Aga&Dakar Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ula trzymajcie się a ja trzymam kciuki żeby Wam domu nie zalało. Quote
Juustii Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ojj z tą pogodą to katastrofa :( u mnie też działka zalana :( 3 mamy kciuki żeby Wam do domku woda nie doszła ;) i pozdrawiamy ;) Quote
Pegaza Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ula jak tam>?? bo sie martwie czy Was nie zalalo.. wlasnie ogladam tv i niedaleko nas w Zabrzu.. wal powodziowy jest zagrozony jak wyleje to 2 tysiace ludzi jest zalanych...tragedia..:( Quote
*Jot* Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='Pegaza']Ula jak tam>?? bo sie martwie czy Was nie zalalo.. wlasnie ogladam tv i niedaleko nas w Zabrzu.. wal powodziowy jest zagrozony jak wyleje to 2 tysiace ludzi jest zalanych...tragedia..:([/QUOTE] Właśnie jak u Was? Mam nadzieję,że jest dobrze. Quote
Marzena* Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='jot11']Właśnie jak u Was? Mam nadzieję,że jest dobrze.[/QUOTE] Ula ja tez się martwię o Was ... Baaaardzo mocno trzymam kciuki żeby dobrze było ... Quote
dysia-u Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 [IMG]http://i42.tinypic.com/8xuhpy.jpg[/IMG] tak wygląda dróżka do domu [IMG]http://i41.tinypic.com/23mvwcg.jpg[/IMG] w pobliżu [IMG]http://i43.tinypic.com/2jbtldj.jpg[/IMG] z jednej strony domu dziewczyny dziś znów pada , weszłam na kompa żeby sprawdzic czy dzieci maja lekcje w szkole w czoraj były odwołane, szatnie zalało. Dziś znów pada i całą noc padało. Ledwo nasze pompy odpoczęły pare godzin i znowu. W sąsiedniej miejscowości jest zalew dobczycki. Jest to zbiornik wody pitnej dla Krakowa. Wczoraj ewakuowali z jego pobliża mieszkańcówbo wały zaczęły przeciekać. Quote
Paulinka10 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Straszne:(u nas piwnice zalewa i troche podwórko jak narazie ale u Was:shake:trzymajcie sie;) Quote
Yoko2009 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ło matko Ula ile wody u Ciebie:( U nas na szczęście nie pada i mam nadzieje, ze do nas te ulewy nie dojdą. troszkę od rana słoneczko wychodzi zza chmur ale tak bardzo delikatnie. Pozdrawiam serdecznie i trzymaj sie mocno:) Quote
*Jot* Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Straszna ta woda.Trzymaj się Ulcia.Szkoda,że nie możemy Ci pomóc.:-( Quote
dysia-u Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 zostałam w domu bo musze pilnować pomp. Pojechałam tylko do sklepu - 10 min i po powrocie jedna pompa buczy i nie ciągnie wody. ŁŁŁooo matko to klapa. ale poleciałam po sąsiada i wyjął z pompy taki duzy kamień .ufffff sytuacja opanowana. Wciąż pada i to nie jakaś tam mżawka tylko solidny deszcz. Ja juz zapomniałam jak słoneczko wygląda Quote
Paulinka10 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Dobrze że Wam pompa nie padła,w niedziele rano mieliśmy plame w piwnicy wieczorem było już po kostki a wczoraj już po łydki,teście pojechali kupić pompe to podobno schodziły jak świeże bułeczki...masakra,a mówili że od wtorku będzie lepiej teraz że dopiero od soboty:( Quote
Yoko2009 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Boże Ulcia u Ciebie koszmar:):) pakuj sie i przyjeżdżajcie do Szczecina a nia pamkiętam, zeby u nas kiedykolwiek była taka powódź:) Quote
Pegaza Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ula ja Ci wspolczuje..:( tyle wody.. czlowiek sie dorabia cale zycie a potem taka woda wsio Ci niszczy :mad: trzymam kciuki za Was ,trzymajcie sie jakos..:glaszcze: Quote
Marzena* Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Woda to straszny żywioł :shake: Nie oszczędza niczego :angryy: Trzymaj się Ula, Jola ma racje, szkoda że nie możemy Ci pomóc... Ale jakbyś chciała odpocząć od wody to zapraszam do nas :) My daleko od Odry mieszkamy no i nasze 4 piętro bezpieczne ;) Quote
tigrunia Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ulka biedaku :shake: Do nas też w '97 dotarła wysoka woda .. Wisła wylała i nie można było się przedostać na drugą część miasta ale ja mieszkam od niej dość daleko i do tego na "wyżynach" :multi: Aśka - w radiu dziś mówili, że zagrożenie jest tez w zach.-pomorskim :shake: Quote
*kleo* Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Jej Ula, jak ja dziś szłam na zajęcia to buty przemoczyłam, ale aż tyle wody to u nas nie ma... Trzymajcie się. Quote
megi82 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 ile wody ty masz kochana-ja trzymam kciuki zeby przestało padac i słonko wysżło i osuszyło to cholerstwo,bo krew mnie zalewa-tyle ludzi,tyle szkód........ Quote
Marzena* Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='tigrunia']Ulka biedaku :shake: Do nas też w '97 dotarła wysoka woda .. Wisła wylała i nie można było się przedostać na drugą część miasta ale ja mieszkam od niej dość daleko i do tego na "wyżynach" :multi: Aśka - w radiu dziś mówili, że zagrożenie jest tez w zach.-pomorskim :shake:[/QUOTE] Ja w 97 jeszcze w Kłodzku mieszkałam a Kłodzko jako pierwsze doświadczyło powodzi stulecia :( Też mieszkałam na wyżynach i woda mnie nie dosięgła, ale co się naogladałam to mi wystarczy ... Trzymaj się Ula ... Quote
Yoko2009 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jak tam Ulcia:) nadal dużo wody u Ciebie??? Wpadnij na foteczki do nas Quote
dysia-u Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 cześć wszystkim takie jesteście kochane , myslicie o nas a nawet... zapraszacie pod swój dach. BUZIAKI Dziś juz jest na naszym terenie spokojnie, ale do pracy nadal mam objazdy bo osuneły sie na jezdnie głazy i zniszczyły asfalt. Nie wiadomo kiedy naprawia tę część drogi. Działka taaaaka mokra że nawet nie marzy mi sie sadzenie tego i owego. Dzięki że o mnie myslicie. Będą fotki ale już nie "wodne"bo za chwile wode bedziemy mieć nawet w kolanach Quote
dysia-u Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 [IMG]http://i48.tinypic.com/2hx9k6a.jpg[/IMG] nieeee po takiej mokrej trawie to żadna przyjemnośc chodzić [IMG]http://i49.tinypic.com/zj6t0h.jpg[/IMG] dla Jolci rudości [IMG]http://i47.tinypic.com/zlattj.jpg[/IMG] krzaczek widmo hihi Quote
tigrunia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Dobrze Ulka, że Ci działki nie zalało :multi: A jak piwnica? Quote
dysia-u Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 piwnic nie mamy właśnie ze względu na taki teren , ale garaż mamy zalany. Nooo , wreszcie zrobi sie porządek , sam sie pewnie nie zrobi ale... Quote
Recommended Posts