Gośka Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Teraz do Warszawy mamy 170km, więc tyle co wtedy plus te 170 km. Jedziemy ok.2,5-3 godzin, więc skoro wtedy wyjeżdżłyśmy o 21 to teraz będę musiała wyjechać o 18.00, żeby być o sensownej godzinie. Quote
Frosh Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Potwierdzam, że laczki to kapcie. Ja też mam częściowo korzenie wielkopolskie. A wiecie jak poznaniak powie na koszulkę na ramiączkach - powie na naramkach. :o We wrocławiu powiem, ze lampa jest powieszona na górze, a poznańska moja rodzina mówi że lampa wisi do góry.:o Moje dziecko chodzi na nóżkach a kuzynki z poznaniia po nóżkach. Kiedyś nie mogłam zrozumieć jak opowiadała mi, ze znajomy z mążem tak zaimprezowali,że wracali po czterech. :o Mysłałam, ze kieliszkach lub piwach :drinking: a okazało sie, ze to tzw. na czterech kończynach, ze nie mieli juz siły iśc.:D Wiele maja śmiesznych powiedzonek i czasami ciężko się z nimi dogadać a to tylko 170 km. Bardzo jednak lubię Poznań i mogłabym tam mieszkać!!!! Quote
Sonya-Nero Posted February 9, 2005 Author Posted February 9, 2005 [b]Gośka,[/b] a co wystawiasz w Wilnie? Bo podobno sędziny w pudlach są do bani :-? Quote
Frosh Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [b]Olle[/b] czy ty mieszkasz na Ratajach?? Quote
Frosh Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Już wiem pomyliło mi sie, bo moja ciocia mieszkałą na Przyjaźni chyba Polsko -Radzieckiej na Ratajach ale to było 20 lat temu a pzrecież nazewnictwo ulic i osiedli sie zmieniło:D A ja mam rodzine na Piątkowie, a Winogrady znałam dosyć dobrze bo jak byłam piękna i młoda byłam na kolonii w Kiekrzu(wychowawcą) i włóczyłam sie później z poznanymi ludźmi właśnie po Winogradach - mam tam koleżanke na osiedlu Powstańców Warszawy POZDRAWIAM WSZYSTKICH POZNANIAKÓW :iloveyou: Quote
Alfa1 Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Ja tam wiele nie znam,odpowiedziałm za OLLE,bo tyle wiem,kilkanaście lat bywania,ale nazw ulic to po tylu zmianach nawet u siebie nie wiem gdzie się znajdują. Quote
Alfa1 Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Co słychać u naszych morelek i czarnulek :question: :question: :question: Quote
Gośka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='Sonya-Nero'][b]Gośka,[/b] a co wystawiasz w Wilnie? Bo podobno sędziny w pudlach są do bani :-?[/quote] Wystawiam Bila, super, w takim razie jak przegram powiez że sędzia to skorumpowany skrurczybyk i dlatego przegraliśmy :wink: Quote
BiBi Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Chyba "skurczybyczka" :wink: a nawet dwie. Quote
Gośka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 No tak racja, dwie kobitki, ale to była taka przenośnia :lol: Quote
góral Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Czy ktoś z Was wybiera się do Szilvasvarad? sobota Jakkel niedziela Mach Quote
Fuka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='góral']Czy ktoś z Was wybiera się do Szilvasvarad? sobota Jakkel niedziela Mach[/quote] [b] ja :angel: tylko razem z poniedziałkiem - mam Interra Show. Może ktoś chciałby połączyć wycieczki? [/b] Quote
Alfa1 Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Czy ktoś pamięta takie wystawy: KRAKOW 1986 Pudle min.87 apr.6,biały33,czarny 24,srebrny 19,brazowy 5 Pudle średn.48 apr.1,biał.3,brąz 11,czar.18,sreb.15 Pudel duży 1 Quote
BiBi Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 To były czasy, a teraz to na wystawie pudli tyle, co wtedy nieraz w jednej klasie :roll: Quote
Alfa1 Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Oby na Klubowej tyle pudli było to będzie ok. :ylsuper: Quote
Alfa1 Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Kraków miał w 86 krajową,lubiałam tam jeździć,odbywała się w Parku Jordana,jak ją przeniesiono już nie było tak ładnie,nie mówię o międzynarodowej. Quote
góral Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 [quote name='Fuka'][quote name='góral']Czy ktoś z Was wybiera się do Szilvasvarad? sobota Jakkel niedziela Mach[/quote] [b] ja :angel: tylko razem z poniedziałkiem - mam Interra Show. Może ktoś chciałby połączyć wycieczki? [/b][/quote] Ja bym się chętnie przyłączył, w końcy teriery to moja druga psia obsesja!!!, ale w poniedziałek muszę być w pracy :cry: Quote
JustynaJK Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 w Krakowie 86 wystawiałam moją pudlicę Quote
Alfa1 Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Justyna pamiętasz może asystentkę ,Twoją imienniczkę,która regularnie przyprowadzała ze sobą na ring jakiegoś pudla,którego lub którą sędzia po ocenie innych psów oglądał,często się zastanawiałam o co tam biegało. Quote
Frosh Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 :hand: Też sie zastanawiam gdzie wszyscy zginęli :cry: Muszę Wam wszystkim powiedzieć, że strasznie sympatyczna jest rodzina, od której wezmę psa. Już godzine rozmawiałam z właścicielką mamusi przez telefon.. Dzisiaj przez GG oraz przez skypa - słyszałam popiskiwania maluchów :baby: .- jakie słodkie :angel: Zdjęcia kolejne maja przysłac jutro mailem, więc moze wrzucę na forum.. Jest to jak najbardziej domowa hodowla, oprócz Iris maja dwie pudelki białe miniatury i dwa Yorki (same suczki w tym domu). Duży dom z dużum ogrodem. Dostałam dużo zdjeć Iris i mnie laikowi sie bardzo podoba, taka zawsze uśmiechnieta :D . Czy wszystkie pudle sie tak słodko uśmiechają :question: Jak będą miały miesiąc to jedziemy sie zapoznać. z rozbrykanymi suczkami :Dog_run: Ważą już kilogram każda to chyba duzo , nie :question: Pozdrawiam zaganianych dogomaniaków, czy sie znowu na jakaś wystawę szykujecie?? Quote
Recommended Posts