Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bullila.nl'].....hahhahhahaa na ktorej stronce:diabloti:
[URL]http://img93.imageshack.us/img93/1232/a17qi3.jpg[/URL]

do Manty podobna na tej focie:crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote]

mają z Mantą trochę wspólnego ;) jak to polskie staffiki :lol:

no, nie wiedziałam na której, bo odpaliłam dzisiaj drugą :eviltong: tą nad którą pracuję od wczoraj - chciałam zobaczyć jak to wygląda i czy moje wypociny choć troche działają :lol: jak skończę i wszystko poprzenoszę to podam Wam adresik, będziecie mogli pokrytykować :evil_lol:

[quote name='SZPiLKA23']Ja miałam niby kotke birmanska a puszczała sie z dachowcami .... a kotki ronie puchate albo i nie[/quote]

a ja mam "miejska" szlachciankę, która puszcza się z "wiejskimi parobkami" :lol:

Posted

[quote name='Bullila.nl']no to kiedy dokladnie Vicky???bedzie Cie szatkowac towarzystwo???:cool3:[/quote]

a skąd ja mam to wiedzieć? :lol: zadajesz w kółko to samo pytanie :lol:
moja wiedza się nie zmienia na ten temat :shake: póki co czekam na rodziców, muszą wrócić z Piły - dzisiaj mają wyjechać tylko nie wiem o której, ale podejrzewam, że będą dopiero wieczorem w domu...potem musimy pogadać, popatrzeć w kalendarz i się umówić na termin.

a ja nie wiem czy w piśmie nie będzie to Wiki (?) - muszę się mamy zapytać jak mam pisać imię jej psa :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Bullila.nl']Arwi cwaniara....wlazi pod meble gdzie Ellitka sie nie wcisnie:razz:

Doberek;)[/quote]

[COLOR=DarkRed][B]he he he Dyziol też jeszcze włazi w sypialni pod wyrko ale w salonie się już nie mieści

witaj....przeszłam całą galerię( gupia czy co) i jestem pełna podziwu dla twojego zwierzyńca
jeszcze słonia i konia..........:eviltong::eviltong::eviltong:[/B][/COLOR]

[COLOR=DarkRed][B]ja mam dwa dziecki.............( o dwa za dużo) dwie kocice. i dwa piesy......... o piesach to pewnie wiesz:razz::razz:[/B][/COLOR]:razz:

Posted

ta galeria nie jest taka duża :eviltong: dopiero się rozkręcamy ;)

co do konia to chcielibyśmy osiołka :loveu: idealnie kolejny uparciuch by się tutaj wkomponował, ale wątpie czy uda się to spełnić....może za pare lat, kto wie :evil_lol:

a co do zwierzyńca to wbrew pozorom wcale duży nie jest ;) zwłaszcza, że teraz na wsi mieszkamy - możemy sobie pozwolić na te zwierzaki, mamy miejsce i jest im tu dobrze, mogą biegać do woli :loveu: miasto im tego nie zapewniało...spacery na smyczy, a amstaffka
[*] musiała jeszcze w kagańcu chodzić, bo się ludzie "pluli" - kiedyś jak była malutka to ją pies pogryzł i od tamtej pory musieliśmy uważać :shake: bo nie lubiła każdego "dziamiącego" - a wiadomo na osiedlach takich najwięcej :diabloti: a tu? tutaj tylko nasze dziamią :evil_lol:

kiedyś jak mieszkaliśmy w kawalerce (32m2 - pokój + kuchnia) to wtedy mieliśmy stado zwierzaków, znacznie więcej niż dzisiaj :evil_lol: ja nie potrafię wymienić tego co już miałam :lol: :lol:

Posted

[COLOR=DarkRed][B].........prawie z tego samego powodu przeprowadziłam się na wieś dwa lata temu.........z powodu panicznej ucieczki na widok bulteriera( morderca??):razz::razz::razz:
zwierzów mam dostatek zwłaszcza że one są domowe.psy śpia ze mna:razz: kaotki z Kamilem synem mym..............
myśłalam o kozie kiedyś ale......... to to wszedzie sra zje mi wszystkie kwiatki i krzaczi a po za ty pewnie Luśka by na nia polowała........ nie lubi koni na przykład............:cool1:
[/B][/COLOR]

Posted

Elita konie po raz pierwszy w życiu widziała w Zakopanym i muszę przyznać, że jestem zachwycona jej zachowaniem wobec nich - przeszła obok wielokrotnie (bo tam mają dorożki za taksówki przecież ;) ) i ani razu nie szczeknęła, nie warknęła - po prostu je olała :multi: fakt, że mogło to być spowodowane zupełnie obcym miejscem,ale równie dobrze mogła chcieć je zjeść ;)

ja ostatnio sypiam z dwoma staffikami, bo od tygodnia sama z tą zgrają w domu jestem :diabloti: troche ciasno na tym łóżku się robi, bo z Arweną walczę o poduszki, a z Elitą o kołdrę (bo ona musi spać przykryta :evil_lol: ) - aż ciekawa jestem o co będę walczyć z trzecią bestią :razz:

Posted

[COLOR=DarkRed][B]wiem czytałam........... wyobraź sobie że wszystko przeczytałam

ja mam łoże duże ale na mojej połowie śpi bulka waga 32 kg żywej wagi wielka jak smok:diabloti: i pan Dyź który nie lubi ciepełka się wiecznie przemieszcza czołganiem tam gdzie akurat jest chłodna posciel:razz:
niunia spi pod kołdra bo ona w óżku ciepłolubna jest:loveu:
[/B][/COLOR]

Posted

[QUOTE]
[I].....hahhahhahaa na ktorej stronce:diabloti:
[URL]http://img93.imageshack.us/img93/1232/a17qi3.jpg[/URL]

do Manty podobna na tej focie:crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/I]
[/QUOTE]

Skoro Bullitek z Frankiem mogą być bliźniakami , to Manta z Elitką mogą być bliźniaczkami :diabloti:

Tak jak Agnieszka powiedziała mają trochę wspólnego , jacyś tam Ci sami przodkowie się przewijają .
W ogóle to Manta z 99% , a może ze wszystkimi polskimi fafiorami jest spokrewniona :evil_lol: I Eli chyba także ..

A tak w ogóle to dzień dobry :p

Posted

a Dzień Doberek ;) miło, że nas odwiedziłaś :evil_lol:

[B]Klaudia[/B] - dziadek Manty Rasty (nie pamiętam dokładnie imienia psa, wiem, że z hod. Buldożer) i Rapid Shot Buldożer (dziadek Elity) to miotowi bracia będą :evil_lol: tak więc jest cosik wspólnego, ale są i konkretne psiaki powtarzające się w obu rodowodach, zresztą....Manta, Elita i Viki oraz Bullit - mają w rodowodzie Victory March Pullera :lol:

poza tym jakby tak zacząć wyliczać i grzebać w psich papierach, to wyjdzie, że jest to jedna wielka polska rodzina i tylko poniektóre osobniki będą "inne" :lol:

[B]Klaudysiaczku[/B] - ano gospodarskie, a ja gospodarki nie posiadam, mieszczuch jestem i nie nadaje się do tego :evil_lol:

[B]Szpilka[/B] - co mi tu jodłujesz? :cool3:

Posted

[quote]Manta, Elita i Viki oraz Bullit - mają w rodowodzie Victory March Pullera :lol:
[/quote]

Victory too mało gdzie nie występuje :lol: Ale nie zawsze jest to tak widoczne (patrz. Manta :evil_lol:) jak ostatnio ty zauważyłaś u Vigora .

[quote]dziadek Manty Rasty (nie pamiętam dokładnie imienia psa, wiem, że z hod. Buldożer) i Rapid Shot Buldożer (dziadek Elity) to miotowi bracia będą [/quote]

Mówisz o Rorty Ray Buldożer ? :diabloti: Będą , bedą już to dawno zauważyłam , tylko nie bracia bo to Mantowa babcia jest :lol:

[quote]to wyjdzie, że jest to jedna wielka polska rodzina i tylko poniektóre osobniki będą "inne" :lol:
[/quote]

No tak ...:roll: Ja osobiście z psów tych co zaglądałam do rodowodu , nie znalazłam żadnego , który nie byłby chociaż jedynm przodkiem z Mantą spokrewniony .

Posted

[quote name='Bullila.nl']Oj dziewczyny.....tu babcia tu dziadek tu wujek....ja tam wiem jedno Bullit ma ogromne rodzenstwo ze strony tatusia...:evil_lol:

Dzien dobry:diabloti:[/quote]

w to rodzeństwo to nie wątpię, bo sporo tych szczeniaczków chodzi po świecie po Carbo :evil_lol: