Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem troche zła , bylam dzis u weterynarza bo Zoya od poczatku strasznie wcierala mi sie w dywan-powarzne zapalenie ucha, lekarz mówi,że wyglada fatalnie, Zoya nie da sobie wpuscic nawet antybiotyku.
Wyrok?zastrzyki.
Lekarz dziwi się,że skoro przebywała tymczasowo do czasu adopcji u lekarza weterynarii-nie poinformowal nas o tym, biedna cierpiala.
Lekarz mówi,że bardzo ja to boli, drapie je i drapie.
Tez przykre,że brak sierści-to wcale nie otarcie po obroży ani nie taki urok boksera-tylko alergia.
Zoya musi byc na specjalnej karmie royal ryz z jagnieciną.
Po raz drugi juz w schronisku ukrywaja chorobe psa- a gdybym tak nie poszla do weterynarza to psina by cierpiala, nawet nie mysle jak by to się mogło skończyć.
A gdyby wzięła ją osoba o niskich dochodach bądz srednich-nie stac byloby jej na wykonanie testów alergicznych 400zl i żywieniu na tej karmie 14 kg-ok 250-270zł.
Zoya ma wilczy apetyt..karma jej nie leży, je pazernie z ręki, tylko z ręki.
Troche mam żal do tych ludzi......
Bo później takie psy znowu trafiaja na ulicę.
Dobrze,ze ja jestem inna, że bym oddala wszystko by ratować,leczyc psa.
Jednak bylo to nie fair.....
A Zoya z obolałymi uszkami nie wiadomo jak dlugo chodziła.
Zaznaczam,że wypisano ja w stanie DOBRYM.
Rozmawialam tez o czipie Zoy-ponoć adres jest błędny/czy go nie ma w bazie danych.
Zoya ma rok-góra 1,5, weterynarz mówi,że przed wejścia do Unii zdażyc się mogła pomyłka w bazie danych ale teraz cala Europa ma jedna baze danych i takiego wlaściciela można momentalnie namieżyć....tylko po co?
Teraz czip ma dane fundacji.
Wlaścicieli Zoyi nie chce znać, nie chce poznać-wyrzucili bestialsko chudzine na ulice-jaka krzywda na nia czekala!Mogla wpaść pod kola auta, mógl pogryź ją inny pies.....Była narażona na tak wiele!
A to takie kochane, tak mocno się tuli ze strachu przed światem.Te jej łzawe oczka wołają o odrobinke uczucia, czy rzada tak wiele?????

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 9 months later...