Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No ja jestem bardzo ciekawa tego miotu :-) Mam nadzieje, ze jak sie narodza to bedziecie informowac na biezaco! Podbnie bedzie z Kukka, tez bede wyczekiwac z utesknieniem. 8) [quote]Co do tych moich i ode mnie to wiem co bedzie (a troche bedzie), ciekawe jak reszta? [/quote] Ja mam nadzieje, ze bedzie duuuuuzoooo! Mam zamiar nakrecic cala stawke, coby pamiatke miec wyjatkowa ;]
NNL-BC Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Oczywiscie ze bedziemy informowac, jak zwykle ze zdjeciami na stronie :lol: Co do Kukki to dalej trwaja wybory jej partnera, wspolnie z hodowcami Kukki, bo to jest miot ktory planujemy wspolnie. Kryteria wyboru sa proste: HD A, jezeli mozliwe to ED 0-0, cea dna normal, cl dna normal to plus, czarno bialy z doskonalym pigmentem i temperamentem, typ Aust - NZ i taki rodowod, no i oczywiscie musi byc piekny :wink: Najchetniej w Europie :wink: Masz jakies pomysly? Ja juz chyba przewertowalam caly internet :wink: Pozdrawiam Ewa
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Daj spokoj, ja juz szukalam dla Raisy psa w Europie <dla odmiany merle> to rece mi opadly. Nie ma nic co by mi odpowiadalo. Albo jakies totalnie lekkie, albo z niefajna glowa, albo kiepskie w ruchu. Krew zalewa! :wink:
AlderaanBC's Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Tiaaa...Wybór reproduktora nie jest łatwy. Wbrew pozorom i sporej ilości psów, w Europie nie ma nic ciekawego. Jak dla mnie-zupełna,totalna lipa. Ale tak z innej beczki... Dla zachęty do pięknego wystawiania swoich pociech na klubówce w Łodzi - pragnę poinformować,że "ufundowaliśmy" wielgachna i ładniutką ( jak dla mnie cudna!no ale to rzecz gustu;-) )rozete dla Zwyc. Rasy. Tzn.sa dwie : duża dla psa i mała dla wystawiajacego ;-) Mam nadzieje,że zwycięzca będzie zadowolony. Ja bym była....ech... Pozdrawiam wszystkich! Iwona & Alderaan Border Collies [url]www.alderaan-bordercollies.com[/url]
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 WOW! Normalnie, usycham z zazdrosci, juz na sama mysl, o owej rozecie. Ehh... ;] My natomiast ufundowalismy... uscisk dloni prezesa ;]]]
AlderaanBC's Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Cholercia!!! Uścisk dłoni!!! A ja tu z marną rozetką!!! :-( Martyna...a może "ufundujesz" swoją nagrodę dla najlepszego rudego Bordera??? Co???!!! ;-)
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote]Martyna...a może "ufundujesz" swoją nagrodę dla najlepszego rudego Bordera??? Co???!!! [/quote] Odkad o rozetach wspomnialas, zastanawiam sie i nad swoja nagroda. 8) Swoja droga, ja nie wiem czy oddzial ZK w Lodzi wyrazilby zgode na oficjalne wreczanie owej niespodzianki, oskarzyliby mnie o demoralizacje ogladajacych wystawe nieletnich ! ;] A konkretniej, popychanie ich na zla droge alkoholizmu! ;]
NNL-BC Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 My rozetki mamy w planach na Poznan, na Klub cus innego :wink: taka mala niespodzianke na ring ktora bedzie stylowo wygladac na zdjeciach :wink: Pozdrawiam Ewa
lidush Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No, no... Robi się ciekawie :wink: Znaczy się w Łodzi będzie można się obłowić i to całkiem nieźle :)
AlderaanBC's Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='"Ajrisz"'][quote] Swoja droga, ja nie wiem czy oddzial ZK w Lodzi wyrazilby zgode na oficjalne wreczanie owej niespodzianki, oskarzyliby mnie o demoralizacje ogladajacych wystawe nieletnich ! ;] A konkretniej, popychanie ich na zla droge alkoholizmu! ;][/quote] Eee..tam zaraz alkoholizmu!!! ;-) A co do nieletnich...to wystawy powinny być od 18 lat!!! To przecież horror!!! ;-) Ale Ty to masz dobrze...wszystko na miejscu,a ja biedna myszka,nie dosyć,że do domu daleko to jeszcze za kierownicą :-(
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote]Ale Ty to masz dobrze...wszystko na miejscu,a ja biedna myszka,nie dosyć,że do domu daleko to jeszcze za kierownicą[/quote] Ano mam! Ale jak bede do Poznania smigac w listopadzie rannym pociagiem niewykluczone ze w towarzystwie jakichs poobijanych panow - nocnych markow z butelka pelna zoltego trunku, to wtedy przejme od Ciebie okreslenie biednej myszki, dobra?! 8) No!
AlderaanBC's Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62857352[/url] I co Wy na to? Myśle,że w końcu TO przekona wszystkich ,którzy uważają,że Allegro,to tylko forma ogłoszeń!!!!!!!!! "Polecam" inne aukcje sprzedającego! Ale jestem wk.... Iwona & Alderaan Border Collies [url]www.alderaan-bordercollies.com[/url]
Ajrisz Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 O kurwa, znajomy wspominal mi cos o borderach z allegro, ale nie moglam znalezc za pomoca wyszukiwarki, wiec pomyslalam ze zdjeli. A tu prosze, jaka nazwa nowa wprowadzona. Masakra. Ja chyba zadzwonie tam.
AlderaanBC's Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Dostałam dzisiaj wiadomość z Belgii,że 4 miesięczny Misio, wyhodowany w hodowli anty-borderów,kanapowców,nierobów...czyli przeze mnie 8) -przeszedł właśnie test pracy przy owcach, wprawiająć co niektórych w osłupienie,a właścicielke w zachwyt. Dla przypomnienia,tatusiem owego "gagatka" jest określany przez niektórych "wstyd i hańba borderowa"-czyli mój ukochany rudy kangur - Bowie. Drugi piesio i sunia ,które są również w Belgii - sprawiają się lepiej niż bardzo dobrze w obedience, a nawet piesio ma już jakąś małą wystawę za sobą z Best Baby na koncie. Wybaczcie to moje "chwalipięctwo",ale naprawdę bardzo się ciesze,że moje pierwsze "exportowe" maluchy tak sobie dobrze radzą. A dla ciekawskich jak wyglądają małe Bowiekowe dzieci w wersji red&white - zapraszam na stronę [url]http://www.frombordersparadise.de/[/url] Maluchy już otworzyły oczęta! Pozdrawiamy! Iwona & Alderaan Border Collies [url]www.alderaan-bordercollies.com[/url]
NNL-BC Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 ALLEGRO: wszystko zalezy od formy i tresci, i od planow sprzedajacego. W tym wypadku, no coz, skupiony miocik tylko na sprzedaz, tak to wyglada, zobaczcie ile ta osoba ma szczeniakow na sprzedaz!!! Dzwonilam tam, nie moglam uzyskac zadnej informacji o rodzicach. Niemila, arogancka baba powiedziala mi ze nie sprzedaje rodzicow tylko szczeniaki i jak chce to moge przyjechac i zobaczyc, albo ona mi przywiezie szczeniaka. Cena podana przez nia to 500zl, na pytanio o rodowodzie mnie wysmiala!!! Ogloszenie w Moj Pies: hodowla FCI proponuje szczeniaki z roznych skojazen - na pytanie o badania na HD rodzicow: tak, sa zbadani. Pytam sie czy obydwoje: no...matka tak ojciec nie... A pokryli babke wnukiem!!! Cena 1300zl z rodowodem, szczeniaki 'idealne do wszystkiego' Hodowla BC w Polsce duzymi susami pedzi w strone przepasci... [quote]Wybaczcie to moje "chwalipięctwo",ale naprawdę bardzo się ciesze,że moje pierwsze "exportowe" maluchy tak sobie dobrze radzą. [/quote] Gratulacje Iwono!!! Ciesze sie bardzo ze maluszki swietnie sobie radza! A jak Twoj maly? Zobaczymy go na klubie? Pozdrawiam Ewa
AlderaanBC's Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='NNL-BC']ALLEGRO: wszystko zalezy od formy i tresci, i od planow sprzedajacego. [/quote] Niestety...dla mnie Allegro,to Allegro - nie dam się przekonać.To giełda,gdzie można wylicytować książke,buty,mydło i powidło. Bliźniacza giełda Ebey - nie dopuszcza licytacji ze zwierzętami i za to ich lubię. A co do tego ogłoszenia na Allegro, o którym wczoraj pisałam-przeraził mnie wiek sprzedawanych "Borderków",bo ja myślę,że ona mają 4,góra 5 tygodni.No do tego ten humanitarny transport...Po prostu kula w potylice! A co do pędzenia w stronę przepaści...ja uważam,że już spadamy...na ryj! [quote name='NNL-BC']Gratulacje Iwono!!! Ciesze sie bardzo ze maluszki swietnie sobie radza! A jak Twoj maly? Zobaczymy go na klubie?[/quote] Bardzo dziękujemy! Mój mały zwany Indykiem,zostaje w domu.Będzie jego brat i siostra. Ewo, życzymy powodzenia w Lipsku!!! Mam nadzieję,że podzielisz się stawką po powrocie. Pozdrawiamy! Iwona & Alderaan Border Collies [url]www.alderaan-bordercollies.com[/url]
Gudi Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 dlaczego na tym forum mowi sie głownie o borderowych pieknosciach ? :) - wystawy... bordery to wbrew opiniom ,ze to nie idzie w parze....sa i piekne i madre :) coprawda moj teraz lata jak opetany :) ..ale on ma napewno w tym jakis ukryty sens napiszcie o swoich uzytkowych milusińskich juz wiem jaki mały ma cel - wyciagnac mnie na spacer :) pozdrawiam i udajemy sie do lasu
malutka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 No bo kazdy border jest pieknoscia z inteligencja, mojego bohora spacer dzisiaj ominal, burza niestety okropna i psiak wolal zostac w domu, za to go wyczesalam, wykapalam i przycielam majtki ( te wlosy z tylu tylnich lap) bo niesamowicie rzepy sie czepialay. Mam nadzieje ze bedzie wdzieczny :-? Mam pytanie jak czesto oczyszczacie te smierdzace gruczoly? Ja robie to przy kapieli, a kapie raz na dwa miesiace, tyle trzeba aby wytarzal sie w kupie lisa, no chyba ze wejdzie do jakiegos niepewnego bajora. Pozdrowienia Malutka
Gudi Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 no tak znowu cisza..wszyscy na wystawach ? :) a my mamy dzisiaj za soba bardzo udany trening!!Z tygodnia na tydzien cos wiecej w tej malej figlarnej głowce zostaje.
Ajrisz Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Spozniona Warszawa Psy: Posrednia: NICE TO YOU COME BYE Que Celtic - I, dosk, CWC Otwarta: GRAND BLUE Lesna Ostoja - I , NPwR < nie wiem jaka ocena > Suki: Mlodziez: QCeltic DOLCE VITA - I, Zw.Ml, dosk BOB!!! ;D Never Never Land CELTIC PRINCESS CIRI - II, dosk Posrednia: LACY LADYSHIP BLACK Energizer - bdb Otwarta: CASSY Super Pracus - bdb KRISTIE ALLEY BLUE Energizer - bdb Jak widac tylko trzy psy doskonale, strasznie zaluje ze nie pojechalam, bo generalnie lubie "ostrych" sedziow. :wink:
lidush Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Sędzina ostra, ale bardzo sympatyczna :wink: Szkoda, że nie pojechałaś bo ona sędziuje głównie na ruch.
LALUNA Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 [quote name='Gudi']no tak znowu cisza..wszyscy na wystawach ? :) [/quote] No niektórzy na zawodach :lol: Odrabiamy zaległości. Druga doskonała w obedience I, jeszcze musimy wrzucic do kolekcji 3 i dopchamy się do kolejnego szczebelka obedience czyli II. Może w Poznaniu, ma być bardzo fajny francuski sędzia, który sędziował pierwsze Polskie zawody obedience.
Ajrisz Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 [quote]Szkoda, że nie pojechałaś bo ona sędziuje głównie na ruch.[/quote] Transport nawet mialam! Niemniej, zaraz po wystawie w Sopocie postanowilam sobie ze do grudnia, na jakies dalekie wojaze Raisy zabierac nie bede. Aczkolwiek nie wiem czy wytrzymam w postanowieniu, bo krajowka pasterskich w Krakowie wyglada bardzo zachecajaco :wink: [quote]Druga doskonała w obedience I[/quote] GRATULACJE!!!
Gudi Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Laluna - Gratulujemy i trzymamy kciuki !!! A my sie dzisiaj zwarzylismy - całe 10 kg ...figlarnosci :) - wyrosne chyba na słonia :)
Recommended Posts