Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:placz:RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15 grudnia znalazłam psinkę przy drodze. Pomyślałam - ktoś potrącił szczeniaka (tak wygląda na pierwszy rzut oka). Skakał i piszczał na 3 łapkach. Nie mogłam go przecież tam zostawić... Czym prędzej pognałam do lecznicy. Wysiadam i patrzę, a to nie szczeniaczek, bo mordka siwawa. Okazało się, że może mieć z 10-12 lat. Ma wypchnięty staw biodrowy, bolesna sprawa. Myślałam, że może się zgubił, choć pod lasem nieraz miałam już inne doświadczenia...
Obleciałam okoliczne osiedla, przystanki, lecznice, schronisko, porozwieszałam ogłoszenia... i cisza. Straciłam nadzieję, bo jeśli ktoś zgubiłby swego ukochanego psa, to by go odnalazł, tyle tego było.

Sprawa najpewniej jakich (niestety:angryy: wiele) - piesek się zestarzał, po co komu taki potrzebny? Do lasu i kopa z samochodu, może komuś uda się go rozjechać, tym lepiej.
To straszne, ale jakże prawdopodobne. Najgorsze jest to, że piesek potrzebuje nowego domku - a każdy zwykle chce młodego...
Starość jest okropna!

Wiem, że zbliża się Boże Narodzenie i wszyscy są zaganiani, ale może warto na chwilę przystanąć i spojrzeć na świat oczami głodnego, porzuconego psiaka... On nie czeka na święta, ale na wyciągniętą ku niemu dłoń człowieka. Niech życzenia Wesołych Świąt spełnią się choćby jednemu z tych osamotnionych i zmarzniętych braci naszych najmniejszych...
Bądźmy dobrzy, nie przechodźmy obojętnie.

Kto da mu przynajmniej tymczas? Sprawa niemalże beznadziejna. Proszę, pomóżcie. Znacie może takiego anioła, przynajmniej do 9 stycznia, bo potem obiecała wspomóc koleżanka. Proszę popytajcie ludzi...
Tak się boję, że jest skazany na samotną ś..., nie chcę o tym myśleć, bo dla mnie to nie do wyobrażenia.
Karma i leczenie zapewnione.

A psinka naprawdę cudowna:lol:. Grzeczny, spokojny, merdający ogonkiem na widok człowieka, zachowujący czystość w domu. Super!!! Mógłby wnieść jeszcze tyle radości, bo wcale nie wygląda, ani nie zachowuje się na swoje latka.

Tylko, że w piątek musi opuścić kilkudniowe schronienie.:shake:

Oto i on:
biszkoptowy, do połowy łydki, drobny, ok. 6 kg

Guest monia3a
Posted

Napisz w temacie ''prosimy o banerek'' :)

Aga on ma na siusiaku czerwoną plamkę, widzisz ??

Guest monia3a
Posted

Temat później zmienisz jak będziesz miała banerki ;)

Posted

Monia, proszę Cię, umieść go na allegro. Daj to zdjęcie, bo tu widać, że jest rzeczywiście malutki, a mówiono mi, że na zdjęciach z ogłoszeń wygląda na większego psiaka. Dzięki, pędzę, bo spóźnię się do pracy, a jeszcze moje towarzystwo czeka na spacerek:diabloti:.

Guest monia3a
Posted

Wciskasz w pierwszym poście -edytuj a później edycja zaawansowana i zmieniasz tytulik :evil_lol: zrobię mu allegro popołudniu.
Patrząc na Twój avatarek to chłopak idealnie pasuje do Twojej gromadki ...

Posted

Też zauwazyłam , że mam do takich szczęście... Mogłabym założyć nową rasę- kolejny żółtek w kolekcji... :evil_lol:
Dzisiaj po 13.00 było ogłoszenie Nikusia w Radio Białystok. Jedna kobita dzwoniła, ale chciała młodszego i mniejszego, dałam namiar na jaannę i jej panny. Gdzieś z okolic Bielska Podlaskiego.

Posted

Słuchajcie kobity, jak dobrze żyć wśród podobnie zakręconych (POZYTYWNIE:diabloti:). Gdyby nie wsparcie dzwoniących do mnie i szukających pomysłu p. Ani, Bożenki, Moni, chybabym oszalała. Od poniedziałku żyję jak w transie, nic mi świeta, nic mi cokolwiek, tylko jedna myśl- co zrobić, jak pomóc. Jak właduję się w psiarską historię, to już po mnie... Deprecha na całego. Zresztą każdy z osób tu zaglądających wie, jak to jest... Dziekuję!!!! A co najważniejsze - Nikuś ma tymczas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pani Ania załatwiła 40 km za Białymstokiem u pani, która wzięła od niej suczkę z DT. Czy to nie cud? A jednak się zdarzają (nawet w święta:razz:, choć tak właśnie powinno być - wszak rodzi się nam dobro).
Ogłaszamy dalej na stałe. Teraz wierzę, że i to się uda.
Jeszcze raz dziekuję pani Aniu, mamy szczęście, że jest pani wśród nas.

Guest monia3a
Posted

ooo widzę, że domki ustawiają się w kolejkę :evil_lol:
ja dziś słyszałam, że jakaś kobitka od Ciebie z pracy ma wziać :cool3:

Posted

Z pracy po 9 stycznia. A na jutro była taka opcja, baaardzo ostateczna, że kobita starsza, schorowana i w dodatku z remontem w chacie (też z pracy), nocująca gdzieś tam, zrezygnowana sytuacją, ale nieumiejąca przejść obojętnie... No i tylko do świąt (2-3dni), bo na łasce innych. A tu jest mowa do 9 stycznia, a może dłużej.

Posted

a gdzie mam sie podziewac:eviltong:?
czytam na bierzaco:lol:
Ale się nie ujawniałaś...;)

Dziewczyny, czy znacie kogoś, kto mógłby pożyczyć klatkę dla Nikusia w DT? Może nie będzie potrzebna, a może tak... Pani ma 2 psiury, nigdy nie wiadomo, czy nie zajmą się przypadkiem za mocno starszym Panem z miłości albo ze złości.:evil_lol: Dobrze by było załatwić ją dzisiaj, od razu bym powiozła. Jakby co, dzwońcie do mnie.

Posted

WIELKIE DZIĘKI za banerki i buziak od Nikusia...:lol:

A co do mojego żółtego chłopaka... Udało się nastawić staw biodrowy, teraz wszystko kwestia czasu, mam nadzieję, że wszytko będzie o.k.
Wczoraj zawiozłam go z panią Anią za Sokółkę.... i ble, ble, blee.. miłam pisać dalej, ale przerwał mi telefon. Właśnie przed momentem zadzwoniła... WŁAŚCICIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zobaczyła ogłoszenie w Porannym!

Guest monia3a
Posted

Śliczne banerki :loveu: dzięki wielkie Cavy :loveu:

Aga jak Nikusiowi w nowym DT ??

Guest monia3a
Posted

dreag napisał(a):
Właśnie przed momentem zadzwoniła... WŁAŚCICIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zobaczyła ogłoszenie w Porannym!

super :multi: :multi: :multi:

Posted

Jestem durnowata... Muszę znaleźć sobie ciagle powód do zmartwień:cool1:. Teraz z kolei cały czas myślę, czy się chociaż jutro odezwie po odbiór. Po tym jak dowiedziała sie, że miał operację i jest teraz dosyć daleko... Chciała adres, ale powiedziałam, że z nią pojadę. Wysłałam smsa, po której można niunię zabrać, bo dzwoniłam do p. Zosi, kiedy najlepiej pasuje. Nie odpisała, ale przeciez nie musiała, nie...? A w ogóle psiak to naprawdę starowinka, 16 lat!:crazyeye: