaj bez kompa :eviltong: [quote name='Gucci13']hej Karolina:) fajny filmik;) to pierwsze mi się podobało i fajnie było jak się ukłonił:loveu:[/QUOTE] Oj, no bo on zawsze jak nie wie co ma zrobić, to coś wymyśla - a to wejdzie na książkę, a to się ukłoni, a nóż może pańci się spodoba i dostanie za to nagrodę :roll: Ale fakt, bywa zabawnie w takich sytuacjach, jak widać że Lucky próbuje zrobić wszystko, byle tylko dostać nagrodę :lol: [COLOR=LightBlue]Podmieniłam filmik, tzn. dodałam końcówkę - jakby ktoś był ciekawy to może jeszcze zerknąć - aczkolwiek tam już nic ciekawego nie ma ;)[/COLOR] Quote
chrupcia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ja dzisiaj tak się skłoniłam i myślałam że może mi się uda, ale Jazz patrzył na mnie jak na wariatke i leżał kołomnie, ale się uśmiałam przy tym :lol: jutro spróbuje z leżeniem na podłodze, chodziaż nie wiem czy wejdzie, a on też tai ryzykant, ja na niego krzycze, bo skacze na soje i zeskakuje z oparcia na podłoge.. :roll: Quote
*kleo* Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Cześć Karola :p Super ten filmik!! Aż Wam trochę zazdraszczam, że macie czas i cierpliwość takie fajne rzeczy robić ;) Quote
Recommended Posts