góral Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 Sukcesy przynosi także taktyka na zysk. W końcu pudel to rasa, na której można zbić majątek :sweetCyb: :stupid: Quote
aneta Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 Violonczela- podzielam, sunie sa :angel: :angel: :angel: :angel: Skąd ja znam te dylematy, na temat Valinor w domu było jedno zdanie - "wybij sobie z głowy trzeciego psa", więc Valinor "nie mogła się sprzedać" - tylko miałam problem, bo ludzie normalnie mi ją chcieli zabrać i sami podbijali wysoką wtedy cenę (1994 rok i doszło do okolo 800 złotych !)... Musiałam się nieźle napracowac, aby jej nie sprzedać :) Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 I znowu cisza.............. :wink: Nikt nic nie ma ciekawego do powiedzenia :question: żadnych nowych zdjęć szczeniaków :question: w ogóle nic ...:question: Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Cześć :P A ja myślałem, że dołączyłaś do "bandy" pudlarzy i ruszyłaś na podbój Słowacji :D Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Właśnie dla tego nie dołączyłam do bandy, bo przy tej sędzinie odpowiednie miejscówki z widokiem na... są wykupione :wink: Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Ja żałuję, że nie wiedziałem, iż ona sędziuje. Ja mam do niej sentyment i może Zuba skończyłaby intera :wink: Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 No, całkiem możliwe :D , ale masz szanse :wink: zwłaszcza, że i w Czechach i na Słowacji ładne duże, zwłaszcza czarne, pudle poszły w siną dal... :wink: musisz tylko utrafić i z sędzią i z wystawą :wink: Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Zobaczymy :roll: a zmieniając nieco temat znasz takiego psa: Abella's Andrew WOW na zdjęciach jest boski, ciekawe jaki na żywo? Quote
tunio Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Goral to trzeba bylo sie do Wilna zglosic 8) Wpadlyby moze do kieszeni dwa CACIBy za jedym zamachem..... :wink: Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Czy znam :roll: ? To już muszę wyjawić prawdę: na mojej tajnej liście rankingowej nr 1 :P widziałam go na żywo w postawie, ruchu, widziałam szczenięta po nim (na zdjęciach):D jego brat w niczym mu nie ustepuje :D Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 U mnie jest poza wszelkimi rankingami, to dla mnie ideał, taki średniak to marzenie, gdzie go widziałaś? Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 W Barcelonie, mieliśmy stoliki obok siebie.... i chyba nie muszę ci dodawać, że to Młodzieżowy Zwycięzca Europy 2004 w psach :D Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 NIe to wiedziałęm, ale ostatnio oglądałem zdjęcia z Euroazji i...... :o :o :o :o :o :o Masz może jakieś jego zdjęcia? :P Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Tylko te które sa dostępne na ruskim pudlu. Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Te już też skopiowałem :D Jedziesz do Katowic? Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Tak myślałam :D , faktycznie jest to jeden z piękniejszych średniaków, będę go obserwować tak jak i jego potomstwo, a w 2007/2008 roku zobaczymy, może to bedzie on :D Moskwa wcale nie jest tak daleko jak nam się wydaje :wink: Będziemy w Katowicach, oczywiście :D Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 No ale to wielka podróż. Ja bym pojechał tam na Euroazję, pooglądać pudle i kerry blue :P Ciągle się dziwię tym Rosjanom skąd oni mają takie srebrne i apricoty? W całej Europie z reguły są słąbsze od tych klasycznych a tam :o Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Jest pociąg bezpośredni z Warszawy do Moskwy i po 20 godzinach jesteś na miejscu :D :lol: A aprikoty to jakie masz na myśli, bo bardzo dobre są tylko duże i średnie, w miniaturach i toyach to nie zauważyłam nic ładnego :roll: Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 średniaki!!! przede wszytkim, w srebnych tak samo, chociaż w tym kolorze śliczne są także miniaturki, u mnie w domu powiedzieli, że na jakiś czas mam dać sobie spokój z czarnymi i przydałby się inny kolor, więc trzeba się rozglądać :lol: Quote
Frosh Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Tak was czytam i się pogubiłam :hmmmm: Kiedyś gdzieś na forum czytałam, że pudle z krajów dawnego ZSRR są ładne ale słabe ogólnie, mają często choroby genetyczne np. soś z oczami. Teraz znowu czytan, ze są świetne to jak to jest naprawdę?? :D Aha, ta dyskusję czytałąm, na tym forum lub na [url]www.dogs.pl[/url] a temat zaczął się od tego, ze ktoś sobie sprowadził pudla chyba średniaka brązowego z Ukrainy ale u nas ten ich rodowód się nie liczył. A właściwie tematem była cena za szczeniaka. Ta osoba powiedział, że taniej jest sobie kupić psa zza granicy wschodniej, jeśli nie chce się go wystawiać., a jest tak samo piękny i mądry. Dlatego mam do Was pytanie jak to jest z pudlami z tamtych stron?? Quote
góral Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 To wielki kraj i jest tam mnóstwo pudli, są różne, ale te które pojawiają się na wystawach są bezkonkurencyjne, oni sprowadzają psy z całego świata i na efekty długo nie muszą czekać, a jak te psy są przygotowane :o b rak słów. Polecam stronę [url]www.poodle.ru[/url] Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Różnie... w zależności co i od kogo kupujesz. Są hodowle i psy na światowym poziomie są i "hodowle" nastawione tylko na pieniądze "produkujące" psy "jak najtańszym kosztem". Długo by o tym pisać, a ten temat był już poruszany w naszych początkach... jak masz trochę czasu to możesz przeprowadzić wykopaliska :wink: :D A jak tam synek? Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 No to góral specjalnie dla ciebie :wink: ten srebrny miniaturowy pudel podoba nam się z BiBi już od ładnych paru lat.. to Multi Ch. Bibilott LOYD [img]http://www.zone.ee/siimline/images/poodles/sharm02.jpg[/img] Quote
Frosh Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Synek bardzo dobrze :D Pani pielęgniarka musiała dzisiaj trochę głos podnieść, bo synek ma dwóch kolegów (1 -lat 6 tyle co Kuba) i ( 2-1o lat) , z którymi szaleje strasznie. Ogólnie jest mu bardzo dobrze i jutro juz nie mamy zamiaru z nim siedzieć cały dzień, bo on i tak nan nas nie zwraca uwagi. Ale co najgorsze to jakie tam jest towarzystwo horror :saeek: 1)Jedna dziewczynka lat 16 niedoszła samobójczyni udzielałą dzieciakom instrukcji jak to sie robi. (na szczęście już wyszłą) 2) inna dziewczynka lat ok. 14 siadała na chłopcachtakich około 17 lat okrakiem wykonując ruchy odpowiednie, lizała ich poduszki. (też już wyszła) 3) chłopiec lat 10 który jak podsłuchałam dzisiaj tłumaczył mojemu dziecku jak chodzić po lodzie i co zrobić jak się wpadnie. ( przywieziony wczoraj pzrez pogotowie po sprawdzaniu czy lód na Odrze jest mocny i podtopieniu) Byłam już u pielęgniarek z prośbą by mimo wszystko trochę zaprowadziły porządku, zreszta nie tylko ja jestem obużona. Mamay mniejszych dziewczynek również. No nic idę spać po całym dniu. Moja suczka chyba jescze w brzuchu bo nie było telefonu :( Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 No to super, że jest mu co raz lepiej, a ... towarzystwo :roll: ... niczego sobie :evil: Quote
Recommended Posts