Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Państwu małego [SIZE=6]DYZIA

Powierzchowność: Wygląd Dyzia nie powala. Nie ma lśniącej, falującej sierści. Nie sięga powyżej kolana. Wręcz przeciwnie, to mały, krótkowłosy psiak w typie pinczerka. Długie, chude łapki, długi ogonek, sterczące, trójkątne uszka. Czarne umaszczenie, oto cały Dyzio.

Charakter: Dyzio to najukochańsze zwierzę, jakie spotkałam w schronisku. Nie jestem w stanie pojąć, jak ktoś mógł porzucić tak oddanego, uległego, słodkiego psiaka. Dyzio to typowy nakolankowi zwierz. Uwielbia głaskanie, siedzenie na kolankach, rozdawanie całusków.

Wiek: Nikt dokładnie nie wie, ile Dyzio ma lat. Jednak według oceny weterynarza, około 1,5 - 2 lat.

Smutna codzienność: Gdy już wiemy, kim jest Dyzio, poznajmy jego codzienność. Otóż świat Dyzia to betonowy boks 3x3 metry, który dzieli z 3, a czasem 4 innymi psami. Za duża, obgryziona i zimna buda. I wieczny strach o to, czy mnie dziś pogryzą, czy zdołam dopchnąć się do miski, czy będę miał gdzie spać, bo przecież budy w boksie są 3, a chętnych do spania w nich sporo więcej. Do tego nadchodząca zima i mrozy w zetknięciu z króciutką sierścią Dyzia i jego mikrą posturą nasuwają jedyny, słuszny wniosek…To może być ostatnia zima w krótkim i smutnym życiu małego Dyzia.Dlatego apeluję do ludzi o dobrych sercach. Do ludzi, którzy mogą i chcieliby pomóc, dać dom małemu, zagubionemu psiakowi.

Dyzio ma allegro i alegratkę.

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koledzy z boksu Dyzia przychodzą i odchodzą. Dyzio zostaje...

Jego spojrzenie pyta: "Dlaczego nie ja?"

Nie wiem Dyzio, nie potrafię Ci odpowiedzieć.
Wczoraj pojechał Poket, Dyzio prosił o głaski i dom, ale znowu został.