Netula Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Moi kochani ! mam duzego psiaka (wyglada jak bernardyn) i od jakiegos miesiaca moze troszke dluzej ma rane na nosie a dokladniej tam gdzie sie konczy nos i zaczyna siersc.. Jest to dosc duzy placek i czesto sporo kropelek krwi sie pokazuje :( Na poczatku byly to dwie trzy a teraz jest ich wiecej. Nie wiem co z tymz robic i czego to jest objawem? Wiem ze moj psiak duzo kopie pod krzakiem ale.. mam go juz 8 lat i pierwszy raz sie to stalo:( nie wiem co z nim zrobic:( moze ktos mi pomoze? Jaks masc?c zy co? Quote
anetta Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Oooo skad ja to znam :lol: Moja sunka kopie tak zawziecie ze ma pocharatany caly kinol :wink: I nie tylko nos, podraznia sobie na dodatek oczy ziamia, piachem i czym sie da :lol: A ona na to nie zwaza, zrobi wszystko aby tylko sie dostac do myszki :evilbat: A moja babcia tylko z galeziami lata za nia i ja straszy :lol: :lol: :lol: :lol: bo to na jej dzialce sie dzieje buahahahah :lol: :lol: Netula, ja mysle ze to nic powaznego, ot tak, wiekszy wysilek przy pracy i od razy wieksze ranu na nosku :wink: Nie pamietam w tej chwili czy czyms jej smarowalismy ten kinol, ale sie dowiem i naskrobie tu 8) Quote
Netula Posted September 2, 2004 Author Posted September 2, 2004 oo super bede wdziezna jak mi podasz nazwe tej masci a jeszcze abrdziej wdzieczna bedzie moja Niwusia:) Pozdrawiam Quote
kyane Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Netula, jest masc o nazwie Solcoseryl gel, przyspieszajaca ziarninowanie i naskorkowanie - moze to?? :D Quote
anetta Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Ta masc to Alantal :) Nawilza i lagodzi podraznienia :wink: Ranki szybciej sie goja. Kupisz to w aptece. Quote
Netula Posted September 2, 2004 Author Posted September 2, 2004 wielkie dzieki:) jutro sie wybiore do apteki. mam nadziej ze psiak bedzie grzeczny bo zazwyczaj jak czyms posmaruje mu nochal to w trawie go wytrze:( Quote
Agnes Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 ja jeszcze pocelam sudocrem:) smiejemy sie w domu, ze to jest cudocrem:) wszystko wyleczy - super dla zwierzat i dla psow:) do dostania w aptece, na dlugo starcza, wiec sie naprawde oplaca Quote
Netula Posted September 6, 2004 Author Posted September 6, 2004 smaruje sudocremem. lekka poprawa jest ale psiak wyciera nos w trawe i nie umie go upilnowac. Podobno jest jakis krem ktory powstrzymuje swedzenie rany i przyspiesza gojenie..Chyba wybiore sie do weterynarza.... Quote
Recommended Posts