Mona4 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 A czy ta piekna Jasna prawie biala Yorczka,to wedlug ,ciebie Biale Yorki,Biewier czy bialy york [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img107.imageshack.us/img107/9113/p9091664nt8.jpg[/IMG][/URL] Pozdrawiam Paweł
Migotka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ta 8 miesięczna suczka z Gdyni nie była wybarwiona nadmiernie :shake: tylko poprostu snieżno-biała... :p uszka stojące :multi: , główka brązowa :eviltong: a na karku włoski czarne. :vamp:.......no i uśmiechnięta buzia właścicielki - dodawała uroku tej suni :calus:.
białeyorki Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 [quote name='bajadera']To jest po prostu niewybarwiony prawidłowo york ! Z biewerem nie ma nic wspólnego.[/quote] Masz całkowitą racją moje psy nie mają nic wspólnego z Biewerem ala Pom Pon ponieważ są po zwykłych jasnych yorkach a nie po jakiś mieszankach ,dlatego dla mnie mogą sie nazywać nawet Cichońdorki,białeyorki lub jak się komu podoba.Państwo biewer wzieli nazwę od swojego nazwiska to dlaczego ja nie mogę tego zrobić.Moje psy nie są absolutnie spokrewnione z niemieckimi Pomponami.Na tym forum jest opis powstania niemieckich i POLSKICH białych yorek można sobie o tym poczytać i wyrobić opinie na ten temat.Moje yorki nazywasz niewybarwionymi yorkami to w takim razie jak nazwiesz te niemieckie niewybarwione yorki?Chyba nie ma w tym żadnej różnicy,oprócz tego że różnią sie pomiędzy sobą dość istotnymi szczegółami.A propo zdjęcia tej bardzo jasno srebrno-złotej suczki to napewno nie jest biewer bo on jest poprostu biały w łaty,a ona jest srebrna.Idealny materiał na matke białych yorek.Śliczna panienka dla mojego Kacpra.
Chefrenek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Z tego wynika, że twoje białasy nigdy nie będą zarejestrowane w PRPR czy ZK. [quote]Chyba nie ma w tym żadnej różnicy,oprócz tego że różnią sie pomiędzy sobą dość istotnymi szczegółam[/quote] Mawet dla laika różnica jest dosyć istotna.
vikiii Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Białe Yorki - twoje psaki są naprawdę fajne, ale niestety to nie są Biewerki tylko yorki źle wybarwione - po prostu biale yorki!Jeśli chcesz pisać o niby nowej rasie, którą niby udało Ci się wyhodować to może załóż nowy temat "białe yorki" i wszystko będzie ok. (PISZĘ NIBY BO TWOJE PSIAKI SĄ BEZ RODOWODU I NIGDY NIE BĘDĄ UZNANE ZA NOWĄ RASĘ!!)To jest topic o biewerkach uzyskanych po yorkach z rodowodami bez żadnych domieszek - było już o tym wiele razy pisane!!!! a TY ciągle to samo !!Przeczytałam ten temat od początku - ciągle mówisz, że stworzyłaś nową rasę!!Ale niestety jak to już było mówione Twoja 'rasa' nie ma potwierdzenia w papierach!!!!! i nigdy go nie będzie miała, bo pochodzenie szczeniaczków jest nieznane (nie udokumentowane np metryczką!) nikt nie uwierzy Ci na 'słowo' , że kilka pokoleń w wstecz to były czystej krwi yorki!!!!!
dorota07 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 vikiii Twój trud jest daremny...:shake::roll:
Mraulina Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Z tego, co ustaliła moja koleżanka, wynika, że biewerów rodowodowych jest w Polsce 5 - 3 suczki i 2 pieski, nie spokrewnione. Czyli jest materiał na parę pokoleń. Piesek przywieziony zza granicy własnie się rejestruje.
Aaliyah1981 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 [quote name='Mraulina']Z tego, co ustaliła moja koleżanka, wynika, że biewerów rodowodowych jest w Polsce 5 - 3 suczki i 2 pieski, nie spokrewnione. Czyli jest materiał na parę pokoleń. Piesek przywieziony zza granicy własnie się rejestruje.[/quote] a ile bylo wystawianych na ostatniej wystawie??dwa??
GosiaNatalka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Zgadza się dwa. czyli mamy tak (z tego co pamiętam) 1 piesek w trakcje rejestracji, kolejna sunia to maleństwo ,Germania- cieczka i zostają dwa ktore brały udział w tej wystawie:multi: Mam nadzieję ze nic nie pomieszałam.
Aaliyah1981 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 [quote name='GosiaNatalka']Zgadza się dwa. czyli mamy tak (z tego co pamiętam) 1 piesek w trakcje rejestracji, kolejna sunia to maleństwo ,Germania- cieczka i zostają dwa ktore brały udział w tej wystawie:multi: Mam nadzieję ze nic nie pomieszałam.[/quote] wiecie co fajnie ,ze bedzie wiecej przedstawicieli tej rasy moze niebawem ring sie zapelni:cool3:
Migotka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Bardzo mnie cieszy fakt ,że Biewerami interesuje się coraz więcej osób :terazpol: w prawdziwym słowie tego znaczenia........ Mam telefony o szczenięta, :bday: jednak pierwsze najprędzej będą u nas za rok. Odsyłam więc do hodowli gdzie sama kupiłam :Dog_run:pociechy a urodziły sie tam właśnie pieski i suczki dostaje gorączki jak widze takie małe kolorowe cudenka[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img340.imageshack.us/img340/5131/biewerulyseemitbabys2twrt6.jpg[/IMG][/URL] Obie mamusie są b. ciemnego umaszczenia , co najpraktyczniej no i wzorcowo polecam....ale mnie znowu wzięło na Biewery :painting:[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img212.imageshack.us/img212/4342/biewercherrynmitbabys1wrt8.jpg[/IMG][/URL]
AmiX Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witam temat jak widzie bardzo obszerny….[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A ja chciałabym się tylko dowiedzieć, jaką szanse ma ta rasa na uznanie w ZK??(kiedy?)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy kiedyś można się spodziewać szczeniaków w Polsce z rodowodem ZK??[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]No i jakie są ceny za szczeniaka z papierami za granica a jakie u nas w kraju. Przyznaje że są urocze…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam Ania[/SIZE][/FONT]
chemicalo Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [quote name='AmiX'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witam temat jak widzie bardzo obszerny….[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A ja chciałabym się tylko dowiedzieć, jaką szanse ma ta rasa na uznanie w ZK??(kiedy?)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy kiedyś można się spodziewać szczeniaków w Polsce z rodowodem ZK??[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]No i jakie są ceny za szczeniaka z papierami za granica a jakie u nas w kraju. Przyznaje że są urocze…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam Ania[/SIZE][/FONT][/quote] Wydaje mi się, że dopiero wtedy, kiedy ta rasa zostanie uznana w FCI. Czyli nie prędko.
Migotka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Mnie tam nie zależy na uznaniu Biewerów przez FCI, mnie tak dobrze :Cool!::Cool!::Cool!:........ pierwsze kroki PKPR przypominają mi katowicką Autogiełde, na Torkacie ,z lat pięćdziesiątych kiedy to ojciec po Mszy zawsze mnie zabierał.:crazyeye:....4 - 7 samochodów a teraz ????? jak wygląda autogiełda w Mysłowicach ,Gliwicach czy Bielsku ?????
bascha.p Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Migotko to na Twoje biewerki przyjdzie nam poczekac! Trudno poczekamy! Znajoma moze juz niedlugo sprowadzi nastepna sunie z Niemiec i bedzie nastepna biewerka u nas! :multi:
białeyorki Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Basiu skontaktuj sie ze mną ponieważ musiałam wgrać nowy system z powodu trojana i nie mam z tobą kontaktu.Dorota
Mraulina Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Koleżanka pozwoliła mi wkleić swoje tłumaczenie wzorca UCI. W UCI jest zarejestrowany Miros.
Migotka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Szybciutko Mraulinko wklejaj :crazyeye: już nie mogę sie doczekać zbieram materiał do swojej stronki ..........:laugh2_2:
białeyorki Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 [quote name='Migotka']Szybciutko Mraulinko wklejaj :crazyeye: już nie mogę sie doczekać zbieram materiał do swojej stronki ..........:laugh2_2:[/quote] Bardzo jestem ciekawa twojej strony oby powstała jak najszybciej.
Migotka Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Aby ładnie było od wiosny w przyszłym roku,( było gdzie robić fotki,biegać ,kopać dziury,szczekać na inne przechodzace pieski oraz zaczajone kotki ) musieliśmy się dzisiaj , w ten słoneczny i piękny dzień,naprawde napracować... zobaczcie sami jak Germania i Ingbert są padnięci i brudni :angryy: na mojej pościeli :cool3::cool3::cool3: ..........[URL=http://img216.imageshack.us/my.php?image=uringigerm010qy2.jpg][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/4396/uringigerm010qy2.th.jpg[/IMG][/URL]
Patikujek Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Nikt nie może podważyć faktu że dobrze na spacerku się bawili:loveu: Słodkie brudaski:loveu:
Mraulina Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Brudaski nigdy nie są słodkie!!!!!!!! Zwłaszcza jak się ich ma kilka.... Wzorzec chyba będę miała jutro. Przetłumaczyła go znana niektórym Miuti w celu rozrywkowym. Jak sama powiedziała - żeby nie zgłupieć.
białeyorki Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Tak yoreczki to strasznie wyglądają zwłaszcza teraz jesienią.ale i tak są to najukochańsze psy pod slońcem.Nie pamiętam czy już wam pisałam że mam szczeniaczki po Kacprze w sumie pięć sztuk dwie panienki i trzech chłopców.Cztery sztuki sa po Sisi ciemno-złotej yorce a jeden kawaler po biewerce Lady.wszystkie szczeniaczki są zwykłymi yorkami ale z bardzo ładnymi krawatami i skarpetkami na łapkach.Tak więc jak widać nie jest to wcale takie proste mieć Biewerki w łatki.Już niedługo porobię im zdjęcia i wam pokaże jak wyglądają.Teraz tylko śpią i jedzą,ale mają już otwarte oczka i świetnie sie poruszają po kojcu.
Mraulina Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Za zgodą tłumaczki (Miuti): [SIZE="5"][B]Wzorzec biewera.[/B][/SIZE] [B]Wrażenie ogólne.[/B] Wrażenie długowłosego teriera, włos prosty i równomiernie opadający po bokach ku dołowi, rozdzielony na grzbiecie. Zwierzę powinno być eleganckie a mimo to krępe, sprawiające wrażenie masywnego. Reasumując, budowa mocna, proporcjonalna [B]Głowa i czaszka.[/B] Głowa raczej płaska i mała, nie zanadto uwypuklona, nie okrągła w partii mózgoczaszki, kufa nie za długa. Lusterko nosa całkowicie czarne. Włos na głowie długi, barwy złotej i niebieskiej z bielą. [B]Oczy.[/B] Średnich rozmiarów, ciemne, błyszczące, zwrócone ku przodowi, nie wypukłe. Krawędzie powiek ciemno obrzeżone. [B]Uszy.[/B] Małe, w formie litery V, noszone wyprostowane, nie osadzone daleko od siebie, pokryte krótkim włosem. Barwy żółtej. [B]Kufa. [/B]Mocna, proporcjonalna. Zęby zdrowe, zgryz nożycowy lub cęgowy. Braki premolarów toleruje się, szczęki rozwinięte proporcjonalnie. [B]Kończyny. [/B]Kończyny przednie całkowicie proste, dobrze owłosione, Kończyny tylnie proste, dobrze ukątowane, dobrze owłosione. [B]Korpus.[/B] Bardzo zwarty, partia lędźwiowa dobrze uformowana, grzbiet prosty. [B]Ogon.[/B] Obficie owłosiony, noszony nieco powyżej linii grzbietu. [B]Łapy. [/B]Okrągłe i zwarte, pazury białe lub czarne. [B]Szata.[/B] Włos na korpusie długi i całkowicie prosty (nie falisty), o strukturze jedwabistej, jedwabiście błyszczący, bez podszerstka. [B]Umaszczenie.[/B] Biało-niebiesko-złote, ubarwienie symetryczne, włos okrywowy mieszany biało – niebieski lub wyłącznie niebieski, koniecznie bez odcienia brązu. [B]Wady.[/B] Włos na kończynach, piersi, brzuchu i ogonie nie może być w żadnym wypadku przemieszany z włosem płowym czy brązowym.
Migotka Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Super Mraulina !!!!! :laola: podziekuj proszę Miudce :Rose: czy moge ten wzorzec ściagnąć do tworzonej u mnie stronki ????????? o Biewerach ????? :Dog_run:
Recommended Posts