Himena007 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Jak dotąd na forum napisałam same wady Farcika,powód dla którego został zwrócony do schroniska no, bo uważam, że przyszli właściciele pieska powinni wiedziać czego się mogą po nim spodziewać, żeby nie byli rozczarowani i psiak nie wrócił znowu do schroniska. Ale tym razem napisze kilka jego zalet. Farcik to bardzo przyjacielski psiak, idealny do domu z dziećmi. Nie wykazuje cienia agresji, można mu spokojnie pomieszać w misce kiedy je, zabrać zabawke, wykąpać. Uwielbia długie spacery. To mały wulkan energii, który nigdy się nie męczy. Bardzo lubi być głaskany, ale nie przepada za siedzeniem na kolanach. Na spacerach spuszczony ze smyczy pilnuje się (no chyba że zobaczy jakiegoś czworonożnego przyjaciela to od razu do niego pędzi, ale za jakiś czas wraca jak się z nim pobawi). To bardzo energiczny,ciekawski psiak, wszędzie musi zajrzeć, wszystko i wszystkich obwąchać. Nie można się z nim nudzić. Farcik zasługuje na dom, w którym będzie tym jedynym rozpieszczanym psiakiem. Z reguły nie jest agresywny w stosunku do psów, ale czasami zdaża mu się napaść na jakiegoś psiaka, ale wydaje mi się, że robił tak z zazdrości, kiedy widział że jakiś psiak zbliża się w naszą strone może myślał, że ten psiak mu mnie zabierze, sama już nie wiem. Wiem, że Jagoda powiedziała, że mam tu nic więcej nie pisac i opuścić wogóle ten wątek, tak też zrobie, tylko chciałam jeszcze napisac o Farciku te ostatnią rzecz. Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał pretensji. W sumie to rozumiem reakcje forumowiczów, sama gardze ludźmi, którzy oddają swoje psy i rozumiem dlaczego nie chcecie nam oddać Farta, chociaż on pewnie cieszył by sie jak wariat, ja z resztą też.No, ale cóż. Zajęłam się robieniem ogłoszeń dla Farcika, na animalia.pl już dodałam, zaraz zajmę się resztą. Farcik życzę Ci skarbeńku nowego kochającego domku, w którym zaakceptują wszystkie Twoje niedoskonałości. Powodzenia piesiu!!! Quote
Jagoda1 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 [quote name='Himena007']Jak dotąd na forum napisałam same wady Farcika,powód dla którego został zwrócony do schroniska no, bo uważam, że przyszli właściciele pieska powinni wiedziać czego się mogą po nim spodziewać, żeby nie byli rozczarowani i psiak nie wrócił znowu do schroniska. Ale tym razem napisze kilka jego zalet. Farcik to bardzo przyjacielski psiak, idealny do domu z dziećmi. Nie wykazuje cienia agresji, można mu spokojnie pomieszać w misce kiedy je, zabrać zabawke, wykąpać. Uwielbia długie spacery. To mały wulkan energii, który nigdy się nie męczy. Bardzo lubi być głaskany, ale nie przepada za siedzeniem na kolanach. Na spacerach spuszczony ze smyczy pilnuje się (no chyba że zobaczy jakiegoś czworonożnego przyjaciela to od razu do niego pędzi, ale za jakiś czas wraca jak się z nim pobawi). To bardzo energiczny,ciekawski psiak, wszędzie musi zajrzeć, wszystko i wszystkich obwąchać. Nie można się z nim nudzić. Farcik zasługuje na dom, w którym będzie tym jedynym rozpieszczanym psiakiem. Z reguły nie jest agresywny w stosunku do psów, ale czasami zdaża mu się napaść na jakiegoś psiaka, ale wydaje mi się, że robił tak z zazdrości, kiedy widział że jakiś psiak zbliża się w naszą strone może myślał, że ten psiak mu mnie zabierze, sama już nie wiem. Wiem, że Jagoda powiedziała, że mam tu nic więcej nie pisac i opuścić wogóle ten wątek, tak też zrobie, tylko chciałam jeszcze napisac o Farciku te ostatnią rzecz. Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał pretensji. W sumie to rozumiem reakcje forumowiczów, sama gardze ludźmi, którzy oddają swoje psy i rozumiem dlaczego nie chcecie nam oddać Farta, chociaż on pewnie cieszył by sie jak wariat, ja z resztą też.No, ale cóż. Zajęłam się robieniem ogłoszeń dla Farcika, na animalia.pl już dodałam, zaraz zajmę się resztą. Farcik życzę Ci skarbeńku nowego kochającego domku, w którym zaakceptują wszystkie Twoje niedoskonałości. Powodzenia piesiu!!! To, co napisałas teraz, brzmi inaczej, niż poprzednie wypowiedzi. Dowiedzielismy się, że Farcik ma również zalety, nie tylko wady. I o to chodziło, nie żalić się, ale szukać nowego domu dla pieska. Robiąc ogłoszenia, zwiększasz szansę na szybsze znalezienie domu dla pieska. Quote
phase Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 `. Na dzień dobry HOP w górę Farcik !!! Quote
Jagoda1 Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Farcik wczoraj był na długim spacerze z młodziutkimi ciociami i wujkami. Widać, że nie radzi sobie psychicznie, jest mu bardzo potrzebny dom.:shake: Quote
maarit Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Biedak taki "powrót" to szok dla psa:-( Quote
majku33krakow Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Gonia13 napisał(a):Biedak taki "powrót" to szok dla psa:-( napewno straszny szok! :-(:placz:,3 mies. to bardzo dlugi czas. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Farcik nie rozumie dlaczego po raz drugi musiał zamienić dom na schroniskowy boks:-( Quote
majku33krakow Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Farcik nie rozumie dlaczego po raz drugi musiał zamienić dom na schroniskowy boks:-( no nie rozumie:angryy:,ja mam sunie ktora miesiac temu wziołem ze schronu to sobie moge wyobrazic co bylo gdyby ona tak trafiła,nie rozumie tych ludzi nadal,przeciez mozna było szukac rozwiazania:angryy:,biedny farcik:placz:,serce sie kraje:-( Quote
majku33krakow Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 fart na 1 po domek i kanapa miekka obowiazkowo podnosze farta:loveu: Quote
majku33krakow Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='Jagoda1']Malutki Farcik ma ok. 2 lat był jeszcze niedawno radosnym wesołym psiaczkiem. W połowie sierpnia został adoptowany. Niestety, po trzech miesiącach wrócił do schroniska. Smutny był widok rozpaczliwie popiskującego Farcika, który stojąc na tylnych łapkach, przeczuwając, co go czeka, błagał o zmianę decyzji. :-( Dzisiaj to inny Farcik, nie cieszy go spacer, spogląda w strone furtki, zatrzymuje się, jakby czekał... Bardzo tęskni, miewa biegunki, wypatruje.... Biedny malutki Farcik, co nie ma szczęścia.:shake: Farcik dzisiaj.... Czy Farcik ma allegro czy cos tam? ,to wazny watek. słyszałem ze ogłoszenie mozna wyroznic. Quote
majku33krakow Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jagoda1 napisał(a):Tak, maluszek ma allegro... jak mozna mu pomoc jeszcze? Quote
majku33krakow Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 podnosze farcika ,dla niego obowiazkowo kanapa. Quote
Jagoda1 Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 majku33krakow napisał(a):jak mozna mu pomoc jeszcze? Ogłaszać, gdzie się da, dublowane też mogą być, zwiększa to szanse. Quote
majku33krakow Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Jagoda1 napisał(a):Ogłaszać, gdzie się da, dublowane też mogą być, zwiększa to szanse. nawet niewiem gdzie mozna go ogłaszac. Quote
Recommended Posts