Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po raz pierwszy trafiłam na nawiedzonych ludzi. Chcą psa teraz i już!Inaczej zaspamują mi pocztę, będą ciągle dzwonić. Namolny facet i rozpieszczone dzieciaki. Daje na czarne kwiatki...
Po dalszej rozmowie-nie zgadza się na sterylkę

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Podniosę sunię. A ja myślałam, że sunia już w nowym domku. A tu :shake:

Marzena, czy kolega zaszczepił sunię?
Jak sunia radzi sobie w domu i na spacerach? Jak reaguje na koty, dzieci?

Sunia nie jest zaszczepina:crazyeye: Kolega twierdzi, że musiała być szczepiona ze względu na wiek-w co wątpie:mad:
Na spacery chodzi :mad: i dobrze się na nich zachowuje. Kochany pies:loveu:

Posted

[quote name='jusstyna85']Wczoraj miałaś mi dac tekst i namairy na kontakt,a tak mnie zagadałaś...:)

5 miesięcy SZCZENIAK mini sunia PRZYTULAŚNA (471576375) - Aukcje internetowe Allegro

Masz allegro,ale daj kontakt do siebie...

Bardzo ładne allegro:) Dziękuję:loveu:
Na gg podałam Ci link do gumtree i numer kontaktowy.
Co do transportu na terenie Polskie, to raczej nierealne:oops:
Ruda źle znosi jazdę samochodem(ja Lunie podowalam lokomotiw:evil_lol:)

Posted

Justyna, z Marzeną, która odpowiada za psa i założyła wątek jest ostatnio słaby kontakt. Sama nie wiem, jakie namiary podać.
Marzena podobno nie ma dostępu do netu.
Nie wiem, czy nie zmieniła numeru. :shake: Głupia sprawa.

Posted

Sunia trafiła do rodziny prawników z mokotowa. Bartek prawie płaczący zawiózł ją wczoraj koło 21:00. Jest spokojny i bardzo zadowolony.
Inna sprawa że dał ciała- umowy nie zabrał- nie miał gdzie wydrukować:mad: po czym powiedział, że gdzie z taką umową do prawników:angryy:
Czuję się oszukana:angryy:

• 2 weeks later...
Posted

tu okropna prawniczka z mokotowa, która podstępnie wydarła sunię Bartkowi nie podpisując umowy adopcyjnej:evil_lol: Mała jest u nas już tydzień. Przez pierwsze 2 dni była nieco oszołomiona, tęskniła, ale bardzo szybko przyzwyczaiła się do nowej sytuacji. W tym momencie jest już całkowicie zadomowiona, przytulaśna, wesoła, zaczęła szczekać na dzwięk dzwonka i hałasy za drzwiami, co pan trener z psiego przedszkola uznał za przejaw traktowania naszego mieszkania jako domu.Maleńka jest niesamowicie bystra, bardzo szybko załapała reguły, jakie jej ustaliliśmy. Zapisaliśmy się do psiego przedszkola w polecanym na dogo Baritusie, mam nadzieję, że pomoże to przełamać suni lęk przed ludźmi i innymi psami, bo jak na razie jest z tym kiepsko - malutka poszczekuje na inne psy i na niektórych ludzi, na widok innych staje jak wryta, a jeszcze inni są dla niej na tyle interesujący, że ciągnie do nich smyczką lub próbuje wskoczyc im w ramiona ;) W naszej powiększonej rodzince przewodnikiem stada został obrany mój mąż - sunia go uwielbia. Ja zaś po raz pierwszy odkąd znam męża usłyszałam, jak mówi do kogoś innego niż ja "kochanie" :lol:

Posted

Wklejam zdjęcia z nowego domku:

W umowie adopcyjnej jest informacja o sterylizacji. Katyus jest zdecydowana na zabieg. A reszta: na łańcuchu nie jest, jedzonko i wodę na pewno ma, a skoro jest "kochaniem", to miłości jej nie zabraknie.

Marzenka, nie martw się. Przecież na dobrą sprawę możesz tą małą rudą na spacerkach spotykać :evil_lol: To tylko kwestia spotkania. Okolice odległe nie są. Co innego gdyby mała pojechała np. do Szczecina.

Ja widzę, że serce do psa jest i czas również. A zwłaszcza kontakt z opiekunem. To ważne! Często ważniejsze niż sama umowa.

Zauważyłam Katyus, że z reguły pełne zadomowienie się w nowym otoczeniu zajmuje psom ok 2 tygodni. Ze małymi szczeniakami znacznie szybciej. Nie wiem jak to wygląda z takimi podrostkami. Pewne jest, że po 2 tygodniach ruda będzie gotowa za Was swe życie oddać ;)

Posted

Przepraszam, ale naprawdę jestem zła na Bartka:mad:
Jestem spokojna, że sunia trafiła do wspaniałego domku:multi:
Zdjęcia śliczne:lol:
Jeszcze raz dziękuję!
Na spacerkach niestety nie spotkam suni. W czwartek muszę wrócić do rodziców:oops: