Pianka Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 I ta karma starczy na miesiac? czyli normalnie jak dobrze pamiętam w cene hotelu jest wlicozna karma za 100 zł i byśmy musieli dozbierać 200? ok. poczekamy na te wyniki potem pomyślimy. w allegro nie moge napisac poprostu na leczenie, musze opisac co i jak, zeby byc wiarygodną. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Tak -z karmą dokładnie jak napisałas:) 15 kg wystarczy na miesiąc. Oczywiście jak juz dojdzie co do czego to wypytam dokładnie o cenę- w tej chwili podałam mniej więcej z pamięci jak płaciłam gdy kupowałam dla mojej Milvy. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Wpłynęło +20zł od Brysio [COLOR=SeaGreen][B]Razem jest +374,60[/B][/COLOR] ------- W kupie Ibisa nie ma żadnych robaków...czysto . Wet proponuje wrzucic go na razie na 2 tyg na karme royala indestinal jelitowa aby sprawdzic jak z jelitami, czy się cos poprawi... Musze po prosic o zamówienie 7kg karmy. Jeszcze nie wiem jak wyjdzie kwotowo ale pewnie coś 150zł. Potrzebne pieniążki!!! Bo jak ją zakupie to bedziemy sporo na minusie , a jeszcze nie wiem czy cos za badania bede musiała zapłacić , no i hepatiale się skonczy zaraz.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Wpłynęło +50zł mtf zalesie [COLOR=SeaGreen][B]Jest +424,60[/B][/COLOR] Ibisek jest sam w kojcu-od kwietnia więc hotelowo jest liczone juz za jednego psa, czyli 350zł/miesiąc. W przyszłym tyg ma przyjść karma . Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Na koncie mam wpływ +283zł pozostałe po Płoteczku:) [COLOR=Green][B]Mamy więc razem + 707,60[/B][/COLOR] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Karma 7kg jest zamówiona -będzie albo na koniec tyg albo po weekendzie. Cenę tez poznam jak karma już dotrze do weta. W poniedziałek wet dał lek dla Ibiska- Aptus, jest to lek na poprawe pracy jelit, osłonowy, proszek 180gram-wystarczy na długo . Cenę poznam po weekendzie bo faktury jeszcze nie było, ale cena ok 25-30zł . Cały czas jest pryskany co 4 dni lekiem na grzyba, skóra mniej śmierdzi, ale ogólnie Ibis wygląda średnio bo sierść mu znowu powychodziła. Psychicznie czuje się bardzo dobrze, jest nawet duzo weselszy -może lepiej się czuje...dziś np. zaczepiał mojego Ulvera do zabawy i dupka mu chodziłą z radości -wywyjał to w prawo to w lewo:) Został przeniesiony do kojca po Tedziku- nasłoneczniony kojec aby mu w tą dupkę grzało- dostał tez nową kołderkę i siedzi zadowolony. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ibis sie wygrzewa.. [IMG]http://images36.fotosik.pl/163/4399ee68e1d0840cmed.jpg[/IMG] Quote
Monika z Katowic Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 IBISEK! Mam nadzieję, że porządnie wygrzałeś kosteczki w wiosennym słoneczku :) :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [B]Rozliczenie:[/B] wpływy : +40zł Monika z Katowic +30zł Joanna M. +70zł natalijo III i IV +50zł Saphira - otrzymałam pieniążki od Saphiry aby przekazac na potrzebujace psiaki u mnie, tak więc tą kwotę przekazuje na Ibiska Wydatki: -350zł hotel marzec [COLOR=SeaGreen][B]Zostaje: +547,60[/B][/COLOR] Za karmę i lek na jelita jeszcze nie zapłacone- rozlicze sie z wetem jakos w tym tyg, albo w przyszłym- ciagle go nie ma, ale na szczęscie o kase nie woła:) Kupa Ibisa dużo lepiej!! Jest juz zwarta bardziej , jestem w tym temacie dobrej mysli. Skóra bez zmian:( Kuracja na grzyba nadal trwa-dziś tez był pryskany. Stracił całą starą sierść, oby zaczał obrastac nową... [IMG]http://images43.fotosik.pl/280/931cc9261b3d8c9dmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images42.fotosik.pl/192/7ee5f41a720fcc7a.jpg[/IMG] Quote
Brysio Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 co do wpłat to ja deklarowałam 10 zł co miesiąc ale przesyłam co drugi miesiac po 20 w sumie wychodzi na to samo, ale tak robię wszedzie, czy może tak zostac ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ibis na karmie RC wetowskiej ma super kupę...na razie bedzie musiał na niej być, wykluczy nam to alergie pokarmowe, które tez mogą byc przyczyną złego stanu skóry. W związku z tym obniżam kwote hotelu o 100zł - czyli [B]od kwietnia 250zł.[/B] Trzeba będzie kupować karmę RC -14 kilowy worek kosztuje ok 230zł-taka cena jest w krakvecie, u weta to samo. 14 kilo wystarczy na miesiąc. [url]http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-14kg-p-14049.html[/url] Wziełam dziś dla Ibisa krople na kleszcze i ostatni raz na razie lek wspomagający watrobę. [B]Wstawiam rozliczenie u weta:[/B] -140zł karma RC -20zł lek Aptus -17zł fiprex -20zł ornitil [B]Zostaje: +350,60zł[/B] Quote
Monika z Katowic Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ania kochana! :loveu: Masz złote serce!:loveu: Quote
Pianka Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [QUOTE]W związku z tym obniżam kwote hotelu o 100zł - czyli [B]od kwietnia 250zł.[/B][/QUOTE] Nie kapuje. Przecież w tych 350 zł była wliczona karma za 100 zł, wiec hotel dalej kosztuje 350 zł, trzeba tylko dołożyć 130 zł na karme. chyba czas na kolejną aukcje cegiełkową. Tylko musze mieć większa chwile żeby napisac jakiś inny tekst, co by więcej ludzi licytowało. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Na to samo wychodzi:) Czy o 100zł zmniejsze hotel czy karmę..a tak bedzie mi łatwiej sobie liczyć -dlatego tak to podałam. A może czasem ktoś załatwi taniej karmę, albo komus zostanie i podaruje-myslę,że tak będzie duzo lepiej jak karmienie Ibisa bedziemy w całosci liczyć oddzielnie. Ibisek biega z Pusią , Fibi i z Miszakiem-jest bardzo przyjazny w kontaktach z psami. Quote
Pianka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver'] Ibisek biega z Pusią , Fibi i z Miszakiem-jest bardzo przyjazny w kontaktach z psami.[/QUOTE] Tylko uważaj, bo jak rozumiem ma jeszcze grzyba. A grzyb jest zaraźliwy. Mam nadzieje, że po tej karmie Ibisek ładnie zarośnie :) Quote
Pianka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Idzie sie zdenerwować. jak juz kończyłam robic cegiełki to mi szlak wzieło i wszystkie strony się wyłączyły:angryy: Musiałam jeszcze raz wszystko pisać:shake: [B][SIZE=3] ok. to nowa aukcja, troche pozmieniana [url]http://www.allegro.pl/item997449038_wyniszczony_nuzyca_grzybica_cierpi_pomoz.html[/url][/SIZE][/B] Quote
Ewelina.w38 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Zagladam do psiaka po dłuższej przerwie i goraco miziam ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Allegro jest suuper!!! Oby przyniosło efekty! W przyszłym tyg będę musiała zamówić karmę-teraz 14 kg. Dziś mieliśmy ostatnią kąpiel na grzyba. Zobaczymy co się będzie działo , na razie skóra bez zmian-tzn nie zarasta. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Wpłynęło +25zł mtf zalesie [COLOR=SeaGreen][B]Razem jest +375,60zł[/B][/COLOR] Quote
Pianka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Ania ta karma nazywa się dokładnie jak pisałaś "royal indestinal jelitowa" ? Poprosiłam znów o pomoc na forum nikona. Najpierw odezwało się multum ludzi którzy wygłosili swoje mądrości jaki to człowiek ważniejszy a pies nic nie znaczący. No cóż w koncu nie ma się co dziwić, to nie forum psie i co niektórzy nie rozumią nas. Ale potem przyszli inni ci którzy już rozumią:loveu: Od jednej osoby mam oferte pomocy taka, ze załatwi nam karme i jakies leki osłonowe. Ma mi dac znac później szczegóły. Tylko dokładna nazwa karmy taka jaką wpisałam wyzej? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ROYAL CANIN Intestinal Gastro Wow , to super wiadomości!!!!:) Quote
Pianka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Napisz jeszcze wszystkie dokładne nazwy leków, moze się też coś uda załatwić:p Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 W tej chwili dostaje jeszcze co jakiś czas lek Aptus- tez na wspomaganie pracy jelit. Leku na wątrobę na razie podawać już nie trzeba , bo niczym mu wątroby nie obciążamy, teraz pozostało leczenie na zewnątrz. Mozna by ewentualnie pomyślec o jakims preparacie na poprawe sierści- kerabol jest bardzo dobry. Quote
Recommended Posts