AZyja Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Azyja od kogo macie PONka od Mościców ? ze zdjęcia mało widac ale tak by mi pasowało :) Brawo Watsonie! :-) Od Mościca - miot W. Jak na to wpadłaś? W lipcu było też kilka miotów w innych hodowlach...... Quote
Kamilapon Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Ale na żadnej innej stronie nie było "czarnogłowego" ogoniastego malucha, podpisanego Kędzior :D a co do ogonów - ja mam zamiar mieć długoogoniastego, ale, na co zwróciła uwagę Dzidtka, jest to sprawa, gustu, estetyki, a nie przekonań. Uważam, że decyzja o cięciu powinna być zostawiona hodowcom i nabywcom - tak, jak odbywa się to obecnie w praktyce. 8) Ci co chcą - tną i nikt ich za to po sądach nie ciąga i mam nadzieję, że do precedensu nie dojdzie. Quote
Dzidtka_Gl Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Brawo Watsonie! :-)Od Mościca - miot W. Jak na to wpadłaś? W lipcu było też kilka miotów w innych hodowlach...... a bo tak troszke interesuje się PONami :) Quote
PALATINA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 a co do ogonów - ja mam zamiar mieć długoogoniastego, ale, na co zwróciła uwagę Dzidtka, jest to sprawa, gustu, estetyki, a nie przekonań. . Ja żałuję, że moje ponki nie maja ogonkow -choćby z jednego nawet powodu. Trudno jest mi i mojej współlokatorce ocenić relacje miedzy moją Czata, a jej terierką pszeniczną, Gają. Gaja już bez problemu zdominowała moją młodsza ponke, Jagne, ale Jagus nie stawiała oporu, bo ma raczej uległy charakter. Natomiast Czata jest teraz panujacą dominantka. Na jej widok Gaja raz opuszcza ogon pełna respektu, innym razem wchodzi smiało do pokoju i wysoko uniesionym, wypietym ogonem demonstruje cheć przejęcia władzy. Niestety Czata ogona nie ma i mi jest trudno ocenić, jak ma się jej stosunek do Gai. Oczywiście mogę sie domyslać i bez ogona, ale jestem ciekawa, czy unosiłaby wysoko ogon w geście dominacji, czy pozwalałaby sobie na opuszczenie go czasem. Bardzo bym chciała zobaczyc taki ogonowy pojedynek o władzę, jaki sie czasem widuje na spacerach. Kolejny mój pon bedzie z ogonkiem na 100000% !!!! :lol: Quote
Kamilapon Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Widzisz Palatina - PON to pies dla inteligentnych :wink: :lol: pobudza do myślenia. To primo. A secundo - PON-y, jak pozostała reszta bezogoniastych, mają zasadniczą przewagę intelektualną nad ogoniastymi. Taki ogoniasty ogon podniesie lub opuści i już wszystko jasne, a bezogonki muszą kombinować :D Quote
pomponiki Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Kocham wszystkie poniki , ale nie mogę sobie wyobrazić by moje miały ogonki. Dzidtka "dziewczynka " trafiła w dobre ręce i mam nadzieję ,że dojdzie do siebie. Niestety nie mogła zostać u nas , bo wprowadziłaby chaos wśród moich chłopaków a i najważniejsza osoba w domu mama miała by nas dość z taką ekipą. A wracając do ogonków każdy niech wybiera to co mu się podoba. Quote
Recommended Posts