Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eee.. zapytałabym, skąd się wziął Mezo i jakie szczeniaki, ale pewnie jak ostatnio Karze nie będzie się specjalnie dla mnie chciało wyjaśniąć. Cóż, może doczytam kiedyś.

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tora']Eee.. zapytałabym, skąd się wziął Mezo i jakie szczeniaki, ale pewnie jak ostatnio Karze nie będzie się specjalnie dla mnie chciało wyjaśniąć. Cóż, może doczytam kiedyś.[/quote]

ja mysle ze Kara Ci z przyjemnoscia odpowie :D

Posted

[quote name='dbsst'][quote name='Tora']Eee.. zapytałabym, skąd się wziął Mezo i [b]jakie szczeniaki[/b], ale pewnie jak ostatnio Karze nie będzie się specjalnie dla mnie chciało wyjaśniąć. Cóż, może doczytam kiedyś.[/quote]

ja mysle ze Kara Ci z przyjemnoscia odpowie :D[/quote]

Oj nie wiem czy z porzyjemnością :lol: Jak ja tutaj na tym forum mówiłam tyle razy chyba z 10...a na PW to już zliczyć się nie mogę :lol:

No pierwszych stronach wszystko pisze :wink: ale skróce Mezo to brat Delty one są odratowane od pijaka... a o jakie szczeniaki Ci chodzi to nie wiem :-?

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='agabass']jeszcze raz napisz napisz[/quote]oj tak oj tak :angel: :angel: :angel: napisz napisz :lol:[/quote]

no nie bedz taka napiiiiiiiiiiiiiiiisz 8)

Posted

[quote name='daga10011']historie swoich psow po raz kolejny :lol:[/quote]

Dobra chronologicznie zaczne :wink:

Saba wzięta z schroniska 1999roku. W schronisku powiedzieli,ze ma ok 1,5roku ale mój weterynarz ocenił ją na 3lata :wink: Pewnie zmiejszyli jej wiek,żebyśmy się nie przestraszyli,że taka stara jest :wink: Ale ja z moim tatą zakochaliśmy się w niej od pierwszego wejżenia, chociaż chcieliśmy wziąść szczeniaka,których była masa wtedy...ale Saba miała to coś w sobie co do dzisiaj ma :D Moja mama jak zobaczyła co za wielgaśne psisko przywiezlismy była przerażona, mieliśmy wtedy jamnika w spadku po dziadkach i pierwszego dnia Saba pokazała swój stosunek do innych psów...ale mój ojciec pokazał jej co można a co nie z biednym Karusiem :wink: Oczywiście nie było to jakies bicie czy co, tylko mój tata obalił ją na ziemie i przytrzymał,żeby pokazać kto rządzi :D

Spike jest to syn Saby i białego husky...dali nam Sabe z cieczką a my tego nie zauważyliśmy, a raczej moi rodzice...a wiadomo jaki stosunek był do tego na wsi... Ja wtedy byłam młoda i głupia i myślałam,że psy się bawią :oops: :oops: I tak powstał Spike i chyba 2albo 3 jeszcze szczeniaki, które mój tata wziął do siebie do pracy żeby pilnowały, niestety ukradli je jako szczeniaki,że dostał tam tylko jeden który mieszka teraz z byłym kierownikiem zakłądu i ma się dobrze i wygląda jak ONek :wink:

Era wzięta 12września2002 roku z schroniska...nie planowaliśmy wtedy już więcej psów... bo mieszkał u nas pies Lucky postrach całej wsi,albo raczej psów, żaden pies mu się nie podstawił a to był 30cm czarny kundelek. To był pies powsinoga, nie dało się go chwycić... LEcz zaginął, nie był to oficjalnie nasz pies ale pokochaliśmy go i szukaliśmy go ze 2miesiace, jezdzac do schroniska i poszlismy szukac psow na kwarantanie...I nagle mój tata woła mnie i pokazuje Ere i mówi,że ją musimy mieć...wiec po długich namowach mamy, wzieliśmy ją jak skończyła się kwarantana, mój tata od 6rana stał pod schroniskiem,żeby ona była nasza i nikt jej nam jej nie wziął. Era to moja pamiątka najukochańsza...

Delta jest odebrana od pijaka, któruy mieszkał na drugim końcu wsi i miał bardzo podobną sunie do mojej Saby tylko,że drobniejszą. I kumpela mi o tym powiedziała,że się oszczeniłą i,że ten chce pozbyć się szczeniaków a były dwa czyli Mezo i Delta wiec znalazły się u mnie :D A jeśli chodzi o pozbyć to wiadomo jak to na wsi...musiałam interweniować

Sharon jest to wpadka, której żałuje... I dlatego jestem za sterlizacją a nie szczepieniami co pół roku żeby cieczki sunia nie dostała, bo one widocznie nie zawsze działają...

A teraz zdjęcia mojej kochanej staruszki
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/e7.jpg[/img]
Według mnie ona przypomina kelpie
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/e8.jpg[/img]
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/e9.jpg[/img]
i Spike
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/e10.jpg[/img]

Posted

Ciekawe czy ktoś to wogóle przeczytał :evilbat: :-? :wink: :roll:

A teraz moje dwa cudaki :D
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/a62.jpg[/img]

Nie umiem uchwycić ich tak,żeby pokazać ich róznice klat...że Spike ma taką małą a Saba duża :lol: :lol:

Posted

[quote name='dbsst']ja systko przeczytalam :D[/quote]

Mi się by nie chciało na Twoim miejscu :lol: :lol:

Niby chora Delta :evilbat:
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/c32.jpg[/img]
[img]http://i15.photobucket.com/albums/a362/sabaera3/dzis/c4.jpg[/img]

Posted

KaRa -a może Delta jest córką Saby - pisałaś, że szczeniaki zabrane do Taty do pracy zginęły - może ją ukradł ten pijak i wszystko by zostało w rodzinie :fadein: kurde ależ to skomplikowane :hmmmm:

Posted

[quote name='malawaszka']KaRa -a może Delta jest córką Saby - pisałaś, że szczeniaki zabrane do Taty do pracy zginęły - może ją ukradł ten pijak i wszystko by zostało w rodzinie :fadein: kurde ależ to skomplikowane :hmmmm:[/quote]

hehehe mozesz pisac scenariusze do polskich brazylijskich 8) seriali

Posted

[quote name='malawaszka']KaRa -a może Delta jest córką Saby - pisałaś, że szczeniaki zabrane do Taty do pracy zginęły - może ją ukradł ten pijak i wszystko by zostało w rodzinie :fadein: kurde ależ to skomplikowane :hmmmm:[/quote]

Raczej nie bo zakład mojego taty był pod Koninem w miejscowości Kopojno :wink: A tamte szczeniaki były czarno-białe :wink: Mówię prawdę...nie wiem co się uwziełaś na to,że to są jej szczeniaki :wink:

Posted

[quote name='KaRa_TC'][quote name='malawaszka']KaRa -a może Delta jest córką Saby - pisałaś, że szczeniaki zabrane do Taty do pracy zginęły - może ją ukradł ten pijak i wszystko by zostało w rodzinie :fadein: kurde ależ to skomplikowane :hmmmm:[/quote]

Raczej nie bo zakład mojego taty był pod Koninem w miejscowości Kopojno :wink: A tamte szczeniaki były czarno-białe :wink: Mówię prawdę...nie wiem co się uwziełaś na to,że to są jej szczeniaki :wink:[/quote]

:oops: no się uwzięłam bo nie da się nie uwziąśc jak są takie same :wink: ale no faktycznie jak poszły tak daleko to moje teoria sie rypła :niewiem:

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='KaRa_TC'][quote name='malawaszka']KaRa -a może Delta jest córką Saby - pisałaś, że szczeniaki zabrane do Taty do pracy zginęły - może ją ukradł ten pijak i wszystko by zostało w rodzinie :fadein: kurde ależ to skomplikowane :hmmmm:[/quote]

Raczej nie bo zakład mojego taty był pod Koninem w miejscowości Kopojno :wink: A tamte szczeniaki były czarno-białe :wink: Mówię prawdę...nie wiem co się uwziełaś na to,że to są jej szczeniaki :wink:[/quote]

:oops: no się uwzięłam bo nie da się nie uwziąśc jak są takie same :wink: ale no faktycznie jak poszły tak daleko to moje teoria sie rypła :niewiem:[/quote]

Jakbyś zobaczyła je na żywo naprawdę różnice byś zobaczyła :wink:

Dbsst powiedz,że Delta się różni od Saby i Spike...budową i wzrostem i sierścią :wink: