Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W drodze do domu był bardzo grzeczny, zero agresji. Spał na kolanach u TZ i mruczał. Tu na 1 godz. postoju (był wypadek:shake:).

W domu trochę zagubiony i oszołomiony nową sytuacją pokazał pazury/i zęby.
Wydaje się nam, że to jego agresywne zachowanie bierze się ze strachu, bo na razie drapie i rzuca się z zębami tylko jak się czegoś przestraszy.

Posted

Bielinek ma za sobą smutne przeżycia, zmiany, on musi wreszcie uwierzyć, że to jego dom.

Wierzę, ze zaprzyjaźni się również z kicią.

Jak mu pięknie w tej obróżce!:lol:

Posted

podczytywałam niedyskretnie i bardzo się cieszę. Jakie piękne zdjęcia z nowego domku. Kicio nie będzie jedynakiem i ma dom. Jak miło czytac takie wiadomości.

Posted

Byłam wczoraj odwiedzić białaska i nawet bym mu fotki strzeliła ale mnie pogonił:lol: Chyba się przestraszył, że chcę go zabrać.

FELIS (tak się teraz nazywa) nie okazuje agresji domownikom, śpi w łóżku z moimi rodzicami - w środeczku:evil_lol:- do samego rana. Z kotką się dogaduje. W zabawie jest delikatny. NIE lubi obcych:placz: ale ważne że zaakceptował nową rodzinę.

Posted

Feluś zaczął terroryzować Bini (kotka rodziców-sterylizowana). Ona schodzi mu z drogi ale on ją atakuje nawet we śnie. Jak ich pogodzić? Dla swoich ludzi jest łagodny:loveu:
Dlaczego znaczy teren?
I jeszcze jedno pytanie:oops:- co zrobić by w domu AŻ tak nie śmierdziało kotem?/ specjalny żwirek/jakieś spreye?
POMOCY:placz:

• 2 weeks later...
Posted

Byłam z Felisem u weta w sprawie śmierdzących siuśków i nic mi konkretnego nie poradził- "trzeba czekać aż smrodek sam wyjdzie":angryy:.
Rodzice zaczeli z nim wychodzić i już jest lepiej, w domu jeszcze znaczy ale mało. Obcych już nie przegania, daje się głaskać ale nie za dużo:evil_lol:
Co do kotki to relacje też się poprawiły (choć mogłoby być lepiej), mam nadzieję że między nimi już będzie rozejm.
Tak sobie śpie.

Uwaga wstaje

Posted

`. To ostatnie zdjęcie jest świetne !! No w ogóle wszystkie foteczki, piękny nasz Bielinek :loveu: No miejmy nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży ;)
Pozdrawiam .

• 4 weeks later...
Posted

Jagoda życzenia się dla Feliska spełniają:multi: Dziękujemy.

Felis bardzo się zmienił od czasu kiedy trafił do domu moch rodziców To kot przytulanka, bardzo łagodny dla dorosłych i dzieci, psy są mu obojętne, z kicią dogaduje się coraz lepiej.
Jak przychodzę to od razu wskakuje na kolana do głaskania A jak ktoś usiądzie na "jego" kanapę to delikatnie ale wymownie odpycha głową- jak koza A co będzie ktoś na "JEGO" kanapie siedział bez pytania.
Ogólnie to czuje się jakby był tam od zawsze.

Zdjęcia będą jak nie zapomnę wziąć aparatu

PS. Zapomniałam dodać że on drzemie zawsze na plecach przeważnie z łapkami u góry.

Posted

Przez parę dni mam doglądać futerek i byłoby nieładnie zdjęć nie zrobić.
Biały się trochę wybrudził bo sprawdzał co to jest węgiel:roll:
Zdjęcia z komórki:angryy: w rzeczywistości to on nie jest taki "kolorowy"

scena miłosna:loveu:

Posted

Po agresji ani śladu:multi: No jeszce trochę podsikuje:mad: ale z czasem i to mu przejdzie.
Felis jest przykładem zwierzaka którego miłość uleczyła. Nie warto skreślać zwierzaka z powodu jego odmmiennych zachowań w nienaturalnym środowisku.
Jest bardzo przytulaśny;)