malawaszka Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Koło 2006 roku odebrany "właścicielowi" za zaniedbanie, trafiłdo schroniska jako "depozyt" tam przerodził się w Dredka bo to pies w typie sznaucera olbrzyma/CTRa - duży, kochany kudłacz, więc sierść nie dosć, że była zaniedbana to zaniedbała się jeszcze bardziej... latem Dredka podstrzygły dziewczyny, ulżyło mu na pewno, jednak ciągle nie można było go zabrać :placz: i tak siedzi w tej klatce... niedawno dostałam cynk, że Dredek jest do adopcji!!! tylko co tu na szybko z nim zrobić? gdzie zabrać? Od razu przyhodzi na myśl - HOTEL, ale ja nie mogę zabrać psa do hotelu nie mając zapewnionej pomocy finansowej w utrzymaniu - udało się, kochana asia-s i kilka osób z forum czernyszowego: BEN_NEVIS, Czarnula, sasanka, Alexandra pomogą opłacać hotel :multi: SZUKAMY KOGOś KTO PRZEWIEZIE DREDKA Z JASTRZęBIA DO WIELICZKI :modla: przed obcinaniem Quote
malawaszka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 no i opiekunka z tych lepszych też :Rose: Amiga :loveu: Quote
malawaszka Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 a to aktualne tylko kiepskiej jakości Quote
asia-s Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Dredziu :loveu: trzymaj sie Malawaszko :loveu: , daj znac ( dane) na pw ;) Quote
AMIGA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Dredziu trzymaj sie, juz niedlugo........ Tylko Dredziu musi przeciez dostac jakies normalne imię:p:p Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 no własnie tylko myślę, że imię przyjdzie samo jak będzie wiadomo jaki chłopak jest Quote
AMIGA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 malawaszka napisał(a):no własnie tylko myślę, że imię przyjdzie samo jak będzie wiadomo jaki chłopak jest Też tak myśle. Bo jak słyszę, że u nas w schronisku jest pies, któremu nadano imię Złom, to mi skóra cierpnie:shake: Quote
AMIGA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Takie ogłoszenie wyczytala agamika w "miau" "Arrow Kraków - Żory (woj. śląskie) - Kraków (weekendy, trasa do uzgodnienia) tel. 662040539 gg 2042266 (Granula)" Kto ma odwagę się dopytac, czy jest możliwy transport Dredka ??? Ja napisałam do niej na gg, ale jak narazie cisza:-( Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 no a ja dzisiaj dostałam info, że Dredek został adoptowany - chyba dzisiaj albo w weekend - nie wiem czy się cieszyć czy nie... Quote
AMIGA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Trzeba się chyba cieszyć, bo lepiej nie zapeszać :p Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 też tak myślę bo inaczej musiałybyśmy popaść w paranoję Quote
asia-s Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 o rany :shake: niby cieszyc ale nie wiemy gdzie trafil, mam nadzieje ze to dobrzy ludzie malawaszko nic wiecej nie wiesz, kto co i jak? Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 niestety - też nie lubię takich adopcji jak już się zaangażuję w jakiegoś psa, bo zostaje taka pustka i brak informacji... a nic się nie dowiemy bo raz to nie jest przyjazne schronisko dla chcących pomóc psom, a dwa to obowiązuje ich ochrona danych osobowych :roll::shake: Quote
AMIGA Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 To coooooooooooo? To ja juz żadnego sznupka nie dostanęęęęęę ??:-(:placz::-( Quote
malawaszka Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 AMIGA - są dwa średniaki w schroniskach - jeden pod Warszawą drugi pod Poznaniem Quote
AMIGA Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No taaaak, ale to już kłopot z transportem jest:-( Quote
Granula Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 AMIGA napisał(a):Takie ogłoszenie wyczytala agamika w "miau" "Arrow Kraków - Żory (woj. śląskie) - Kraków (weekendy, trasa do uzgodnienia) tel. 662040539 gg 2042266 (Granula)" Kto ma odwagę się dopytac, czy jest możliwy transport Dredka ??? Ja napisałam do niej na gg, ale jak narazie cisza:-( :lol: ja nie gryzę... na dogo jestem pod tym samym nickiem co na miau... ale zdecydowanie więcej mnie jest na miau :cool3: praktycznie 99,99% AMIGA witam! To z Tobą rozmawiałam na gg ;) wyobraź sobie, że tą zmianę samochodu to mi chyba wykrakałaś :lol: szwagier nam rozwalił autko i teraz mamy inne... może niezbyt wymarzone do przewożenia dużych psów, bo to typ seadan... ale i tak już ciutkę lepszy od tego co mieliśmy, bo przynajmniej 4 drzwiowy, więc łatwiej zwierzaka zapakować na tylne siedzenie :razz: Oczywiście pomocą w przewiezieniu psiaka zawsze chętnie posłuże... ale chyba zdecydowanie bardziej tych mniejszych, czy średniej wielkości psiaków... bo raczej wydaje mi się, że żeby przewieść takiego naprawdę dużego psiaka, to trzeba by było mieć przynajmniej jakieś autko z hachbackiem, żeby piesio usadowił się za tylnim siedzeniem, przy szybie. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo zakręciłam się trochę w tym opisie. Quote
AMIGA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Pewnie masz rację z tym samochodem, ale wyobraź Sobie, że własnie niedawno w zwykłej pandzie był przewożony chudy, bo chudy, ale jednak postawny doberman + 3 osoby + kierowca :evil_lol: Na trasie Kraków Mikołów. Wszyscy przeżyli :evil_lol: Quote
Granula Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 kiedyś widziałam nawet 5 osób w maluchu ...ale nie wiem, gdzie jechali i czy przeżyli :evil_lol: oczywiście nie żebym coś miała do maluchów, sama kiedyś takim pomykałam :cool3::cool3::cool3: Quote
Recommended Posts