basia Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 metro, chyba jednak pozostanę przy Władcach Śniegu :wink: Nazwy po angielku są OK, ale podhalan to polska rasa i wydaje mi się, że dziwnie by było w tym przypadku mieć przydomek po angielsku :roll: Quote
DK Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Dwie Korony, miło mi Jednak nie wiem czy będziesz chciała tyle czekać Basia, a mam wybór??? U Oli Szydło urodziło się dopiero 8 miśków, a już wszystkie zarezerwowane!! Serio - wcale mi się nie śpieszy. Na razie nic mi nie zastąpi Bacusia :bigcry: , ale zamierzam podhalana kupić... ja mysle ze w kazdym przypadku jest dziwnie jak polska hodowla ma angielska nazwe także uważam, że po polsku będzie najlepiej. Nawet Holendrzy hodujący podhalany wysilają się żeby hodowlę po polsku nazwać... Quote
DK Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 serio! - np Biaca Perla (miała być Biała, ale hodowczyni przedobrzyła :lol: ), czy Z Poldery Holenderski (cokolwiek miałoby to znaczyć); Śnieżka Bajka czy też Z Domu Pociechy... Quote
asia40 Posted October 8, 2004 Author Posted October 8, 2004 Bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzi :) A jak podoba się Wam Chandu ? to słowo znaczy księżyc, bardzopodoba mi sie jego brzmienie, takie miękkie jak futro haszczakowe. Tylko w obcym jezyku i nie wiem czy może tak być? A ile trzeba tych propozycji w ZKwP przedstawić? Quote
Ravk Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 A jak podoba się Wam Chandu ? to słowo znaczy księżyc, bardzopodoba mi sie jego brzmienie, takie miękkie jak futro haszczakowe. Ładne, ale zostawiłbym to na imię dla pieska/suczki. Quote
asia40 Posted October 8, 2004 Author Posted October 8, 2004 No, to jak na dzisiaj: Z Wilczej Góry, Z Jurajskiej Poręby, Z Dobrego Domu Może jakies jeszcze bez "z"? Quote
Ravk Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 No, to jak na dzisiaj: Z Wilczej Góry, Z Jurajskiej Poręby, Z Dobrego DomuMoże jakies jeszcze bez "z"? teraz możesz zrobić ankietę ;) Oddaję głos na: "z Jurajskiej Poręby" (mam wtedy pół ojcostwa chrzestnego ;) ) Quote
Mokka Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Tylko w obcym jezyku i nie wiem czy może tak być? A ile trzeba tych propozycji w ZKwP przedstawić? Nie ma obowiązku przedstawiania więcej niż jednej propozycji, ale musisz się liczyc z tym, że wybrany przez Ciebie przydomek jest już przez kogoś zajęty. Wtedy związek bierze pod lupę drugi z Twojej listy, jeśli ten też jest "spalony", to trzeci, aż do skutku. W związku z tym lepiej jest podać więcej propozycji, a związek weryfikuje je za mjednym zamachem w/g kolejności na Twojej liście. Quote
sh_maniak Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Mi odrzucili 30 nazw przydomka, a 31 zatwierdzili :wink: Quote
asia40 Posted October 8, 2004 Author Posted October 8, 2004 Łoo matko, to ja mam tyle wymyślić??????? Quote
Mokka Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Mi odrzucili 30 nazw przydomka, a 31 zatwierdzili :wink: Widocznie były mało twórcze :wink: A tak na poważnie - ktoś miał chyba pecha :P Quote
nice_girl Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 hej, Widze, ze macie w porównaniu do mnie ciekawe pomysły :D Wiec byłabym wdzieczna za propozycje dla mnie.Rasa-welsh corgi pembroke :wink: Mi sie najbardziej podoba z Jurajskiej Poręby :wink: Quote
matrix..... Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 SH maniak, dobrze, że się nie poddałaś, 31 przydomków... no jest tego trochę. Ja podałem 7 propozycji i przyjęli pierwszą, właścicwie jestem zadowolony bo mieszkam w ładnej okolicy blisko gór więc Górskie Pejzaże, szkoda jednak, że na pierwszym miejscu nie wpisałem Wiatrem Malowane / o tej propozycji pisała już Basia /. W propozycjach podałem też Życiorys z Refrenem i Zimowy Zmierzch może ten Zyciorys pasowałby Nice - girl do Twoich corgi? Quote
Mokka Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 nice girl - no to zmiksujmy propozycje - Dębowe Pejzaże - Z Dębowych Pejzaży Quote
nice_girl Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Hmmm, ja mam wymyślone już imionka dla szczeniaków, np.dla suni CANASTA.I jakos CANASTA Życiorys z Refrenem niezbyt mi pasuje :( Marta, To musiałaś nieźle kombinowac :wink: Quote
matrix..... Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Nice-girl, faktycznie ale Canasta Zimowy Zmierzch brzmi tajemniczo, albo zamiast w liczbie mnogiej Dębowe Pejzaże to może w liczbie pojedyńczej Dębowy Pejzaż brzmi ciekawie choc może nie najlepiej z imieniem CANASTA. Quote
sh_maniak Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Marta, To musiałaś nieźle kombinowac :wink: & SH maniak, dobrze, że się nie poddałaś, 31 przydomków... no jest tego trochę. Justynko, oj kombinowałam jak mogłam :wink: Rysiu ja jestem zawzięta bestia :wink: Najbardziej chciałam mieć od nazwiska Kordsari, ale mi odrzucili bo nazwa niby obca :( Ale myslę, że mój obecny też może być pasuje do husky :) Quote
nice_girl Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Jakoś mi te przydomki nie pasują :( Wiem, ze jestem okropna :oops: Ale ja chcę się wręcz zakochać w nazwie mojej hodowli. 8) Ja na razie wymyśliłam tylko Olcor- od nazwiska i rasy :wink: Martuś, Moze Ty mi cosik pomesz? :) :) :) :) :) Quote
sh_maniak Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Martuś,Moze Ty mi cosik pomesz? :) :) :) :) :) Moja wena cos ostatnio kuleje :wink: A może: Olcorgs :wink: Olcorkli :wink: Klicor :wink: Quote
nice_girl Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Martuś, Super Kliocor bardzo mi sie podoba :) :wink: Quote
sh_maniak Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Martuś, Super Kliocor bardzo mi sie podoba :) :wink: Najpier pomyslałam Kliocor, a wyżej napisałam Klicor, ale jak by nie był 2 nazwy miałam w głowie :D Cieszę się, że ci się podba :D A ty Justynko się szykuj bo juz za 4 tygodnie, znowu wymyślamy ( ale juz konkretnie) cosik na literkę e. Essence of black juz ktoś sobie zarezerwował dla suni :wink: Quote
nice_girl Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 A Ty wymyśliłaś jakieś nowe imionka? Essence of Beauty będzie? :wink: Quote
takatuka Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 A ty Justynko się szykuj bo juz za 4 tygodnie, znowu wymyślamy ( ale juz konkretnie) cosik na literkę e. Essence of black juz ktoś sobie zarezerwował dla suni :wink: Dla szczeniaczków? A czy może być np. Erykah Badu* :roll: *dla nie wtajemniczonych to taka zajebista wokalistka :D Quote
sh_maniak Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 A Ty wymyśliłaś jakieś nowe imionka? Essence of Beauty będzie? :wink: Justynko będzie na 100% :D specjalnie dla ciebie :D Dla szczeniaczków? A czy może być np. Erykah Badu* Tak dla szczeniaczków :D Już wymyśliłyśmy sporo imion z Justynką, a teraz trzeba czekać aż malce przyjdą na świat i dopasować im je. Erykah Badu dopisuje do listy, dzięki Takatuka :D Quote
nice_girl Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Martuś, Ja miałam to z nowych na kartce kartce: Enter Of Dragon Everything Good Effective Guy Evening falls Masz to u siebie? :D Quote
Recommended Posts