andromeda Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Witam Jakis czas temu zabrałam małego do puszczy a dokładnie do parku krajobrazowego w ktorym mieszkaja znajomi kolezanka lesniczy i jej maz lesnik i zapalony mysliwy. Maja psy mysliwskie posokowce i jedna 5 miesieczna suczke kaukazka z ktora moj mały Quesciu sie zaprzyjaznił i bardzo ładnie bawił. I dlatego zastanawiam sie nad towarzyszem dla niego bo zaowazyłam ze pomimo moich staran długich spacerów i zabawy nie daje jemu tego co drugi pies. Szukam psa rasy małej takiej jak shiba lub ciut mniejszej. Mysle ze latem lub na jesnien przeprowadzimy sie do domu z ogrodkiem tuz przy lesie wiec warunki beda dobre dla piesków. Ogolnie teraz chce zastanowic sie i dobrac odpowiedniego towarzysza. I co wazne dziewczynka czy chłopiec... Quote
Matagi Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='andromeda']Witam Jakis czas temu zabrałam małego do puszczy a dokładnie do parku krajobrazowego w ktorym mieszkaja znajomi kolezanka lesniczy i jej maz lesnik i zapalony mysliwy. Maja psy mysliwskie posokowce i jedna 5 miesieczna suczke kaukazka z ktora moj mały Quesciu sie zaprzyjaznił i bardzo ładnie bawił. I dlatego zastanawiam sie nad towarzyszem dla niego bo zaowazyłam ze pomimo moich staran długich spacerów i zabawy nie daje jemu tego co drugi pies. Szukam psa rasy małej takiej jak shiba lub ciut mniejszej. Mysle ze latem lub na jesnien przeprowadzimy sie do domu z ogrodkiem tuz przy lesie wiec warunki beda dobre dla piesków. Ogolnie teraz chce zastanowic sie i dobrac odpowiedniego towarzysza. I co wazne dziewczynka czy chłopiec...[/quote] ...shiba:multi::lol:,płeć nieważna..[SIZE=1][COLOR=sandybrown]piszę z doświadczenia ;)[/COLOR][/SIZE] Quote
Szybowiec Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] 13 lat temu zamieszkały u nas shiby i też stwierdzam,że jak przyjaciel to raczej tej samej rasy:p,lub zdecydowanie większy i odmiennej płci.Dużo mniejszy będzie ignorowany,z dużym to już lepsza zabawa,a najlepsza z takiej wielkości mniej więcej jak on sam.Tej samej płci to będzie rywal i tyle.Nasz shibak bawił się ze sznaucerką mini,pudelkami,shibaczką,a z dużymi psami rywalizował,a raczej starał sobie je podporządkować/czytaj WYCHOWAĆ/:mad:Śmiesznie to wyglądało jak wychodził do ogrodu,a duże psy składały mu hołd-płaszcząc się i podlizując...;)[/SIZE][/FONT] Quote
Matagi Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/9241/migowl0.jpg[/IMG][/URL] MIGOTO Tajgeta i miłość jego życia:evil_lol: ,więc można i tak!;) Zapraszam do topiku Akity Baby/w dziale galeria akit/,tam jest o shibach i ich kumplach:lol: Quote
andromeda Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Super fotka :lol: ale taki kompan dla Questa jest troche za duzy. a raczej dla mnie bo ja straszna chudzina jestem. Nawet mały czasami jak mnie pociagnie to lece za nim :roll: Dlatego wolałabym zeby to był pies mały. I co wazne moze zostac uznane za dziwactwo ale nie zniose psa ze smutnymi melancholijnymi oczetami dostane swira. Mam wtedy wrazenie ze cos jest nie tak a ja jestem złym człowiekiem i dostaje wyrzut sumienia:shake: A to mój mały szkrab :eviltong: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/48/48aaf56a2da04543med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images48.fotosik.pl/48/eeb5f8fc9abf3258.jpg[/IMG][/URL] Quote
Hayne Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Przeciwnej płci proponuję.... tak na wszelki wypadek. Znam osoby, które mają shibę i inne go psa np. labradora. Na forum jest Taq, która też ma shibę i 2 psy innej rasy. Choć moje serce wybrałoby shibę :lol: Quote
Taq Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 andromeda - dokładnie trzy lata temu stałam przed takim samym wyborem, szukałam twoarzysza dla półrocznej Taq. Bałam się , że z dwiema shibami nie poradze sobie, wiec miał być to pies łatwy w ułożeniu, nie duży ale troszkę większy od Taq gdyż delikatności nigdy nie grzeszyła, żywiołowy - aby Taq nie zamęczyła i o uległym charakterze, tak aby Taq mogła rządzić stadkiem. Wybór padł na suczkę rasy Nova Scotai Duck Tolling Reiriever i uważam, że dobrze dobrałam. Quote
Ewson Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 jestem tego samego zdania co Taq, mimo, ze shibe mam dopiero od poltora roku. Shiba i Tollery to moje dwie ulubione rasy. Jesli w przyszlosci bede miala mozliwosc trzymania drugiego psa, bedzie to Nova Scotia :lol: Quote
Toller Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 a z kolei moja znajoma zastanawia się nad kompanem dla Tollera- to może szybowca jej polecę? :loveu: Quote
Taq Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Shiba i toller to dobry duet, ale shiba jest tak specyficznym psem, że nie odważylabym się polecić komukolwiek. Zreszta chyba nikt nie ma shiby z polcenia :razz:, shibę trzeba sobie samemu wybrać :roll: Quote
andromeda Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 To prawda ze wybierajac shibe nalezy poczytac o rasie i przemyslec decyzje o kupnie takiego pieska. Ja nie załuje ze mam Questa mam wrazenie ze pasujemy do siebie :loveu: A co do kompana to Quesciu ma małe spotkanko. Byc moze z ewentualna towarzyszka zabaw. Zobaczymy czy przypadna sobie do gustu :mdrmed: Quote
Ewson Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 wydaje mi sie, ze to polaczenie nie dziala w dwie strony. Toller dla Shiby tak, ale Shiba dla Tollera...nie :) "specyficzna", roztargniona, chodzaca wlasnymi sciezkami Shiba-indywidualistka moglaby byc sporym szokiem, a nawet rozczarowaniem dla wlasciciela spokojnego, ulozonego i chetnego do wspolpracy Tollera :p i faktycznie chyba nikt nie ma Shiby z polecania... Ja tez tej rasy nikomu nie polecam :) mimo, ze sie w niej zakochalam na smierc i zycie :loveu: Quote
andromeda Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Toller sliczny pies ale mysle ze jak podejme ostateczna decyzje. To bedzie jakis japonczyk. Miałam wczesniej maltanczyka:shake: sliczny i kochany piesek ale to nie to samo co shiba. Z shiba to jest całkiem inne zycie. On jest bardziej kumpel nie jest taki poddanczy jak np maltanczyk "dzidzia" Quote
ktrebor Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Jaki by ten towarzysz nie był, w 90% powinna to być płeć przeciwna. A że towarzysz się przyda to fakt. Nudząca się samotna shiba to koszmar w domu :) Quote
Recommended Posts