Doda_ Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Moja klasa z wychowawczynią była w czwartek w Szczyrku (ja nie pojechałam) i tam spacerowali, do nich pobiegł taki średni psiak, prawdopodobnie cały biały i czarna plamka na głowie, trochę kropeczki na plecy. Bardzo chudy i kuleje na jedną łapkę. Wychowawczynia kupiła paróweczki i bardzo szybko zjadł.. Jednak nic więcej nie mogli zrobić, nocowali w Szczyrku.. A gdybym ja była to bym powiadomiła fundację czy coś, byłabym z psiakiem.. ale mnie tam nie było.. a oni nie mieli numeru tel. do schronu czy fundacji.. Psiak cały czas za nimi chodził, biedne spojrzenie miał.. takie błagalne :-(:placz: Dogomaniacy z Szczyrku lub okolic, bardzo proszę o pomoc... Pies potrzebuje pomocy :-( Ja niestety jestem 100 km od Szczyrku :placz: :placz: :placz: Quote
Agnieszka Co. Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ja niestety bezpośrednio pomóc nie mogę bo pracuję do 17 i za chwilę jest mrok. Mogę poinformować znajomą, która mieszka bliżej Szczyrku. W którym miejscu piesek był widziany? W naszych okolicach to nagminne, że psy puszcza sie samopas. A gdy jeszcze udają się w zaloty do suki to bywają w opłakanym stanie. Niektóre psy maja domy ale muszą się same wyżywić - koczują pod knajpkami, barami, sklepami. Szczyrk to miejscowość turystyczna - zawsze ktoś dokarmi psa. Nie wiem czy Szczyrk ma podpisaną umowę z żywieckim schroniskiem, ale nawet jeśli to trudno w ślepo wysyłać patrol strazy miejskiej żeby szukali psa. trudna sprawa... Quote
Dorothy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 postaram sie tam rozejrzec ale jestem uzalezniona os kierowcy jakiegos- mam polamana reke nie moge jezdzic autem. napisze tez do znajomej ze Szczyrku. Quote
Dorothy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Aga wykasuj troche skrzynke, pw nie przechodzi... przepraszam za offa:oops: Quote
Doda_ Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 bardzo dziekuje, klasa mowila ze psiak nie wygladal na takiego co ma wlasciciela. Kuleje na jedna lapke i wychudzony.. Wiem ze ludzie dokarmiaja ale jesli psiak nie ma domu, to same jedzonka od ludzi nie wystarczaja.. potrzebna milosc i dach nad glowa :-( nie wiem gdzie dokladnie, klasa nocowala w parafii w Szczyrku i chyba niedaleko kościola pies byl widziany. Quote
Doda_ Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Mam zdjęcie psiaka: Przy okazji podnoszę... Quote
Dorothy Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 ooo, a ja szukalam calego bialego :eviltong: rozejrze sie jeszcze. Quote
Doda_ Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 podnosze..!!! W szkole na glownym korytarzu na scianie jest zdjęcie tego pieska ;) Quote
Doda_ Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 w górę!!!! Nikt nie widzial tego psiaka ?? Quote
Agnieszka Co. Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Myślę, że on juz w jakimś domku siedzi - na peno się komus spodobał i został prygarnięty Quote
Recommended Posts