Aga_Eli Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 [quote name='LALUNA'][quote name='Gudi']no tak znowu cisza..wszyscy na wystawach ? :) [/quote] No niektórzy na zawodach :lol: .[/quote] tak to prawda !!!:) Witam wszystkich borderomaniakow :) Oczywiscie jak to po zawodach chialabym sie pochwalic nasza ocena dodkonala w obedience w klasie "0" . Prawde mowiac ze 8 miesiecy to jeszcze troche za malo aby brac udzial w zawodach ale jakos sie udalo i poszlo nam super . :) To teraz nam pozostaje szykowac sie do jedynki :)
Gudi Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Jestesmy pełni podziwu Aga - oczekujemy kolejnych sukcesow i prosze sie czesciej chwalic :)
BooBC Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Szkółka się rozrośnie!!! Pytanko, teściki, wycieczki itd. :D :D :D
resuruss Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Polecam filmik z borderkiem: [URL="http://video.google.com/videoplay?docid=-1918185834789602248&q=dog+dancing"]http://video.google.com/videoplay?docid=-1918185834789602248&q=dog+dancing[/URL]
BooBC Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 RESUS filmik morderczy:lol: :lol: :lol: ah....... naszczęście BC wygrał:loveu: :loveu: :loveu: a już się bałam;) :placz: :lol: Pozdrawiam palma
Jess Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Anulka też świetny link.... Czy ćwiczysz z psem agility ?!
Anulka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [QUOTE]Czy ćwiczysz z psem agility[/QUOTE] Jak najbardziej :p Tylko u nas jest jak w reklamie Żywca...prawie jak border:eviltong:
Jess Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Masz nie rasowego bordera ? Przepraszam ale nie zrozumiałam :oops: Należysz do jakiegoś klubu ? Czy tak amatorsko ;) ? Pozdrawiam JESS
Anulka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [QUOTE]Masz nie rasowego bordera ?[/QUOTE] Nie, mam cavaliera a ten bc w podpisie nie jest mój. [QUOTE]Należysz do jakiegoś klubu ? Czy tak amatorsko[/QUOTE] Trenujemy w klubie.;)
Gwarek Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Anulka, a czy przypadkiem Twój Plusz nie uważa w sercu, że jest borderem? :lol: W końcu border to nie wygląd tylko dusza :evil_lol:
Anulka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 [QUOTE]czy przypadkiem Twój Plusz nie uważa w sercu, że jest borderem? W końcu border to nie wygląd tylko dusza[/QUOTE] Ona jest raczej zwierzątkiem z wbudowaną regulacją nastrojów i na hopkach włącza jej się tryb "border" a w domu i na osiedlowych spacerkach automatycznie uruchamia się opcja "zablokuj tryb bordera i włącz pluszaka".:mad::placz:
Klaudia:-) Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Plusz zarówno w agility jak i w flyballu zachowuje się zupełnie jak border,błysk w oku,wpatrzona w panią i piłeczke,gnająca po torze. Aniu mała jest świetna.
Jess Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Właśnie, jak się dostać do takiego klubu ? Jakoś stopniowo są ustawiane przeszkody ..... ? Od jakiej najlepiej zacząć ? Zawsze myślałam że od skoków, ale teraz wiem że młodemu psiaku nie wolno. P.S Anulka masz sweet ava... ;)
Klaudia:-) Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Ze szczeniakami zaczyna się od tunelu,obniżonej kładki,koła i hopek,ale tyczki położone na ziemi i koło oparte o ziemie. Przedewszystkim ma to charakter zabawy,a nie treningu,pokonywanie pojedyńczych przeszkód i zapoznanie z torem. Dopiero jak psiak podrosnie przeszkody są na pełnej wysokości i hopki odpowiednie do wzrosu. A do takiego klubu wystarczy się zapisać i chodzić na zajęcia.
Anulka Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 [QUOTE] Zawsze myślałam że od skoków, ale teraz wiem że młodemu psiaku nie wolno.[/QUOTE] A dlaczego niby nie wolno? Skakanie tyczek na najniższych podpórkach gdzie wysokość jest dostosowana do wielkości psa NIE maja prawa zrobić mu krzywdy. Zawsze dla mnie dziwne jest, że ludzie uważaja że szczeniak hopek skakać nie może ale jak kotłuje się z innymi psami robiąc akrobacje, skacze po meblach i gania jak szalony za piłką to wszystko jest super bezpieczne. A hopki są niby niebezpieczne dla procesu wzrostu :cool3: Jeśli trenować będziemy z głową to wszystko będzie dobrze. Pies nie nabawi się dysplazji przez skakanie nie róbmy z niego szklanej figurki, która się zaraz zbije.A zaczyna się od kładki, tuneli, stopniowo dostawia do nich hopki i robi krótkie kombinacje. I cała sprawa musi być dla szczeniaka super zabawą.
Jess Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Obie rasy są inteligentne... BC jest I na liście ras psów biorąc po uwage inteligencje ;) Ale aussie jest też bardzo mądrym psem... oba muszą mieć dużo ruchu ... BC nie lubi zostawać sam w domu dlatego warto przed wyjściem poszaleć z nim na dworze i [B]może[/B] na chwile uśnie :lol: ;) :lol: Jeśli owy pan zażywa dużo ruchu to jaki i borderowi tak i aussie będzie dobrze u takiego pana ;) Jeśli myśli o sporcie to też obie rasy są świetne :lol: Rasy są [SIZE=1](dla mnie)[/SIZE] podobne, jednak wole BC.... coś w sobie mają ....:lol: Co do hodowli BC mogę podać na pv ale podaj gdzie ten pan mieszka by miał dość blisko ale z dobrej hodowli ;) Choć większość jest dobrych, jednak nie karzdy piesek ma badania :roll: ;) :roll: Pozdroffionka JESS ;)
BooBC Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 A ja muszę się Wam pochwalic moją kluseczką ...... [IMG]http://img378.imageshack.us/img378/6999/obraz001os8.jpg[/IMG] [IMG]http://img48.imageshack.us/img48/9919/1yo6.jpg[/IMG] [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/8525/1hi6.jpg[/IMG] [IMG]http://img260.imageshack.us/img260/2802/1zj6.jpg[/IMG] Pozdrawiam palma & Boogie ;) :loveu: ;)
Marca_Besi Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 palma, masz prześliczną Borderkę!:loveu:
BooBC Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Dziękuję :Rose: :Rose: :Rose: A co do mojego pytania ........ :razz: :cool3: :razz:
Marca_Besi Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 Ja niestety nie mam żadnych informacji o Borderach na światowej.
BooBC Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Czy macie już informacje o zgłoszonych psach do Poznania ?!? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć tej swojej konkurencji :lol: Byłabym dozgonnie wdzięczna za linka ;)
Recommended Posts