Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja to musze ogłoszenie zweryfikować teraz hehe..

masz jakiś kontakt z nowym domem białego?? tzn konkretnie o zdjęcia mi chodzi i czy będą go wystawiać? :)

Posted

[quote name='Agappe']ja to musze ogłoszenie zweryfikować teraz hehe..

masz jakiś kontakt z nowym domem białego?? tzn konkretnie o zdjęcia mi chodzi i czy będą go wystawiać? :)[/quote]

Jezeli uda im sie go na tyle ucywilizowac to beda. Prosilam ich o to. :-)
To fajni ludzie i fajny psiaczek - w koncu rodzina mojej Hevi :-)

Posted

[quote name='Agappe']mi sie "maluch" baaardzo podobał.. a jeszcze patrząc na ogólny poziom białych psów w Polsce to jest piękny :)[/quote]

Jaki poziom. Ja w Polsce nie widzialam zadnego samca godnego uwagi jesi chodzi o kolor bialy... :-( A szkoda, bo to piekny kolor :-)

Posted

Daria wiesz co to troche dziwnie wyglada, ze napisalas na stronie hodowli Yamamoto "Domowa Hodowla Akit"... a w tle zdjec wyraznie widac kojce. Ja wiem, ze ich psy bywaja czesto w domu ale to nie to samo...

Posted

tak mieli na poprzedniej stronie.. a ja tą nową robiłam praktycznie bez konsultacji z nimi jak bedą chcieli coś zmienić to zmienią.. ja swoje zrobiłam.. na wiecej nie mam nawet czasu :/ <matura>

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Agappe']tak mieli na poprzedniej stronie.. a ja tą nową robiłam praktycznie bez konsultacji z nimi jak bedą chcieli coś zmienić to zmienią.. ja swoje zrobiłam.. na wiecej nie mam nawet czasu :/ <matura>[/quote]

To jak znajdziesz czas dodaj tam jedno zdjęcie BUNKI.

Posted

hahah czas??? a co to???

a tak poważnie to ja nie mam teraz netu w domu.. przeprowadziłam się i pewnie za kilka miesiecy dopiero będe miała takie dziwne rzeczy jak telewizja kablowa, stacjonarny czy internet.. chwilowo nawet nie wiem na jakiej ulicy mieszkam nie mówiąc już o numeru domu :p

swojej strony nie moge aktualniać.. a Jahnsów strona jest już w ich rękach, więc to oni teraz moogą jakieś aktualizacje przeprowadzać.

Posted

[quote name='Agappe']hahah czas??? a co to???
a tak poważnie to ja nie mam teraz netu w domu..
[/quote]

hmm nie trzeba miec w domu. Skoro jestes w stanie pisac na forum znaczy to, ze masz dojscie do netu. A w domu czy nie to juz nie dociekam ;-)

Posted

Witam
czy moge prosić o link do stronki tej hodowli.
ich psy kojarze z ringów,Anate i Darie miałam przyjemność poznać, no wiec skoro o nich piszecie to chetnie sobie poogladam.

pozdrawiam iwona

Posted

[quote name='ofcca']Witam
czy moge prosić o link do stronki tej hodowli.
ich psy kojarze z ringów,Anate i Darie miałam przyjemność poznać, no wiec skoro o nich piszecie to chetnie sobie poogladam.

pozdrawiam iwona[/quote]
[b]Ofcca[/b] :P Link do Yamamotoznajdziesz u Darii na stronie w linkach :P Z Darii strony uda Ci sie wejść na pewno,kiedyś chciałam zajrzeć na Yamamoto i guuuuuuuzik :( a wpisałam adres na pewno dobrze :(

• 3 weeks later...
Posted

pisać na forum moge.. ale nie jest to mój komputer.. nie mam tu plików, które sa na moim komputerze.. nie mam jak uaktualnić zadnej ze stron... :( a do matury coraz bliżej.. a ja nawet adresu nie mam w nowym mieszkaniu.. jestem bezdomna z Anatka :p

Posted

[quote name='Agappe']pisać na forum moge.. ale nie jest to mój komputer.. nie mam tu plików, które sa na moim komputerze.. nie mam jak uaktualnić zadnej ze stron... :( a do matury coraz bliżej.. a ja nawet adresu nie mam w nowym mieszkaniu.. jestem bezdomna z Anatka :p[/quote]

E tam od razu bezdomna ;-) Dach nad głową przecież masz. Możesz być najwyżej bezmeldunkowa ;-)

Moje pierwsze maluszki wczoraj skonczyly roczek a trzecie dzis koncza siedem tygodni :-)

Posted

[quote name='Agappe']gratulacje.. kiedy pojawisz się z maluszkami na jakiś wystawach??[/quote]
Pewnie jak odchowam te mioty...
bo wlasnie wczoraj urodził się czwarty miot Akita u Izis :-)
Wiec pewnie nie tak predko jak planowalam.
A chcialam byc w Warszawie :-(
[img]http://www.akita.pl/szczeniaki/miot-y/miot-y.jpg[/img]

Posted

[quote name='Izis'][quote name='Agappe']gratulacje.. kiedy pojawisz się z maluszkami na jakiś wystawach??[/quote]
Pewnie jak odchowam te mioty...
bo wlasnie wczoraj urodził się czwarty miot Akita u Izis :-)
Wiec pewnie nie tak predko jak planowalam.
A chcialam byc w Warszawie :-(
[img]http://www.akita.pl/szczeniaki/miot-y/miot-y.jpg[/img][/quote]

czekamy,bedziemy kibicowac:)
dzieki jzu znalazlam ich stronke teraz ide sobie poogladac

pozdrawiam iwona

• 15 years later...
Posted

To co się dzieje w hodowlach to przechodzi po prostu ludzkie pojęcie. Tak jak wiele osób myślałam że jak pies jest z ZKwP to cud, miód i orzeszki. Jak się skonczylo można się domyślić... Wzięliśmy psa rasy Akita Japońska z hodowli Yamamoto. Pies trafił do nas niedożywiony :( wręcz ledwo biedak trzymał się na nogach. Był zlękniony a potem przyszły kolejne problemy- zaczął być agresywny. Nie można go była wziąć nawet na ręce bo warczał. Mało przybierał na wadze. W wieku 10 tygodni ważył 5 kg a powinien ważyć co najmniej 10. Co na to wlascicielka i właściciel Anna i Piotr Jahns? Pani Anna twierdziła że to dlatego że nie bije psa po pysku, że jak dostanie do się nauczy... No ręce opadają. Psa musieliśmy oddać bo nie dało się z nim funkcjonować. Pani wysłała po niego...kuriera :) Jak po buty do zwrotu... Przykre ale tacy właśnie są hodowcy, teraz będziemy uważać a ja wszystkich przestrzegam.