Nuczysko Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Moja Nusia ma 9 tygodni, kiedy pierwszy raz powinnam ja ostrzyc? Jeszcze jedno ile razy powinna jeść dziennie. Od którego miesiaca powinna jesć jak dorosła i ile razy dziennie? Jest okropnym żarłokiem, nie chcę jej roztyć. Narazie dajemy jej 4 razy dziennie.Jaką karmę najlepiej jej dawać(jakiej firmy, co polecacie) Quote
ariss Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 ja mam średniaczke,ale u nas wyglądało to tak: do 7tyg.życia- 5razy dziennie od 8-12tyg- 4 razy dziennie od 4-9miesiąca- 3 razy dziennie od 9 miesiąca- 2 razy dziennie Karmienie zawsze o tych samych porach dnia! Co do jedzonka(ja daje tylko suche),to najpierw moja mała była na Purinie,ale ona zdecydowanie jej nie smakowała no i bączki były grane:shake:później przerzuciłam się na Hillsa i mała(jakby co to 15miesięcy) jest zachwycona i nie pamiętam kiedy był ostani bączek;)Najbardziej jej smakuje jagnięcina z ryżem;) Oczywiście czasem dostaje mięsko,surowe warzywa,serek biały itp a co do Trymowania-to jest to sprawa indywidualna każdego psa,ale ogólnie mówiąc gdy wypada włos,około 3 miesiąca(pociągnij ją palcami za włosy na grzbiecie jak dość dużo zostanie Ci w ręku to znaczy,że już czas) Może dasz jakąś fotke:cool3: Pozdrawiam Quote
Nuczysko Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Dzięki za odpowiedź. To już teraz wiem skąd te strasznie śmierdzące bączki. Muszę zmienić jej karmę:cool3: Pewnie, wrzucę zdjęcia małej tylko za bardzo nie wiem jak to zrobić? Jak utworzyć galerię? Ps. Pozwoliłam obejrzeć sobie troszkę galerię Twojej rogatej sznaucerki i powiem Ci, że jest cudna.Przejrzałam kilka pierwszych stron i powiem Ci , że ta mordka jest identyczna jak mojej Nusi, ciągle uśmiechnięta:) Cała Nuka, jeszcze małe, uparte, wymuszające jedzenie, czarne, żywe kochane sreberko. Pozdrawiam Quote
eria Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Nuczysko, są wątki na dogo z dokładną instrukcją jak wklejać zdjęcia :lol: Quote
Nuczysko Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 A powiedz mi w, którym dziale mam tego szukać bo przjrzałam i nie mam pojęcia:shake: Quote
eria Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Ty wiesz ze też własnie szukam i nie moge znalezc :crazyeye: dogo mnie nigdy nie przestanie zaskakiwac:evil_lol: w kazdym bądź razie , nic trudnego, zdjęcie powinno miec rozmiar 640x640 , można wklejac 5 zdjęć na post. Wejdź na www.tinypic.com załaduj fotkę, wyskoczy Ci kilka kodów, wybierz ten z i skopiuj go i wklej w post Quote
ariss Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 a nie ma sprawy,jakbyś miała jakieś jeszcze pytania to śmiało,zasznaucerzeni na pewno pomogą;) a skąd jesteście???? a teraz czekamy na nową galerię:razz:chyba,ze już jest...ide sprawdzić;) Quote
Nuczysko Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Dzięki jakoś dam radę. Muszę potrzaskać jej fotki z aparatu bo z telefonu pewnie będa nie wyraźne. Mam filmik nagrany, pierwszego dnia jak ją wzieliśmy, tez w telefonie, może jego uda mi się wrzucić. Pozdrowionka Quote
Nuczysko Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Z Łodzi. Jeszcze nic nie wrzuciłam , postaram się wrzucić filmiki ze dwa, z pierwszego dnia. A później fotki. Quote
Recommended Posts