Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewaa']Widocznie p.Joachim Brudziński z Poranka radia TOK FM,
ma jakieś inne skojarzenia :shake: i dlatego nie lubi pudli. I ciekawe dlaczego ludzie (dzieci) posiadające pudla nie są dopuszczane do "zabawy z nim'. A swoją drogą ciekawe, bo nie powiedział jakiego ma psa ??[/quote]
Ten pan jest bardzo chamski. Co go obchodzi jak ludzie strzyżą pudle, z resztą fryzura u pudla ma także znaczenie praktyczne(może obecnie nie takie jak kiedyś, ale jednak). On sam ma beagla

Guest Reyes
Posted

[quote name='lusia722']On sam ma beagla[/quote]

Rasa na topie <wzdycha>

Posted

No i program o pudlach był :cool1: ... tylko nie na trójce tylko na... Polsacie :diabloti: :mad:
No i nie widziałam telewizyjnego debiutu Luckiego :placz:
Czy ktoś ogladał ???

Posted

W dzisiejszej Panoramie o 18.30 było sporo o pudlach:multi:
Pan Brudziński chcąc nie chcąc promuje pudle:evil_lol:
Były migawki z wystaw w Poznaniu i Opolu.

I co niektóre dogomaniaczki sławne się zrobiły : wywiadów udzielają :crazyeye:

Guest Reyes
Posted

[quote name='Sonya-Nero']No i program o pudlach był :cool1: ... tylko nie na trójce tylko na... Polsacie :diabloti: :mad:
No i nie widziałam telewizyjnego debiutu Luckiego :placz:
Czy ktoś ogladał ???[/quote]
Ela - :-( a ja się przez godzinę odmóżdzałam 3 :placz:
Heh :shake:- nagrał ktoś?

Posted

[quote name='Sonya-Nero']Czy ktoś ogladał ???[/QUOTE]

Ja coś oglądałam ale nie całe i właściwie to już nie wiem gdzie (tak to jest jak facet TV steruje)
W każdym razie załapałam się na wywiad z Anetą z czymś;) czarnym na rękach.
Czyżby to był Lucky:hmmmm: ?

Posted

Nagrał?

Mnie wywiad zastał hhhmm w toalecie:evil_lol:
Na hasło pudel w podskokach wyskakiwałam aby cokolwiek zobaczyć:roll:

I kto by pomyślał, że jedno nieprzezornie wypowiedziane zdanie tyle zadymy zrobi wokół pudli.

Posted

[quote name='IraKa']Ja coś oglądałam ale nie całe i właściwie to już nie wiem gdzie (tak to jest jak facet TV steruje)
W każdym razie załapałam się na wywiad z Anetą z czymś;) czarnym na rękach.
Czyżby to był Lucky:hmmmm: ?[/quote]

no ;)
No i jak wypadli, mówiła z sensem ;)

Guest Reyes
Posted

[quote name='Sonya-Nero']no ;)
No i jak wypadli[/quote]
Jako że ja się już czuje miłośnikiem pudli - dokładam się do pytanka :)

Posted

Usłyszałam, że pudel ma mieć z przodu dużo aby chronić klatkę przed zimnem a z tyłu mało...
:p

A wypadli bardzo dobrze :thumbs:

Generalnie to był krótki materiał ale parę znajomych pudli się pokazało.
Jeszcze przyjdzie nam dziękować p. Brudzińskiemu;)

Może będą powtarzać materiał. Starałam się wyciągnąć informacje od mojego szanownego jaki ja właściwie program oglądałam ale bezskutecznie. Skacze po kanałach jak zając i sam nie wie:shake:

Posted

[quote name='IraKa']Usłyszałam, że pudel ma mieć z przodu dużo aby chronić klatkę przed zimnem a z tyłu mało...
:p

A wypadli bardzo dobrze :thumbs:[/quote]

...dobre :razz:

Posted

Och, daj spokój
Chciałabym zobaczyć to jeszcze raz bo z wrażenia to nie wiele pamiętam co dokładnie powiedziała Aneta:oops:

Jeszcze w Polsce? Kiedy ruszacie na podbój Zagrzebia?

Posted

Cholewcia,powiedzieli,że z Katowic będzie nadane,a tu na Polsacie dali.
Gdyby jeszcze wcześniej zadzwonili,a nie za pięc 12-ta,złapali mnie na komorkę u optyka,co było robić,mąz Laczka do samochodu i pojechał do sklepu Anety co by miała jakiegoś pudla.

Posted

[quote name='IraKa']Usłyszałam, że pudel ma mieć z przodu dużo aby chronić klatkę przed zimnem a z tyłu mało...
[/quote]
No bo po co chronic tyly. Tam sa tylko jakies nerki czy inne niepotrzebne badziewie :niewiem:
A mnie dzis odwiedzila kolezanka z maszynka i moj pudel chwilowo nie chroni niczego :evil_lol:
Mam nadzieje, ze tym samym pozbylysmy sie szczeniecego wlosa.
Teraz sie zapuszczamy.
Jak dobrze pojdzie to zapuszczanie to moze nawet na Poznan sie zglosze.;)

Posted

[quote name='IraKa']Och, daj spokój
Chciałabym zobaczyć to jeszcze raz bo z wrażenia to nie wiele pamiętam co dokładnie powiedziała Aneta:oops:

Jeszcze w Polsce? Kiedy ruszacie na podbój Zagrzebia?[/quote]

Jutro ;) , a potem maraton Ostrów-Kalisz ;)

Posted

[quote name='PATIszon']No bo po co chronic tyly. Tam sa tylko jakies nerki czy inne niepotrzebne badziewie :niewiem:
[/quote]

Wy się lepiej nie nabijajcie;) :mad: jakby was tak wzieli z nienacka, też moglibyście mówić nie całkiem składowo;)
Przyszli, ustawili i kazali wytłumaczyć dlaczego i skąd się wzięła taka , a nie inna fryzura, to im powiedziałam jej historię w bardzo dużym skrócie;)

Posted

[quote name='IraKa']Och, daj spokój
[/quote]

Podzielam Twoją ochotę:lol: Fakt wrażenie było nieziemskie;)

Posted

[quote name='BiBi']Wy się lepiej nie nabijajcie;) :mad: jakby was tak wzieli z nienacka, też moglibyście mówić nie całkiem składowo;)
[/quote]
Ja nawet nie z nienacka gadam od rzeczy....:evil_lol:

Posted

Oj dawno mnie tu nie było więc szybko nadgoniłam posty;)
Patiszon, w jakim wieku jest Twoja sunia?
Pytam bo moja odkąd skończyła 7 miesięcy (wtedy nastąpiła pierwsza jazda rowerem) uwielbia biec przed rowerem. Kondycji "starcza " jej obecnie na jakieś 3-4 godziny non stop - dłużej ja nie wyrabiam, więc nie znam jej "górnej" granicy wydolności - w tym parę sprintów (na życzenie pudliska:cool3: jak jedziemy za wolno to szczeka)
więc może nie doceniasz psa i on doskonale da sobie radę przy rowerze, a do koszyczka będziesz wówczas brać na jezdniach czy innych "niebezpiecznych" miejscach.

Pierwsze biegi Belki przy rowerze trwały około godziny, ale w krótkim czasie okazało się że TEN PIES nas wykańcza fizycznie - nie daję rady zaspokoić jej pragnienia biegów w "pełnej" prędkości. Oj żebyście widziały ten widok! wygląda jak chart... a tak przebiera nogami że mam wrażenie że torpedę odpaliła.
Do usłyszenia Ola

Posted

[quote name='Oleniek']Oj dawno mnie tu nie było więc szybko nadgoniłam posty;)
Patiszon, w jakim wieku jest Twoja sunia? [/quote]
Mloda ma pol roku.

[quote] Kondycji "starcza " jej obecnie na jakieś 3-4 godziny non stop - [/quote]
Ekhm.....i te 3-4 godz. non-stop psina leci galopem?:cool3:
No chyba tak, bo pudlowy klus pozwolilby poruszac sie Tobie jakies 5-8km/h ( i to bylby juz raczej klus wyciagniety:razz: )
My zwykle jezdzimy ze srednia predkoscia 13-15km/h, przy tej predkosci moj rodezjan biegnie calkiem szybkim klusem (do galopu przechodzi przy 17-18km/h), mala przy tej predkosci musiala mocno wyciagac galop.

[quote]
więc może nie doceniasz psa i on doskonale da sobie radę przy rowerze, a do koszyczka będziesz wówczas brać na jezdniach czy innych "niebezpiecznych" miejscach.[/quote]
Psa mojego doceniam , jak najbardziej, jednak uwazam, ze dla szczeniaka bieg przy rowerze to juz nadto.
Owszem kondycje wyrabiac bedziemy, ale spokojnie. Dam jej dorosnac, choc mysle, ze nawet jak dorosnie to z rodezjanem przy rowerze szans nie ma.....;)

Posted

Przypomniało mi to opowieści z młodości suni z mojej hodowli - Yavanny
[*].
Za młodu służyła z własnej nieprzymuszonej woli i wbrew zakazom właścicieli za zająca na treningach huskych - i zawsze z nimi wygrywała kicając po miedzach.

Posted

[quote name='aneta']Przypomniało mi to opowieści z młodości suni z mojej hodowli - Yavanny
[*].
Za młodu służyła z własnej nieprzymuszonej woli i wbrew zakazom właścicieli za zająca na treningach huskych - i zawsze z nimi wygrywała kicając po miedzach.[/quote]
No prosze. Tylko patrzec jak na zawodach psich zaprzegow pojawia sie pudle:evil_lol: