Betbet Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Wiadomości z ostatniej chwili: Pani, która wzięła psa na DT wiozła go do weterynarza. Wtedy zadzwoniła do niej znajoma, że w Gdańsku wiszą ogłoszenia - zaginął owczarek niemiecki, zrozpaczona rodzina szuka. Pani tam zadzwoniła. Państwo natychmiast wsiedli w samochód i pojechali do Mostów...okazało się..że to ich pies! Nie wiedzą jakim cudem znalazł się w Mostach. Wiemy też już dlaczego latał po ulicy...ponoć od małego panicznie boi się samochodów. Kiedy jedzie jakiś pies kładzie się na środku drogi na płasko. Państwo płakali ze szczęścia, że znalazł się ich pupil. Cóż mogę dodać od siebie: cieszę się. Ale podopiecznych trzeba bardzo pilnować. I adresówki, adresówki ,adresówki! Za Gdynią w stronę Wejherowa. Ulica i korek, krzyki, trąbienie, a tam lata oszalały piękny ONek. Dobra dusza się zlitowała, zabrała psa, ale to starsza Pani, nie ma do niego sił, a posiada dwa swoje psy. Prosi o natychmiastowe zabranie psiaka, bo ona sobie nie poradzi. Ja nie mam gdzie go zabrać. Pies jest duży, tył schodzi nisko, ponoć gruba łapa. Nie ma jak zrobić zdjęć, bo Pani nie potrafi. Wydaje się być młody, jest przymilny, ale Pani boi się konfrontacji ze swoimi psami. Nie da rady sama. Pytała w okolicy czy komuśn ie nawiał. Ponoć jakaś Pani widziała jak zatrzymał się samochód i ktoś go wywalił na ulicę. Czy to prawda ciężko powiedzieć... Nie wiem już co robić, dopiero co dziś kota wiozłam do DT, teraz ten onek...ja tam nie dojadę, nie mam samochodu, a to jest taka mała mieścinka. Zdjęcia mamy dzięki Koleżance Cantadorra z owczarek.pl Pies jest bardzo spragniony ruchu, gryzie sobie ogon. Na podwórku sam szukał zabawy: nosił deseczki, patyczki, biegał za nimi. Potrzeba mu szaleństwa, biegania. Nie zna ani budy, ani komend. Ma około 4 lat. Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 dosłownie kilka godzin na zrobienie czegoś...z niczego... Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Pani przetrzyma psa u siebie do jutra...jutro rano spróbujemy pojechać zrobić zdjęcia...ale nie wiem czy nie bede musiała jechac na praktyki.ech Quote
Zbójini Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Mosty ( a tak mi powiedziałas przez telefon) to o ile pamietam za Gdynią ale w stronę Rewy... Działamy. Dam na OWP i owczarki. Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 hm...całkiem mozliwe. Ale za Gdynią, to się zgadza. Powinnam była zerknąć na mapę.Dla mnie za Gdynią wszystko jest w stronę Wejherowa. Straszna ze mnie ignorantka...przepraszam. Quote
Zbójini Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 kobiety i orientacja w terenie:diabloti: wylot przez estakadę kwiatkowskiego kosakowo, przed samą Rewą ale to akurat najmnieszy szczegół... Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 spadaj;) orientacje mam taką, że po jednej szalonej jeździe tam jako pasażer samochodem trafiłam drugi raz sama autobusem..więc nie jest źle, hm?;) z reguły trafiam tam gdzie potrzebuję i dobrze pamiętam drogę. No! Ale ONek ważniejszy niż moja nieumiejętność określenia drogi....:diabloti: Quote
Axusia Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Z mojej stony moge zaoefrowac pomoc Pani - porobie zdjecia czy chociaz odwiedzenie jej i zobaczenie psa, jego stanu, wyglądu, charakteru. Nic wiecej zrobic nie moge :| Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 dzieki, taka propozycja to i tak dużo w obliczu tego, że większość ludzi tego świata woli nie robić nic. Myślę, że damy radę jutro, postaram się pojechać, może dołączy nieoceniony Zbójnii tylko sumienia nie mam go ciągnąć... Quote
re_ves Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 ja jestem z okolic (dokładniej tamto obrzeże Gdyni), dysponuję autem ale z czasem gorzej i mogłabym pomóc dopiero w sobotę do południa a nie wiem czy nie będzie to za późno... ps. jestem w miarę nowa na dogo... :) Quote
Zbójini Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 a tam od razu nieoceniony, :diabloti: jak mi jutro nie wyskoczy wizyta p.adopcyjna w Gniewie ( czekam na telefon) to moge podjechać ale faktycznie Axusia ma z Gdyni bliżej. Ogłszenia miłe Panie, ogłoszenia! i po znajomych rozesłać! Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 probl;em polega na tym, że jedyne co tego psa ratuje to dom tymczasowy. Czyli po prostu miejsce do spania. Karme opłacimy. Pies jest przyjazny, Pani mówi, że do niej się łasi. Inna sprawa, że do tej dobrej kobiety łasi się wszystko co się rusza. Quote
szuwar Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Hmm, w Mostach to mam swojego ukochanego mechanika... Jakby co to znam drogę i mogę pomóc z autem. Z tymczasem ciężko, chyba, że na bardzo krótko, ale to raczej nie ma sensu. No i pod warunkiem, że totalnie przyjazny psom i kotom, a to ciężko stwierdzić. Nie mam możliwości odizolowania tak dużego psa:shake: Quote
re_ves Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 z domem tymczasowym dla dużego psiaka gorzej... nie chodzi o kasę, małe mieszkanko w bloku i praca 9 h poza domem oraz tata, który z dużym psiakiem nie da sobie rady... popytam i zobaczę czy da się coś zrobić :diabloti: jakiś hotel się oferuje?? Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 bez zdjęć Zbójnii to nie ma co rozsyłać jeszcze. Axusia mogę jak coś nr tel. na priv? posiadasz samochód czy niebałdzo? Zbójnii a co masz w Gniewie? re_ves a bo ja po Twoim poście w dziel hoteliki wywnioskowałam, że masz hotel dla zwierząt na który nas niestety nie stać: [I]"Zapraszam do Hotelu Pongo 7km od Gdyni (Łężyce Rogulewo), dwa nowo wybudowane drewniane, ocieplane domki przystosowane dla zwierząt oraz kojce zewnętrzne. Więcej informacji na stronie [url=http://www.pongo.pl]Salon Pi Quote
Zbójini Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Betbet napisał(a):bez zdjęć Zbójnii to nie ma co rozsyłać jeszcze. Axusia mogę jak coś nr tel. na priv? posiadasz samochód czy niebałdzo? Zbójnii a co masz w Gniewie? ogłoszenia mozna póxniej zaktualizować ale może nie mam jeszcze doświadcznia w gniewie domek dla Szypra z pabianic od Modliszki Quote
re_ves Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 haha tak myślałam ale wolałam się upewnić :) ja tam pracuję i nie proponuję hoteliku jako tymczas bo nie jest mój. Jakby ktoś szukał hotelu z takim zamiarem to musiałabym najpierw z szefową pogadać a tego jeszcze nie robiłam... Nie jestem tu na zasadzie reklamy tylko z chęci pomocy dlatego nie wychylam się z hotelem więc proszę tak tego nie odbierać :) Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 dobrze psze Pani nie odbieramy:) mam ogromną nadzieję, że on się zgubił jednak, a ta osoba, która rzekomo widziała jak go wywalają z samochodu ma zbyt bujną wyobraźnię. Martwi mnie tylko czmeu akurat biegał po ulicy... Quote
Zbójini Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 będą zdjęcia. Kolezanka z Onków podjedzie jutro bo mieszka na oksywiu więc ma najbliżej i ma auto w razie czego oferuje równiez transport. Quote
Betbet Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 super chruper ja medytuję nad kwestią "transport ale dokąd" Quote
danka1234 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 jeśli chodzi o ogłoszenia,to jestem,czekam na fotki z robię innego rodzaju pomocy niestety nie mam możliwosci. Quote
Betbet Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 to jest jakaś plaga....brak sił już 4 małe owczarki niemieckie wywalone w Gdańsku na ulicę. Podrośnięte, około 4 mies. Brudne, wystraszone, 2 dały się złapać 2 niestety nie. Brak DT, brak DS. Koszmar. Quote
Betbet Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 dobra. zdjęcia są na pierwszej stronie. Gdyby ktokolwiek chciał pomóc, ja wciąż mam nadzieję, że ten pies komuś nawiał ale.. Quote
Recommended Posts