GrubbaRybba Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Przedstawiam Państwu małego [SIZE=6]DYZIA Powierzchowność: Wygląd Dyzia nie powala. Nie ma lśniącej, falującej sierści. Nie sięga powyżej kolana. Wręcz przeciwnie, to mały, krótkowłosy psiak w typie pinczerka. Długie, chude łapki, długi ogonek, sterczące, trójkątne uszka. Czarne umaszczenie, oto cały Dyzio. Charakter: Dyzio to najukochańsze zwierzę, jakie spotkałam w schronisku. Nie jestem w stanie pojąć, jak ktoś mógł porzucić tak oddanego, uległego, słodkiego psiaka. Dyzio to typowy nakolankowi zwierz. Uwielbia głaskanie, siedzenie na kolankach, rozdawanie całusków. Wiek: Nikt dokładnie nie wie, ile Dyzio ma lat. Jednak według oceny weterynarza, około 1,5 - 2 lat. Smutna codzienność: Gdy już wiemy, kim jest Dyzio, poznajmy jego codzienność. Otóż świat Dyzia to betonowy boks 3x3 metry, który dzieli z 3, a czasem 4 innymi psami. Za duża, obgryziona i zimna buda. I wieczny strach o to, czy mnie dziś pogryzą, czy zdołam dopchnąć się do miski, czy będę miał gdzie spać, bo przecież budy w boksie są 3, a chętnych do spania w nich sporo więcej. Do tego nadchodząca zima i mrozy w zetknięciu z króciutką sierścią Dyzia i jego mikrą posturą nasuwają jedyny, słuszny wniosek…To może być ostatnia zima w krótkim i smutnym życiu małego Dyzia.Dlatego apeluję do ludzi o dobrych sercach. Do ludzi, którzy mogą i chcieliby pomóc, dać dom małemu, zagubionemu psiakowi. Dyzio ma allegro i alegratkę. Quote
ocelot Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Koledzy z boksu Dyzia przychodzą i odchodzą. Dyzio zostaje... Jego spojrzenie pyta: "Dlaczego nie ja?" Nie wiem Dyzio, nie potrafię Ci odpowiedzieć. Wczoraj pojechał Poket, Dyzio prosił o głaski i dom, ale znowu został. Quote
ZUZANNA11 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Podnosimy o domek dla tego zwykłego/niezwykłego psa ! Quote
ocelot Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 On nie rzuca się w oczy z tą swoją mikro posturą Quote
GrubbaRybba Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 I nikt do Dyzia nie zagląda, a on czeka i czeka już tyle miesięcy... :-( Quote
GrubbaRybba Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Najnowsze zdjęcia Dyziulka - bidulka: Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 [quote name='_Tosia_']może ktoś umiałby zrobić mu banerek?? Oto bannerek Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 _Tosia_ napisał(a):to przypinam od razu Dziękuję Tosiu! :loveu: Quote
_Tosia_ Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 no coś Ty.. :oops: Dyzio jest cudny, do góry piesku!! Quote
_Tosia_ Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 słabo znam Wasze schronisko - ono jest w Warszawie? czy gdzies pod miastem? Quote
GrubbaRybba Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 [quote name='_Tosia_']słabo znam Wasze schronisko - ono jest w Warszawie? czy gdzies pod miastem? Nasze schronisko jest w Tomaszowie Maz, czyli jakieś 100 km od Warszawy w stronę Katowic. Jeśli byłabyś zainteresowana, zapraszam na stronę: http://schronisko-tomaszow.pl/ Quote
ocelot Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 _Tosia_ napisał(a):słabo znam Wasze schronisko - ono jest w Warszawie? czy gdzies pod miastem? Tosiu nasze schronisko jest tylko 50 km od Łodzi. Quote
GrubbaRybba Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Dyziolek wskakuje na pierwszą... Quote
_Tosia_ Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 obejrzałam stronę, dziękuję. widzę, ze psy są na miejscu kastrowane i sterylizowane? to bardzo dobrze.. nie kazde schronisko moze sobie na to pozwolic Quote
GrubbaRybba Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 I tak mały Dyzio gdzieś się zakopał pośród tysięcy wątków na dogo. Zero odwiedzin, zero zainteresowania, a psiak marnieje. Od 6 dni nikt do biedaka nie zajrzał. :( Quote
Recommended Posts