Alfa1 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Nie wiem czy Marysia odnotowała,ale to napewno ten sam czowiek. Quote
Equus Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [quote name='BiBi']Witam, są też dostępne małe opakowania 250 i 480 ml[/quote] A jak zamówić z Bociana towary, których nie ma w sklepiku internetowym a piszecie że są dostępne? Czy ktoś mógłby mi pomóc? Quote
.ania Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Najlepiej jest do nich zadzwonić :) Dostałaś ode mnie PW z kontaktem? Dogo mi szaleje... Ania. Quote
Tarane Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Witam,jestem tu nowa. Potrzebuję informacji na temat planowanych miotów pudelków toy. Czy ktoś mógłby mi pomóc?;-) Quote
aneta Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [URL="http://www.klubpudla.republika.pl"]www.klubpudla.republika.pl[/URL] dział szczenięta (po prawej) i hodowle (po lewej) Quote
Tarane Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Z miotami ogłaszanymi na tych linkach jestem na bierząco. Nie ma pośród nich żadnych "polskich" miotów białych toyów. Są natomiast czekoladki z Czech. Takiego pieska trzeba jednak umiec sprowadzic zza granicy, a ja się na tym nie znam:shocked!:Choc nie zaprzeczam, że byłabym skłonna się tego podjąc. Quote
Śnieżynka Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 a tutaj sprawdzalas bo ja znalazlam ogloszenie o toyach bialych [URL]http://www.czarnafuga.republika.pl/szczenieta.htm[/URL] :) Quote
aneta Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Z miotami toy pudli to do końca nie wiadomo ;) tak samo jak z miotami miniatur ;) Bywa i tak że w miniaturach rodzą się przyszłe toy jak i w toy rodzą się przyszłe miniatury. Białych toyek z tego co wiem podobno już nie ma .... a że w Polsce mamy aż kilka hodowli tej odmiany to faktycznie - trochę możesz poczekać. Co do brązików - to wg. mnie są to mioty miniatura/toy - a kontakt masz na stronie - wytarczy że napiszesz e-mail , hodowczyni rozumie po polsku :) Quote
Tarane Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Dziękuję bardzo za tę cenną informację Aneto, na pewno zrobię z niej użytek. Z tym, że muszę przyznac, że najbardziej ciągnie mnie do białych toyów. Czy wie może ktoś jak wygląda sprowadzanie malucha zza granicy, może macie jakieś znajomości?:lol: Quote
PATIszon Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Jedziesz, placisz, wracasz zpsem.... :niewiem: Quote
aneta Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Różnica pomiędzy zakupem w Polsce a za granicą jest tylko w tym, ze kupując za granicą czekasz na dosłanie dokumentów - gdyż metryka jest ważna tylko na terenie danego Państwa, a w przypadku kupowania/sprzedawania za granicę Hodowca wyrabia rodowód eksportowy. Quote
Tarane Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Cała sztuka polega na tym, że jak już miałabym sprowadzac takiego malca to chciałabym, żeby pochodził on z hodowli renomowanej, takiej w której oprócz eksterieru liczy się kontakt człowieka z posiadanymi przez niego pieskami.:roll: Myślę tak sobie, że skoro sprowadzac to też takiego pieska, który mógły wnieśc trochę świeżej krwi w polski toykowy światek. Z drugiej strony taki manewr na pewno jest obarczony większymi wydatkami. W jakich mniej więcej granicach one się szacują, tego mam nadzieję dowiedziec się choc w przybliżeniu na tym oto forum. Choc pewną kwotę pieniędzy mam już odłożonych to jednak jakby nie liczyc kosztów całej wyprawy i samego psiaczka to myślę, że będę musiała jeszcze trochę poczekac na nowego lokatora (a właściwie lokatorkę).:-(Zobaczymy może prędzej się "krajowego" doczekam. :lol: Quote
Equus Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 [quote name='-Magda-']Najlepiej jest do nich zadzwonić :) Dostałaś ode mnie PW z kontaktem? Dogo mi szaleje... Ania.[/quote] Nie dostałam:( Jeśli możesz to prześlij raz jeszcze. U mnie też coś z dogo nie bardzo. Ciągle serwer zajety. Czyżby zbyt dużo użytkowników? Quote
Bura Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Halo, słuchajcie, nie wiem czy nie piszę w złym temacie... ale co tam, najwyżej mnie przeniosą. Otóż właśnie dostałam w paczce dwie super pudlowe książki, którymi mogę się podzielić :cool3: Pierwsza to The Complete Poodle Clipping & Grooming book by Shirlee Kalstone, a druga: Pet Library's Poodle Guide by Lockwood & Sheldon, Nie są to najnowsze wydania ale jak kto anglojęzyczny to skorzysta. Zainteresowanych proszę o maila [email][email protected][/email] Quote
Tarane Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Witam , czy znajdzię się ktoś kto zechciałby mi wytłumaczyc na czym polega fakt, że szczenię ma wyrosnąc na pudelka mini_dwarf? To dla mnie ważne, bo dostała ofertę zakupu dobrze rokującej suczki z zagranicznej hodowli, a obawiam się, że zostanie ona uznana przez ZKwP za miniature (bo z takiej też hodowli się co prawda wywodzi). Wszysto niby ok., tylko co będzie jak wyrośnie z niej średniaczka. Bo z tego co wiem to dwarf oznacza średiaka, czy to prawda? Quote
aneta Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 toy = toy dwarf = miniatura miniature = średniak :diabloti: grand, standard = duzy Quote
Tarane Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Do tej pory utożsamiałam określenie dwrf ze średniakiem. Tak wynikało z przeglądanych przeze mnie stron zagranicznych. Przynajmniej do tej pory tak mi się wydawało:roll:. Jak dobrze, przynajmniej w tej kwestii zostałam oświecona. Ale miałabym do Was wszystkich-miłośników rasy jeszcze jedno niezmiernie nurtujące mnie od dawna już pytanie. Mianowicie, jakie rasy psów miały wpływ na pojawienie się poszczególnych odmian kolorystycznych w tej rasie. A także jak odbił się ten fakt na charakterze poszczególnych odmian barwnych. Wieści które do mnie dotarły, na ten temat, mówią o niezwykłej inteligencji pudla białego i czarnego, z nieco bardziej usportowioną naturą tego drugiego. Biały ponoc jest większym domatorem. Srebrny uchodzi za najbardziej zrównoważonego spośród wszystkich odmian, a apricot za najwrażliwszego. Do tej pory żadne wieści nie dotarły do mnie na tema brązika. A jak naprawdę ma się umaszczenie do charakteru psa tej rasy? Tego mam nadzieję dowiedziec się z tego forum.:candle: Quote
PATIszon Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 [quote name='PATIszon']Kochani: "[B]Mittel-Pudel"[/B] dobrze kojarze, ze to sredni?[/quote] [SIZE=4][COLOR=red]Halo![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Ponawiam pytanie!!![/COLOR][/SIZE] Quote
aneta Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Obecnie nie zauważam specjalnych różnic w kolorach - chociaż eksterierowo i szatą czarne chyba są najmocniejsze :roll: Brązy mają jedną wadę - w wielu wypadkach b. szybko siwieją a wywodzą się w prostej linii z czarnych. Białe do niedawna uznawane były za słabsze w zakresie szaty - teraz nie ma chyba różnic, a morelki mają sie też bdb :lol:. Ze sreberkami ostatnio z kolei kruchutko ..... Quote
Śnieżynka Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 [quote name='PATIszon'][SIZE=4][COLOR=red]Halo![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Ponawiam pytanie!!![/COLOR][/SIZE][/quote] Na tyle co ja znam niemiecki to mittel to jest w dosłownym tłumaczeniu środek :) i prawdopodomnie bedzie to sredniak :) bo miniatura jest normalnie miniatur :) Quote
aneta Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 [quote name='Śnieżynka']Na tyle co ja znam niemiecki to mittel to jest w dosłownym tłumaczeniu środek :) i prawdopodomnie bedzie to sredniak :) bo miniatura jest normalnie miniatur :)[/quote] Właśnie w niemieckim miniatura to "dwarf" :eviltong: Quote
PATIszon Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Tak czulam! To bedzie pierwszy pudel w klasie Large Agility ;) Chyba, ze mu nie wyrosnie to bedzie w M-kach .... Quote
Śnieżynka Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Anetko :) i wlaśnie dwarf jest słowem z ang :) jako karzeł karłowatoś czyli pomniejszenie standartu :) a jak sie myle tzn. ze wlasnego przyjaciela nie rozumiem :P i ze mna jest zle... ale ja puki co jeszcze ten rok jesten an etapie hebrajskiego i jidysz i bardziej wpsolczesnymi jezykia mam doczynienia od czasu do czasu :) Quote
aneta Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Moja wina :roll: - po prostu już się tak przyzwyczaiłam do tego że na niemieckiej stronie widać "dwarf" że zapomniałam że miniatura to "Zwerg" :oops::oops::oops: Quote
Recommended Posts