Jump to content
Dogomania

Malinois (?) w schronisku - Lubliniec, Śląsk - znalazł swój DOM ! :):)

Recommended Posts

Posted

Pies, ok. 4 lata.

Powinien trafić do doświadczonego psiarza.

Niestety ma problem z tylnymi kończynami - nie są w pełni sprawne.
Przyczyna jest nieznana.

Tu, gdzie przebywa nikt nie zaadoptuje takiego psa..

kontakt: 793 147 805

Posted

Pies jest wystraszony cała sytuacja ale szybko przyzwyczaja sie do człowieka - niestety nikt takiego psa nie adoptuje - ledwo chodzi tylnie łapy odmawiaja posuszeństwa wyglada to na jakis paraliż......

Posted

według mnie to mix:evil_lol:
ale bliżej mu do maliniaka niż ONa..

a ja wiem,czy na owczarkowym coś zdziałają.. można spróbować w sumie..

Posted

Wiq!
Pies jest piękny,według mnie to normalny ONek- trzeba go na dorup owczarków dać,ale nie jestem tam zarejestrowana!
On pilnie ciepła i leczenia wymaga- w zimnie ONkom często stawy wysiadają:placz:
Do Beki może napisać? Ona owczarkowa dziewczyna jest!:lol:

Posted

Matko jedyna!
Po wypadku? To trzeba alarm ogłaszać i szukać DT,bo jemu RTG jest pilnie potrzebny! Może ma uszkodzoną miednicę,albo co? Badał go wet?

Posted

epe napisał(a):
Matko jedyna!
Po wypadku? To trzeba alarm ogłaszać i szukać DT,bo jemu RTG jest pilnie potrzebny! Może ma uszkodzoną miednicę,albo co? Badał go wet?

badał, ale u nas nie ma rtg wiec niestety nie miał robionego...na oko wygładało na uderzenie w tylną łapę - ale to na oko, a teraz to dwie tylnie łapy mu siadają i wygląda to ma paraliż jakis

Posted

Jezu! On do szpitalika się nadaje natychmiast!:placz: Może mieć uszkodzony krewgosłup,albo miednicę potrzaskaną!
A na oko- to chłop w szpitalu umarł:diabloti:
Matko jedyna,co tu robić? Wszędzie przepełnienie- jego należałoby natychmiast wyciągać na porzadne przebadanie!:placz:

Posted

epe napisał(a):
Jezu! On do szpitalika się nadaje natychmiast!:placz: Może mieć uszkodzony krewgosłup,albo miednicę potrzaskaną!
A na oko- to chłop w szpitalu umarł:diabloti:
Matko jedyna,co tu robić? Wszędzie przepełnienie- jego należałoby natychmiast wyciągać na porzadne przebadanie!:placz:

Oczywiście że należałoby ale gdzie?? Wszedzie ludzie zapsieni po uszy...a takiego psa raczej nikt ze schroniska nie adoptuje

Posted

A nie ma takiej możliwości,aby go chociaż zawieźć ze schronu do weta prywatnego,który ma RTG i zrobić zdjęcie? Żeby wiedzieć co mu jest naprawdę?
Bo oczytałam się na wątkach,że jeśli to złamana miednica,to nic się nie robi,tylko pies musi się mało ruszać i samo się zrasta!
No i przynajmniej jakies leki przeciwbólowe mógłby dostawać.
Ale to trzeba wiedzieć napewno!
Zrobiłybyście składkę na tego RTG!;) Czy taka możliwosć istnieje?

Posted

w Tarnowskich Górach jest lecznica full serwis, ale nie wiem, jak z transportem.. ja jesem uziemiona we wroc tak mniej więcej do poowy lutego..