Jump to content
Dogomania

SZCZYRK !! Błąka średni psiak!! Dogomaniacy z Szczyrku lub okolic, pomocy!!

Recommended Posts

Posted

Moja klasa z wychowawczynią była w czwartek w Szczyrku (ja nie pojechałam) i tam spacerowali, do nich pobiegł taki średni psiak, prawdopodobnie cały biały i czarna plamka na głowie, trochę kropeczki na plecy. Bardzo chudy i kuleje na jedną łapkę. Wychowawczynia kupiła paróweczki i bardzo szybko zjadł.. Jednak nic więcej nie mogli zrobić, nocowali w Szczyrku.. A gdybym ja była to bym powiadomiła fundację czy coś, byłabym z psiakiem.. ale mnie tam nie było.. a oni nie mieli numeru tel. do schronu czy fundacji.. Psiak cały czas za nimi chodził, biedne spojrzenie miał.. takie błagalne :-(:placz:

Dogomaniacy z Szczyrku lub okolic, bardzo proszę o pomoc... Pies potrzebuje pomocy :-(

Ja niestety jestem 100 km od Szczyrku :placz: :placz: :placz:

Posted

Ja niestety bezpośrednio pomóc nie mogę bo pracuję do 17 i za chwilę jest mrok.
Mogę poinformować znajomą, która mieszka bliżej Szczyrku.
W którym miejscu piesek był widziany?

W naszych okolicach to nagminne, że psy puszcza sie samopas. A gdy jeszcze udają się w zaloty do suki to bywają w opłakanym stanie. Niektóre psy maja domy ale muszą się same wyżywić - koczują pod knajpkami, barami, sklepami. Szczyrk to miejscowość turystyczna - zawsze ktoś dokarmi psa.
Nie wiem czy Szczyrk ma podpisaną umowę z żywieckim schroniskiem, ale nawet jeśli to trudno w ślepo wysyłać patrol strazy miejskiej żeby szukali psa.

trudna sprawa...

Posted

bardzo dziekuje, klasa mowila ze psiak nie wygladal na takiego co ma wlasciciela. Kuleje na jedna lapke i wychudzony.. Wiem ze ludzie dokarmiaja ale jesli psiak nie ma domu, to same jedzonka od ludzi nie wystarczaja.. potrzebna milosc i dach nad glowa :-(

nie wiem gdzie dokladnie, klasa nocowala w parafii w Szczyrku i chyba niedaleko kościola pies byl widziany.

• 1 month later...
  • 2 months later...