Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BiBi']Witam,
są też dostępne małe opakowania 250 i 480 ml[/quote]
A jak zamówić z Bociana towary, których nie ma w sklepiku internetowym a piszecie że są dostępne? Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Posted

Z miotami ogłaszanymi na tych linkach jestem na bierząco. Nie ma pośród nich żadnych "polskich" miotów białych toyów. Są natomiast czekoladki z Czech. Takiego pieska trzeba jednak umiec sprowadzic zza granicy, a ja się na tym nie znam:shocked!:Choc nie zaprzeczam, że byłabym skłonna się tego podjąc.

Posted

Z miotami toy pudli to do końca nie wiadomo ;) tak samo jak z miotami miniatur ;)
Bywa i tak że w miniaturach rodzą się przyszłe toy jak i w toy rodzą się przyszłe miniatury.

Białych toyek z tego co wiem podobno już nie ma .... a że w Polsce mamy aż kilka hodowli tej odmiany to faktycznie - trochę możesz poczekać.
Co do brązików - to wg. mnie są to mioty miniatura/toy - a kontakt masz na stronie - wytarczy że napiszesz e-mail , hodowczyni rozumie po polsku :)

Posted

Dziękuję bardzo za tę cenną informację Aneto, na pewno zrobię z niej użytek. Z tym, że muszę przyznac, że najbardziej ciągnie mnie do białych toyów. Czy wie może ktoś jak wygląda sprowadzanie malucha zza granicy, może macie jakieś znajomości?:lol:

Posted

Różnica pomiędzy zakupem w Polsce a za granicą jest tylko w tym, ze kupując za granicą czekasz na dosłanie dokumentów - gdyż metryka jest ważna tylko na terenie danego Państwa, a w przypadku kupowania/sprzedawania za granicę Hodowca wyrabia rodowód eksportowy.

Posted

Cała sztuka polega na tym, że jak już miałabym sprowadzac takiego malca to chciałabym, żeby pochodził on z hodowli renomowanej, takiej w której oprócz eksterieru liczy się kontakt człowieka z posiadanymi przez niego pieskami.:roll: Myślę tak sobie, że skoro sprowadzac to też takiego pieska, który mógły wnieśc trochę świeżej krwi w polski toykowy światek. Z drugiej strony taki manewr na pewno jest obarczony większymi wydatkami. W jakich mniej więcej granicach one się szacują, tego mam nadzieję dowiedziec się choc w przybliżeniu na tym oto forum. Choc pewną kwotę pieniędzy mam już odłożonych to jednak jakby nie liczyc kosztów całej wyprawy i samego psiaczka to myślę, że będę musiała jeszcze trochę poczekac na nowego lokatora (a właściwie lokatorkę).:-(Zobaczymy może prędzej się "krajowego" doczekam. :lol:

Posted

[quote name='-Magda-']Najlepiej jest do nich zadzwonić :) Dostałaś ode mnie PW z kontaktem? Dogo mi szaleje...
Ania.[/quote]
Nie dostałam:( Jeśli możesz to prześlij raz jeszcze. U mnie też coś z dogo nie bardzo. Ciągle serwer zajety. Czyżby zbyt dużo użytkowników?

Posted

Halo, słuchajcie, nie wiem czy nie piszę w złym temacie... ale co tam, najwyżej mnie przeniosą. Otóż właśnie dostałam w paczce dwie super pudlowe książki, którymi mogę się podzielić :cool3:

Pierwsza to
The Complete Poodle Clipping & Grooming book by Shirlee Kalstone,

a druga:

Pet Library's Poodle Guide by Lockwood & Sheldon,

Nie są to najnowsze wydania ale jak kto anglojęzyczny to skorzysta. Zainteresowanych proszę o maila [email][email protected][/email]

Posted

Witam , czy znajdzię się ktoś kto zechciałby mi wytłumaczyc na czym polega fakt, że szczenię ma wyrosnąc na pudelka mini_dwarf? To dla mnie ważne, bo dostała ofertę zakupu dobrze rokującej suczki z zagranicznej hodowli, a obawiam się, że zostanie ona uznana przez ZKwP za miniature (bo z takiej też hodowli się co prawda wywodzi). Wszysto niby ok., tylko co będzie jak wyrośnie z niej średniaczka. Bo z tego co wiem to dwarf oznacza średiaka, czy to prawda?

Posted

Do tej pory utożsamiałam określenie dwrf ze średniakiem. Tak wynikało z przeglądanych przeze mnie stron zagranicznych. Przynajmniej do tej pory tak mi się wydawało:roll:. Jak dobrze, przynajmniej w tej kwestii zostałam oświecona. Ale miałabym do Was wszystkich-miłośników rasy jeszcze jedno niezmiernie nurtujące mnie od dawna już pytanie. Mianowicie, jakie rasy psów miały wpływ na pojawienie się poszczególnych odmian kolorystycznych w tej rasie. A także jak odbił się ten fakt na charakterze poszczególnych odmian barwnych. Wieści które do mnie dotarły, na ten temat, mówią o niezwykłej inteligencji pudla białego i czarnego, z nieco bardziej usportowioną naturą tego drugiego. Biały ponoc jest większym domatorem. Srebrny uchodzi za najbardziej zrównoważonego spośród wszystkich odmian, a apricot za najwrażliwszego. Do tej pory żadne wieści nie dotarły do mnie na tema brązika. A jak naprawdę ma się umaszczenie do charakteru psa tej rasy? Tego mam nadzieję dowiedziec się z tego forum.:candle:

Posted

[quote name='PATIszon']Kochani:
"[B]Mittel-Pudel"[/B] dobrze kojarze, ze to sredni?[/quote]

[SIZE=4][COLOR=red]Halo![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Ponawiam pytanie!!![/COLOR][/SIZE]

Posted

Obecnie nie zauważam specjalnych różnic w kolorach - chociaż eksterierowo i szatą czarne chyba są najmocniejsze :roll:
Brązy mają jedną wadę - w wielu wypadkach b. szybko siwieją a wywodzą się w prostej linii z czarnych.
Białe do niedawna uznawane były za słabsze w zakresie szaty - teraz nie ma chyba różnic, a morelki mają sie też bdb :lol:. Ze sreberkami ostatnio z kolei kruchutko .....

Posted

[quote name='PATIszon'][SIZE=4][COLOR=red]Halo![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Ponawiam pytanie!!![/COLOR][/SIZE][/quote]

Na tyle co ja znam niemiecki to mittel to jest w dosłownym tłumaczeniu środek :) i prawdopodomnie bedzie to sredniak :) bo miniatura jest normalnie miniatur :)

Posted

[quote name='Śnieżynka']Na tyle co ja znam niemiecki to mittel to jest w dosłownym tłumaczeniu środek :) i prawdopodomnie bedzie to sredniak :) bo miniatura jest normalnie miniatur :)[/quote]

Właśnie w niemieckim miniatura to "dwarf" :eviltong:

Posted

Anetko :) i wlaśnie dwarf jest słowem z ang :) jako karzeł karłowatoś czyli pomniejszenie standartu :) a jak sie myle tzn. ze wlasnego przyjaciela nie rozumiem :P i ze mna jest zle... ale ja puki co jeszcze ten rok jesten an etapie hebrajskiego i jidysz i bardziej wpsolczesnymi jezykia mam doczynienia od czasu do czasu :)

Posted

Moja wina :roll: - po prostu już się tak przyzwyczaiłam do tego że na niemieckiej stronie widać "dwarf" że zapomniałam że miniatura to "Zwerg" :oops::oops::oops: