Yorija Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 dorcass napisał(a):ja kocham te pospolite, rasowce mnie nie interesuja, wszytskie wygladaja tak samo,, a tak mam psa wyjatkowego, jeden jedyny, tak jak to ktos tu kiedys napisal, "prosze o psa ktorego nikt nie zauwaza a jest wyjatkowy":loveu::loveu::loveu: Fakt, że rasowe wygladają tak samo. Jak patrzę na yorki, których nagle na moim osiedlu przybyło to mam wrażenie że są tak naprawdę dwa. jeden jest chudy a drugi spasiony. Gorzej jeżeli naraz widzę dwa i to np dwa chude. To zaczynam mieć wrażenie że mi się w oczach dwoi. Quote
dorcass Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 mam wrazenie ze wszytskie adopcje stoja:( Quote
Yorija Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 dorcass napisał(a):mam wrazenie ze wszytskie adopcje stoja:( Bo to nie jest super prezent na święta. Ludzie sprzątają, zakupy i zapasy robią jak by jakaś wojna nadchodziła. I wyobrażasz sobie w tym psa ze schroniska? A to załatwi się na świeżo wypastowaną podłogę. A to zniszcze dywanik, drzwi jak rodzina pójdzie na zakupy. Sama nie wiem czy to dobrze czy żle że stanęły. Może adoptują teraz tylko ludzie naprawdę odpowiedzialni. Bo wyobraź sobie koszmar. Taka puchatka trafia ze schronu do domu. No i jak to może na początku być róznie, coś nabrudzi, coś zniszczy. i zadzwoni taki ktoś żeby zabrać ją z powrotem. I co? Do schronu ją znowu? Koszmar. Więc ja myślę, że teraz jest mniej adopcji ale za to więcej przemyślanych. I troszkę trzeba poczekać. Quote
dorcass Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 masz racje, ty i ja myslimy tak samo ale reszta.... ja wzielabym teraz psa na zime, i bez znaczenia dla mnie czy zniszczy i zabrudzi, ale ja to ja:cool1: Quote
Yorija Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Ale mam wieści. Od wczoraj suniA już nie w schronisku a w DT :-) Rozmawiałam z dziewczynami, które ją wyciągneły. Dla Suni rewelacja. To, że w DT a nie w schronisku to plusy i minusy :-) Będzie można dużo więcej powiedzieć o niej. Jak się zachowuje w mieszkaniu, jak do innych osób. No wszystko. Minus to taki tylko dla kogoś kto by ją chciał adoptować a teraz nie może. Być może znajdzie się domek szybciej - ale wtedy po prostu kolejna bieda będzie miała szansę. Grunt, że Sunia ma allegro, DT, wątek na dogo. Będzie miała pewnie watek na naszej klasie. No i co raz większe szanse na własny dom. Od jej obecnej opiekunki dowiedziałam się już troszkę. Wyślę jej oczywiście zaraz link do allegro i link do tego wątku. Mam nadzieję, że będą pisały co i jak u niej i może nowe zdjęcia bedą. A z tego co się dowiedziałam to: - jest pieszczoszkiem :-) - wołają na nią Sonia, żeby tak Sunia na ulicy nie wołać - ale i tak należy jej się imię od czlowieka który da jej dom - do tych imion bynajmniej nie jest bardzo przywiązana - była troszkę nową sytuacją - jak to nazwać ... chyba poruszona - spotkała dzieci na spacerku i dzieci ją głaskały - ma psich towarzyszy no a resztę mam nadzieję będą pisały dziewczyny Quote
Yorija Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 dorcass ... ja mam takie dziwne wrażenie, że jak jedna osoba zainteresuje się jakimś psiakiem to potem to idzie jak lawian. Może właśnie dlatego, że Ty zrobilaś allegro nagle ruszyło się wokół Suni i dziewczyny się pojawiły i jej DT dały... Albo może odwrotnie było. One już od dawna chciały ją wyciągnąć i im więcej o niej myślały tym coś się we wszechświecie zaczęło dziać i informacja o Suni do Ciebie dotarała. No i tym sposobem Sunia ma już i DT u Izy i Agaty i Ciebie. Cudnie się dzieje. Quote
dorcass Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 jupi:multi::multi::multi: nawet nie wiesz jak sie ciesze:) to biedne zwierze i te oczy smutne, a takie madre.... ile razy tu nie wchodzilam to oczy lazmi mi zachodzily... sluchaj jak masz konatkt z dziewczynami, to ja moge robic jej allegro chyba ze one chca same, albo potrafia zrobic ladniejsze, w akzdym razie czekam na wiesci od nich badz od was, i bede sunie oglaszac, ja dopiero zapoznaje sie z dogo i przyuczam sie, powiem ci ze ostatnio probowalam napisac do selengi o banerek ale *******a ze mnie i nie wiedzialam jak wyslac priv, a jak juz pewna dobra dusza na dogo mi wyjasnila, to znowu mialam inny problem, bo jak przechodzisz ze strony na strone czesto wylogowujesz sie i jak tego nie zauwazysz pewne opcje znikaja (zreszta nie wazne) czy mam proscic kogos o banerek dla naszej niuni???? bo poprosze selenge(nie znam jej)ale widze ze robi banerki dla pieskow, wiec moze i dla nas zrobi co??? Quote
Yorija Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Dziewczyny się tu pojawią - tylko jak mi napisały jakis problem z dogo mają. Wtedy wszystko ustalimy - kto może allegro a kto inne ogłoszenia i gdzie. A banerek bardzo chętnie :-) Quote
Selenga Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 zamówienie na banerek przyjęłam :) będzie wieczorem Quote
dorcass Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 dziekujemy:loveu: jupi udalo sie!!!:multi::multi::multi: bedzie banerek dla niuni:loveu::loveu::loveu: Quote
Hala Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Dobrez wiedzieć, że selenga robi takie fane banerki :diabloti: :cool3: :evil_lol: Quote
naturino Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Kochani.Sunia jest przecudowna!!!W drodze ze schronu do DT,cały czas była wpatrzona w szybę.Ogladała widoki z pięknym usmiechem na pyszczku.Jej usmiech jest rozbrajający.Gdy juz dotarłysmy na miejsce odrazu była kąpiel.Pod prrysznicem była bardzo grzeczna.A gdy już była czysta poznała resztę piesków przebywajacych w domu.Niestety jest to dom tymczasowy i Sunia nie moze zostać z nami zbyt długo.Jest z nami juz dwa dni i jeszcze niewiemy jaki ma głosik gdy szczeka ale za to wiemy już jak pięknie mruczy gdy się ją przytula.Uwielbia się tulic.Na spacerku głaskały ja dzieci i bardzo jej się to podobało.Widać,że kocha dzieci.Byłaby też wspaniałym przyjacielem dla starszej osoby.Jest bardzo spokojna i usłuchana.Jest poprostu wspaniala.Czeka teraz na ciepły,stały domek i kochajacych ludzi dla,których będzie wielkim przyjacielem.Tel.791-647-237 lub 509-153-152 e-mail [email protected] lub gg 13429474 Quote
naturino Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Aha.Fotki kochani w najblizszych dniach. Quote
Yorija Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 naturino napisał(a):Aha.Fotki kochani w najblizszych dniach. Jeśli byś miała problem to prosze wyślij fotki na mojego maila - wstawię tutaj. Super że się tu dostałas w końcu - teraz będą najświeższe wieśći :-) Quote
dorcass Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 dziekujemy Selengo za piekny banerek:) a dziewczyny wam dziekuje ze ja zabralyscie, ja oczywiscie moge robic allegro teraz bede robila 7 dniowe, chyba ze chcecie same sie tym zajac:) ps mam problemy z kompem, wiesza siea czasmi nie moge go wlaczyc wiec jakby mnie nie bylo to dlatego ze jest w naprawie:shake: Quote
naturino Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 dorcass napisał(a):dziekujemy Selengo za piekny banerek:) a dziewczyny wam dziekuje ze ja zabralyscie, ja oczywiscie moge robic allegro teraz bede robila 7 dniowe, chyba ze chcecie same sie tym zajac:) ps mam problemy z kompem, wiesza siea czasmi nie moge go wlaczyc wiec jakby mnie nie bylo to dlatego ze jest w naprawie:shake: Jeśli mozesz to ty zajmuj sie allegro bo ja nie umiem i nawet nie mam czasu sie nauczyc. Quote
naturino Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Sunieczka cały czas czeka na domek!!!!!!!!!!!!Może jest ktos na świecie komu brakuje bratniej duszy?Sunia będzie wspaniałym przyjacielem dla dobrego kochajacego człowieka. Quote
Yorija Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 A jak się jej spędza czas w pieleszach domowych? Zostaje sama grzecznie? Sama znaczy się z psim towarzystwem raczej... :-) Quote
dorcass Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 to podajcie prosze numer kontaktowy do was, wrzuce na allegro ps jak dlugo ona moze u was zostac? Quote
Yorija Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 To ja pozwolę sobie wkleić namiary - ściągnięte ze strony schroniskowej - jeżeli ma ich tu nie być to szybko pisać - zaraz usunę. "Do Izy i Agaty z Poznania(naszych wolontariuszek).One będą jej szukać super domku.W sprawie adopcji można dzwonić 791 647 237 " Z tego co wiem to w kolejce już czeka następna piękność ze schroniska Pola :-) więc im szybciej Sunia/Sonia znajdzie domek tym lepiej dla niej i dla innych psiaków. Oj madrzę się bo dziewczyny zamiast siedzieć w internecie to pewnie działają - a ja pracując przed kompem mogę tu włazić i pisać. :-) Quote
dorcass Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Ułożona, grzeczna przytulanka szuka domku (504057124) - Aukcje internetowe Allegro allegro dla niuni. Quote
dorcass Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 moze zmienic tytul? albo opis? i przydalyby sie inne zdjecia, czekam na propozycje, bo inaczej zrobic nie potrafie... Quote
dorcass Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Ułożona, grzeczna przytulanka szuka domku - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa kurcze zrobilam gumtree, tyko nie wiem czemu jest wawa, mozna zmienic na poznan, ale jak to sie wywietla wtedy(robie pierwszy raz) musze poprobowac Quote
Recommended Posts