Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

metro, chyba jednak pozostanę przy Władcach Śniegu :wink:

Nazwy po angielku są OK, ale podhalan to polska rasa i wydaje mi się, że dziwnie by było w tym przypadku mieć przydomek po angielsku :roll:

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Dwie Korony, miło mi Jednak nie wiem czy będziesz chciała tyle czekać

Basia, a mam wybór??? U Oli Szydło urodziło się dopiero 8 miśków, a już wszystkie zarezerwowane!! Serio - wcale mi się nie śpieszy. Na razie nic mi nie zastąpi Bacusia :bigcry: , ale zamierzam podhalana kupić...

ja mysle ze w kazdym przypadku jest dziwnie jak polska hodowla ma angielska nazwe

także uważam, że po polsku będzie najlepiej. Nawet Holendrzy hodujący podhalany wysilają się żeby hodowlę po polsku nazwać...

Posted

serio! - np Biaca Perla (miała być Biała, ale hodowczyni przedobrzyła :lol: ), czy Z Poldery Holenderski (cokolwiek miałoby to znaczyć); Śnieżka Bajka czy też Z Domu Pociechy...

Posted

Bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzi :) A jak podoba się Wam Chandu ? to słowo znaczy księżyc, bardzopodoba mi sie jego brzmienie, takie miękkie jak futro haszczakowe. Tylko w obcym jezyku i nie wiem czy może tak być? A ile trzeba tych propozycji w ZKwP przedstawić?

Posted
A jak podoba się Wam Chandu ? to słowo znaczy księżyc, bardzopodoba mi sie jego brzmienie, takie miękkie jak futro haszczakowe.

Ładne, ale zostawiłbym to na imię dla pieska/suczki.

Posted
No, to jak na dzisiaj: Z Wilczej Góry, Z Jurajskiej Poręby, Z Dobrego Domu

Może jakies jeszcze bez "z"?

teraz możesz zrobić ankietę ;) Oddaję głos na: "z Jurajskiej Poręby" (mam wtedy pół ojcostwa chrzestnego ;) )

Posted
Tylko w obcym jezyku i nie wiem czy może tak być? A ile trzeba tych propozycji w ZKwP przedstawić?

Nie ma obowiązku przedstawiania więcej niż jednej propozycji, ale musisz się liczyc z tym, że wybrany przez Ciebie przydomek jest już przez kogoś zajęty. Wtedy związek bierze pod lupę drugi z Twojej listy, jeśli ten też jest "spalony", to trzeci, aż do skutku. W związku z tym lepiej jest podać więcej propozycji, a związek weryfikuje je za mjednym zamachem w/g kolejności na Twojej liście.

Posted

hej,

Widze, ze macie w porównaniu do mnie ciekawe pomysły :D Wiec byłabym wdzieczna za propozycje dla mnie.Rasa-welsh corgi pembroke :wink:

Mi sie najbardziej podoba z Jurajskiej Poręby :wink:

Posted

SH maniak, dobrze, że się nie poddałaś, 31 przydomków... no jest tego trochę. Ja podałem 7 propozycji i przyjęli pierwszą, właścicwie jestem zadowolony bo mieszkam w ładnej okolicy blisko gór więc Górskie Pejzaże, szkoda jednak, że na pierwszym miejscu nie wpisałem Wiatrem Malowane / o tej propozycji pisała już Basia /. W propozycjach podałem też Życiorys z Refrenem i Zimowy Zmierzch może ten Zyciorys pasowałby Nice - girl do Twoich corgi?

Posted

Nice-girl, faktycznie ale Canasta Zimowy Zmierzch brzmi tajemniczo, albo zamiast w liczbie mnogiej Dębowe Pejzaże to może w liczbie pojedyńczej Dębowy Pejzaż brzmi ciekawie choc może nie najlepiej z imieniem CANASTA.

Posted

Marta,

To musiałaś nieźle kombinowac :wink:

&

SH maniak, dobrze, że się nie poddałaś, 31 przydomków... no jest tego trochę.

Justynko, oj kombinowałam jak mogłam :wink:

Rysiu ja jestem zawzięta bestia :wink:

Najbardziej chciałam mieć od nazwiska Kordsari, ale mi odrzucili bo nazwa niby obca :(

Ale myslę, że mój obecny też może być pasuje do husky :)

Posted

Jakoś mi te przydomki nie pasują :( Wiem, ze jestem okropna :oops:

Ale ja chcę się wręcz zakochać w nazwie mojej hodowli. 8) Ja na razie wymyśliłam tylko Olcor- od nazwiska i rasy :wink:

Martuś,

Moze Ty mi cosik pomesz? :) :) :) :) :)

Posted
Martuś, Super Kliocor bardzo mi sie podoba :) :wink:

Najpier pomyslałam Kliocor, a wyżej napisałam Klicor, ale jak by nie był 2 nazwy miałam w głowie :D

Cieszę się, że ci się podba :D

A ty Justynko się szykuj bo juz za 4 tygodnie, znowu wymyślamy ( ale juz konkretnie) cosik na literkę e.

Essence of black juz ktoś sobie zarezerwował dla suni :wink:

Posted

A ty Justynko się szykuj bo juz za 4 tygodnie, znowu wymyślamy ( ale juz konkretnie) cosik na literkę e.

Essence of black juz ktoś sobie zarezerwował dla suni :wink:

Dla szczeniaczków?

A czy może być np. Erykah Badu* :roll:

*dla nie wtajemniczonych to taka zajebista wokalistka :D

Posted
A Ty wymyśliłaś jakieś nowe imionka? Essence of Beauty będzie? :wink:

Justynko będzie na 100% :D specjalnie dla ciebie :D

Dla szczeniaczków?

A czy może być np. Erykah Badu*

Tak dla szczeniaczków :D

Już wymyśliłyśmy sporo imion z Justynką, a teraz trzeba czekać aż malce przyjdą na świat i dopasować im je.

Erykah Badu dopisuje do listy, dzięki Takatuka :D