Benia-b Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Pies jest na kwarantannie-znaleziony w Bełku(?) obok Orzesza -od dwóch tygodni wychodził z lasu i podchodził do domów. Gospodarze go karmili, ale mieli dośc i zadzwonili do schronu. Jest bardzo przerażony..Bardzo prosze wolontariuszy o jak najwięcej informacji i fotki, bo te moje-mało widoczne. Quote
magda_z Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 W schronisku będę dopiero w następną sobotę (8.11), ponieważ w tą sobotę jest Wszystkich Świętych i rano nie będę miała czasu żeby jechac do schroniska, a wogóle w schronisku pewnie nie będzie nikogo (oprócz kogoś na dyżurze, bo przecież psy same nie mogą zostac), kto mógłby mi wyprowadzic psy. A w tygodniu do 14.30 lub dłużej jestem w szkole. Jak będę w schronisku to postaram się dowiedziec jak najwięcej o psiaku i na pewno zrobię dużo fotek, chyba że do tego czasu właściciel psa się zgłosi. Quote
Alicja Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [FONT=Arial]Ja wprawdzie nie wolontariusz , ale jeśli rehabilitacja mojego TZta jakoś tak się złoży że uda mi się dojechać do schroniska przed zamknięciem to podjadę ale naprawdę nie mogę obiecać :shake:... ja nie mam PJ a autobusem po pracy na 100% nie dojadę na czas :shake:[/FONT] Quote
Benia-b Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Podejrzewam, że pies i tak jeszcze teraz nie bedzie spokojniejszy, więc i tak o nim wiele się nie dowiemy, ja nie moge-choć spróbuję-nijak czas pracy schronu się nie składa z moim:shake:..do 14 to naprawdę cud się wyrwac.. Aluś-założym bazarek i kupim Ci skuter:evil_lol: Quote
Alicja Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Benia-b']Podejrzewam, że pies i tak jeszcze teraz nie bedzie spokojniejszy, więc i tak o nim wiele się nie dowiemy, ja nie moge-choć spróbuję-nijak czas pracy schronu się nie składa z moim:shake:..do 14 to naprawdę cud się wyrwac.. Aluś-założym bazarek i kupim Ci skuter:evil_lol: [FONT=Arial]:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ja na skuterku :multi: to by była sensacja ;) ja pracuję najczęściej do 15 więc totalna kiszka :shake: dlatego jedynie piątek wchodziłby w grę [/FONT] Quote
KasiaO Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Chłopak ma cos z fili... Czy jest ogłoszony na molosach?? Quote
Benia-b Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 [quote name='KasiaO']Chłopak ma cos z fili... Czy jest ogłoszony na molosach?? Osobnego tematu nie ma-jest tylko na DC z Rybnika wzmianka o nim.. Magda, Ala-to ja Was bardzo poprosze, jak sie u Was chwilka znajdzie - o fotki i może uda się cos więcej o nim powiedziec, jak sie piechol uspokoi. Dziękuje! :loveu: A macie jakąs rybnicka stronkę netową, aby umieścić ogłoszenie, że znaleziono? A może są tu na Dogo ludziska z Orzesza, czy innych pobliskich miast? Quote
Alicja Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [FONT=Arial]Beniu jeśli tylko dojadę to na pewno będą fotaski ... a na dogo .... myślę czy Pianka , Gajdzik czy jakoś tak ... nie są z tamtych stron [/FONT] Quote
KasiaO Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Zrobiłam mu wątek na molosach. Tam jest dużo miłośników rasy więc mam nadzieję, że wspólnymi siłami wyciągniemy go ze schornu ;) Najgorsze jest to ,że fila to bardzo wrażliwy pies a jednocześnie bardzo silny i odważny. Powinien trafić tylko do osoby , która ma pojęcie o rasie. Sama mam file i wiem, że to wymagający pies... Potrzebne są informacje dotyczące jego charakteru... Quote
Inez de Villaro Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Zaznaczyłam sobie.............. Quote
Benia-b Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Inez de Villaro napisał(a):Zaznaczyłam sobie.............. Co zaznaczyłaś? Gajdzik-nie ma w użytkownkach..:shake: Pianka z Łazisk- Jacek -Papaj zaoferował karme dla dzieciaka-trzeba by tylko gdzies go umieścić w DT. Quote
Alicja Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Benia-b']Co zaznaczyłaś? Gajdzik-nie ma w użytkownkach..:shake: Pianka z Łazisk- Jacek -Papaj zaoferował karme dla dzieciaka-trzeba by tylko gdzies go umieścić w DT. [FONT=Arial]:oops: Gadzik ....źle napisałam [/FONT] Quote
Ss Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 www.rybnik.com.pl www.schroniskorybnik.za.pl www.belgi.pl Quote
Aborygenka Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Czy są jakieś dodatkowe informacje nt psa? Quote
magda_z Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [B]Byłam dzisiaj w schronisku. Psiak nadal jest. Fotki wstawię jutro ;)[/B] Quote
Aborygenka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Super, czekam cierpliwie. Magda a masz jeszcze jakieś informacje nt psa - skąd trafił do schroniska, w jakim jest stanie, charakter, temperament.... Quote
Benia-b Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Pies został znaleziony w Bełku(?) obok Orzesza - siedział w lesie dwa tygodnie wychodził z niego i podchodził do domów. Gospodarze z jakiegoś domu go karmili, ale mieli dośc i zadzwonili do schronu. Quote
Aborygenka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Świetnie. Magda, mam do Ciebie prośbę - mogę do Ciebie zadzwonić i porozmawiać? Jeśli tak prześlij mi nr tel na pw i porę dnia która Ci odpowiada. Quote
magda_z Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Aborygenka']a w schronisku kastrują psy?[/QUOTE] [B]Rozmawiałam z kierownikiem na temat kastracji i powiedział, że w schronisku nie ma warunków na wykonywanie takich zabiegów.[/B] Quote
Benia-b Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Hm...jak pytałam o DC, czy jest możliwośc wykastrowania go jakby się domek znalazł-powiedział, ze jest. Nie wiem co miał na myśli-czy kastrację w schronie, czy u weta-nie dopytałam. Quote
Recommended Posts