Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety skrajnie nieodpowiedzialni ludzie chca znow sie pozbyc psa:-(((
POMOCY!!!!!
Moi drodzy,
potrzebuje pomocy w sprawie psa, ktorego wziela nieodpowiedzialna osoba i po 2 tygodniach chce go oddac do schroniska...rece mi opadaja ...mamy czas najdalej do poniedzialku a potem Paluch:placz:
Pies ma obecnie 8 miesiecy i jest w Warszawie.Moze ktos mu da choc tymczas?
oto mail ktorego dostalam:
PANI IWONKO- RATUNKU!!!!!
> BIEDNY SZNUREK ZNUDZIŁ SIĘ PO 1 MIESIĄCU NOWYM WŁAŚCICIELOM I CHCĄ SIĘ
> GO NATYCHMIAST POZBYĆ. WYBŁAGAŁYŚMY Z MAŁGOSIĄ ŻEBY NIE ODWOZILI GO DO
> SCHRONISKA BO MY NAPEWNO COŚ MU ZNAJDZIEMY. JEST TO NASZ ULUBIENIEC BO
> ZOSTAŁ PRZEZ NAS PRZYWIEZIONY JAKO 4 TYGODNIOWY SZCZENIACZEK WRAZ ZE
> SWOJĄ MAMĄ I SIOSTRZYCZKĄ ZZA RZESZOWA ZE SCHRONISKA W ORZECHOWCU. W
> ARCHIWUM MAM ZDJĘCIA JAK MIEŚCI MI SIĘ NA MOIM PRZEDRAMIENIU. DZISIAJ MA
> JUŻ PRZESZŁO PÓŁ ROKU I JEST WSPANIAŁYM FACETEM I WYDAWAŁO SIĘ, ŻE W
> KOŃCU TRAFIŁ NA WSPANIAŁY DOM Z OGRODEM I KOCHAJĄCYCH LUDZI ALE NIESTETY
> NIC Z TEGO. MAMY MAŁO CZASU I MUSIMY COŚ ZROBIĆ - MAŁGOSIA SIĘ
> ZOBOWIĄZAŁA, ŻE ZAWIEZIE GO DO KAŻDEGO ZAKĄTKA W POLSCE BYLE BY TRAFIŁ W
> DOBRE RĘCE. JEŻELI MIAŁBY KOCHAJĄCY DOM TO MY WSPÓLNIE MOŻEMY GO
> DOFINANSOWYWAĆ PRZEZ CAŁE JEGO ŻYCIE, BO NIE KAŻDY MIŁOŚNIK PSÓW MA
> WARUNKI FINANSOWE NA UTRZYMANIE. JESZCZE RAZ BŁAGAMY O POMOC -

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja *******e... (sory) to ja się nie dziwie czemu sama jestem dokładnie sprawdzana... Chylę czoła przed tymi którzy robią porządne przeczepanie przed oddaniem psa...
Co za ludzie, brak słów, tak choćby pies był zabawką! Co oni myślą że zwierzę to uczuć nie ma?

echhhh :placz:

Posted

Oby się chociaż tymczas w wawie znalazł. Piesek jest piękny, więc czemu miałby nie znaleźć odpowiedzialnego, dobrego domu? Potrzebne ogłoszenia. Prosiłabym osoby, które wiedzą o piesku więcej o jakieś szczegóły. Czy psi nastolatek jest przyjazny kotom, psom i dzieciom? Pewnie tak, bo młody jeszcze. Jeśli, ktoś sformuuje treść ogłoszenia, to poumieszczam.

Posted

wiem ze piesek mieszkal z innym psiakiem i kotem(widac na zdjeciu)nic nie wiem o dzieciach ale chyba tam nie bylo dzieci...bylabym wdzieczna za ogloszenie :cool2:

Posted

viverna napisał(a):
Oby się chociaż tymczas w wawie znalazł. Piesek jest piękny, więc czemu miałby nie znaleźć odpowiedzialnego, dobrego domu? Potrzebne ogłoszenia. Prosiłabym osoby, które wiedzą o piesku więcej o jakieś szczegóły. Czy psi nastolatek jest przyjazny kotom, psom i dzieciom? Pewnie tak, bo młody jeszcze. Jeśli, ktoś sformuuje treść ogłoszenia, to poumieszczam.

PANCA- napisz treśc ogłoszenia , VIVERNA pomoże z ogłoszeniami. (ja niestety jestem za świerza i jeszcze nie wiem zabardzo co gdzie i jak... :cool1:)

Posted

Jestem. Zrobię dziś w nocy i wrzucę na wątek. Dlaczego noc? Już wyjaśniam. Muszę uśpić czujność męża :evil_lol:, bo jak widzi mnie przy dogo to dostaje wysypki (fakt, swoje naprzeginałam).

Posted

Jeśli mogę coś jeszcze podpowiedzieć to...pomniejszcie fotki (sprawdziłam, są duże) do mniej niż 30kb. Sporo stron, jakie znam wpuszczają tylko takie małe. Jeśli nie radzicie sobie z tym, czyli tak jak ja :oops:, to piszcie piorunem do Folen. Na pewno nie odmówi, pomniejszy i zapoda na wątek, by było skąd je czerpać.

Posted

tak pomogę, też się wczoraj mordowałam z pomniejszaniem fotek, 30 kb to absurdalnie mało, ale na szczęście nie wszędzie ten absurd występuje... ;) Jeśli majqa będziesz zbyt zmęczona, by bawić się w formę i stylistykę, mogę ewentualnie się tym zająć. We wzruszających treściach nie jestem dobra.

Posted

Sznurek. Ironia imienia i tragedia życia psa. Pomocy!

Przyszedł na świat w miejscu, gdzie wszystko toczy się swoim, z góry
ustalonym torem, w rytmie puknięć psich nosków o kraty.
Schronisko było jego pierwszym domem ale kochanym, tam miał swą mamę, rodzeństwo, zresztą, nie znał innego oblicza egzystencji.
4 tydzień życia Sznurka, bo o nim tu mowa, miał się okazać przełomowym. I był...
Od ucha do ucha uśmiechnęło się do niego szczęście. Szczeniak wziął ów uśmiech za dobrą monetę. Nie mógł wiedzieć, że była ona zaledwie marną groszówką, przybrudzoną, nadłamaną, która miast nominału, kryła na awersie przytarty nieco napis: "Przegrana".
Psiątko wprost ze schroniskowego boksu trafiło w objęcia nowych
państwa, którzy obiecali kochać, troszczyć się o nie, nie zawieść.
Tak też się i stało i działo...a dni płynęły. Obskurną budę zastąpiło łóżeczko, przesycone bliskim Sznurkowi zapachem nadroższego człowieka. Ogród otaczający jego dom, zdawał mu się rajem. Malec dzielił swój eden wyjątkowo zgodnie z innym psiakiem i kotkiem.
Minęło 8 miesięcy.
Nie wiedzieć czemu, nie wiedzieć dlaczego właśnie Sznurkowi, los pokazał figę. Rodzina psiaka postanowiła zrezygnować ze swego pupila. Z trójki zwierząt to on wyciągnął krótszy koniec zapałki.

Czy zaistniały jakieś okoliczności usprawiedliwiające decyzję
opiekunów psiaka? NIE!
Czy Sznurek przysłużył się swojej doli, sam podpisując na siebie wyrok? NIE!
Czy jego ludzka rodzina, póki co, jeszcze rodzina, ma sople lodu
zamiast serc? TAK, BEZ WĄTPIENIA TAK.

Czyjeś bezduszne dłonie pochwyciły klepsydrę, odwróciły
i z trzaskiem postawiły na stole zdarzeń! Piasek przesypuje się szybko, ani jedno ziarenko nie chce zwolnić choć na moment!
Teraz, z perspektywy czasu, można uśmiechnąć się smutno na myśl
o kryjącej się w imieniu psiaka ironii.
SZNUREK!
Sznurek Sznurka = niewidoczna lina, wiodąca wprost od serca psiaka do bram schroniska, nigdy nie puściła, nigdy nie została przecięta,
a teraz zadziwiająco mocno naprężyła się. Schronisko woła psiaka!
Z niego wyszedł i zgodnie z wolą państwa ma tam wrócić. Błagamy, pomóżcie uciszyć ten złowrogi głos! Ocalmy to piękne, ufne, oddane człowiekowi stworzenie od tragedii!

Osoby zainteresowane losem Sznurka proszone są o kontakt
z Panią....., dzwoniąc na numer.....lub pisząc na adres mailowy..................

Posted

bardzo dziekuje za piekny tekst Majqo:Rose:telefon do osoby ktora wyciagnela sznurka z Orzechowcow i email do niej podam na pw
sama dam dzis ogloszenie na warszawskim gumtree

Posted

[quote name='JustynaM.']napisz dane kontaktowe a ja po kolacji bo burczy mi w brzuchu porobie ogloszenia,czyli tak za godz. jestem tu ponownie[/quote]
wielkie dzieki!juz wyslalam Ci na PW

Posted

[url=http://www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=13417]Og�oszenia: Gie�da Og�osze� :: drobne og�oszenia: motoryzacja :: darmowe og�oszenia: praca[/url]
[url=http://www.ale.gratka.pl/ogloszenie/1738757_sznurek_ironia_imienia_i_tragedia_zycia.html]Sznurek. Ironia imienia i tragedia �ycia psa. Pomocy![/url]
[url=http://www.nasipupile.pl/ogloszenie/zobacz/355]Sznurek. Ironia imienia i tragedia życia psa. Pomocy! - Ogłoszenia - Darmowe ogłoszenia, zwierzęta, zdjęcia naszych pupili[/url]