Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I dodam też że w moim domu były psy samce również w dzieciństwiie złoty cocoer spaniel i później mieszaniec pudla średniego (najmądrzejszy pies jakiego miałam) Miśka bo tak miał na imie mama moja uratowała od śmierci. Miał być zastrzelony na wsi za to ze nie szczekał. Był to wtedy pies znajomych mamy koleżanki z pracy (wzięli go ze skroniska). Jak można wymagać od takiego psa (mieszaniec pudla, zeby był stróżem) w każdym razie pies miał łańcuch wżarty w szyję i zapalenie krtani, jescze tropchę aby sie wykończył. U nas był około 2 lat miał ok 4 lat jak do nas trafił. Zginął pod samochodem w pogoni za suką z cieczką ( do dziiś mi sie śni, ze go gdzieś znajduję tak strasznie tęsknie)
W każdym razie pies ten nigdy nie szkolony, instynktownie wyczuwał czego od niego sie oczekuje. Trudno mi opisać ale w jego przypadku to jakby telepatia. Mam nadzieję, ze te właśnie cechy odziedziczył po pudlach.

Ale mi się smutno zrobiło :(

Ale teraz będzie Rafcia myślę, ze tak samo mądra jak Misiek

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratuluję narodzin wymarzonej sunieczki :BIG:
Bardzo się cieszę że będziesz miała w domciu pudelka to dopiero będzie radość.

Pamiętaj nie porównywuj psów ze sobą a tym bardziej nie oczekuj niczego. Każdy pies jest inny.Każdy ma niepowtarzalną osobowość i charakter.
Ja miałam dwa setery który każdy był całkowicie inny chociaż po tej samej mamusi.
Obecnie mam w domu trzy pudle ale żaden nie jest taki sam i każdy jest inteligentny na swój sposób. Obserwując je widzę że mam trzy różne osobowości o trzech różnych charakterach. No może trochę Monetka ma coś nieco z babci ale to już drobiazgi.
Jednak są psy które zapadają nam bardzo w pamięci tak było z moim Izankiem jeszcze nie raz jak sni mi się, że jestem gdzieś z psem to nie jestem z pudlami ale z moim seterkiem. Po takich snach budzę się :bigcry:

Posted

Chociaż miałam w swoim życiu już kilka pudli, to jednak najbardziej wspominam moją najwierniejszą sunię Bajkę, którą od pierwszych chwil życia odchowała moja Mama i chwała Jej za to :buzi: Bajka jak przystało na wiernego psa wskoczyłaby za mną nawet w ogień.

Posted

Kochani, to ja powtórzę moje pytanie, bo nie wiem czy zostało zauważone :( .

[quote name='Marca&Besi']Jeszcze troszkę Was pomęczę :). Czy moglibyście wkleić zdjęcia pudelków apricot i bo wszędzie widzę jak wyglądają pudelki przygotowane na wystawę, więc czy macie zdjęcia tak pudelków jak wyglądają na codzień?
Pozdrawiamy!![/quote]

Posted

Zauważyliśmy, ale ja dysponuję tylko zdjęciem wystawowym :wink: Wejdź sobie na stronkę [b]Velvi[/b], tam napewno zobaczysz zdjęcia apricotów na codzień :D

Posted

[quote name='BiBi'][quote name='góral']Wszystkie pudle juz gotowe na jutrzejszy Show :olympic:[/quote]

Ja właśnie skończyłam :wink: :D[/quote]

Trzymam kciuki za mojego ulubieńca :P

Posted

[quote name='Marca&Besi']Są, a to chętnie poszukam. To wystawowe też możecie wkleić :), podoba mi się ten kolor. Pozdrawiam.
I jeszcze, jaka jest strona [b]Velvi[/b]?[/quote]

Adres znajdziesz na dole postu Velvi, ostatni na 119 stronie :D

Posted

[quote name='góral']Trzymam kciuki za mojego ulubieńca :P[/quote]

Nie wiedziałam, że Bercik ma swoich fanów :wink: Nie dziękujemy, żeby nie zapeszać :D

Posted

Dostałam mailem parę zdjęć Rafali:

tutaj z mamą i siostrą

[img]http://www.album.com.pl/zdjecie.php?p=1&pns=1&al=8445&lz=5&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=0&start_opinie=0&prestop=0&prestzd=0&zm=zo[/img]