madzia_11 Posted October 12, 2004 Posted October 12, 2004 Mam pytanko jaka sucha karma będzie najlepsza? Dotej pory jadł gotowane ma niecałe 2 latka, podjadał czasami pedigree.Ogólnie gardzi suchym jedzonkiem , ale chce go przestawić i nie chce zrobić mu szkody.Ostatnia taka próba skończyła sie rozwolnieniem . Jak to zrobić i jakiej karmy używać. Aha jest to Shih Tzu. :P dziękuje Quote
AM Posted October 12, 2004 Posted October 12, 2004 madzia_11 O psich karmach było kilkadziesiąt tematów. Użyj opcji "szukaj" Poza tym każdy pies jest inny i inaczej toleruje daną karmę. Musisz sama metodą prób i błędów dobrać odpowiednią karmę swojemu psu. Quote
Agnes Posted October 12, 2004 Posted October 12, 2004 Musisz sama metodą prób i błędów dobrać odpowiednią karmę swojemu psu. no tak, tylko zeby nie dawac takich rzeczy typu pedigree - o tym tez bylo wiele razy pisane Quote
BarbeSale Posted October 13, 2004 Posted October 13, 2004 i powoli psa przestawiac tzn. np. dorzucac do jedzonka tego ktore je teraz kilka kulek suchych i proporcje co jakis czas zwiekszac na korzysc suchych kulek :) Quote
madzia_11 Posted October 14, 2004 Author Posted October 14, 2004 dziękuje kupiłam trzy rodzaje jedzonka z górnej półki i próbuje ,eukanaba (niewiem czy tak to sie pisze) smakuje mu najlepiej , ale nie do przesady :D ) Quote
sota36 Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 Szkoda, ze nie poszliscie do lekarza - maja darmowe probki... Przynajmniej u nas tak jest,a le warto zapytac. Quote
Gosia_i_Luka Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 Madzia; jeśli wolno spytać; dlaczego chcesz przestawić psiaka na susz? Quote
madzia_11 Posted October 15, 2004 Author Posted October 15, 2004 Właściwie nie jestem do końca przekonana , ale większość forumowiczów uważa ,że taka karma jest lepsza , dokładnie to sama nie wiem, bo jedni piszą tak a inni inaczej. Poprostu chciałabym jak najlepiej . Teraz karmie go trzy razy dziennie makaron z kurczakiem do tego jakaś marchew , rosołek , rano pieczywo z masełkiem,a karme ma obok żeby sobie dojadał :oops: Quote
BarbeSale Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 "karme ma obok zeby sobie dojadal" :o eh a ten pies nie jest jeszcze gruby? raczej nie powinno sie stawiac psu miski caly dzien i dosyywac jak zje a oprocz tego jeszcze nromalna miske mu dawac z jedzonkiem.. Quote
madzia_11 Posted October 15, 2004 Author Posted October 15, 2004 Nie nie jest gruby !On nie je suchej karmy tak normalnie zje jakieś 2 , 3 ziarnka , a jedzenie gotowane daje mu 2 razy dziennie i stawiam na jakieś 15 min ponieważ jest nauczony że zjada odrazu, suchą karme traktuje chyba jako deser ponieważ po jedzeniu dwa razy coś chrupnie i to wszystko.Ja nie pochwalam swojego postępowania ale wynikło to z tego że kiedy był mały za każdym razem gdy radykalnie go przestawiałam ( oczywiście powoli przez jakieś 4 dni) kończyło sie to rozstrojem żołądka i wtedy weterynarz radził mi znowu gotowane i jałowe .Poprostu chce jak najlepiej i dlatego napisałam na forum . Quote
SpanieL Posted October 16, 2004 Posted October 16, 2004 Ludzie nie pytajcie się wkółko jakie karmy użyć najlepiej jest powchodzić na strony producentów karm i poprosić o darmowe próbki na spróbowanie(ja tak zrobiłem i przsyłali mi z Mera Dog,Acana,Royal Canin,Gilpa) Tutaj niektóre adresy: http://www.royal-canin.pl www.acana.com.pl www.pabemia.com.pl<-- tu prosić o Mera Dog www.gilpa.com.pl Quote
ola12021 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Moim zdaniem nalepiej podawać suchą karme Royal Quote
Recommended Posts