Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich:lol:

Jeśli chodzi o mnie, to dorosłe psy, już po wymianie włosa, czeszę mniej więcej raz na miesiąc przy okazji kąpieli. Dochodzę do wniosku, że susząc wyszczotkuję psa dokładniej;) Oczywiście te wystawowe są czesane częściej, chociażby dlatego, że zdaża sie im co tydzień być na wystawie. W czasie wymiany włosa szczotkuję częściej, bo raczej po miesiącu to nie miałabym już co szczotkować;)

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A szczeniaki te trochę podrośnięte czeszemy dzień w dzień,jest wtedy czesanie ,zaglądanie w zęby i ustawianie.Raz na 3,4 tygodnie to te z krótkimi fryzurkami,no chyba że gdzieś się kołtunek pojawi to trzeba rozczesać.

Posted

[quote name='PATIszon']Jakby to byl wet to bym zazadala zwrotu kasy.
Spokojnie to byla moja pani ginekolog :evil_lol:

Znaczy czeszesz raz na miesiac?[/quote]

Raz w miesiącu, w trakcie susszenia, czeszę weteranki czyli Szilenkę i Natusię które sa ostrzyżone na krótko.
Ona mają taki włos, ktory nawet nie czesany nie kołtuni się :rolleyes:

Posted

Dzięki za odpowiedzi.
Oj zazdroszczę sierści, która nie czesana się nie kołtuni :) Bellunia ciągle ma taki puch że po tych wiatrach i pobycie na działce to miałam co rozczesywać ;( Ale przy ogonku gdzie jest krócej ścięta tam ma już trochę bardziej twardą sierść. To chyba ta "dorosła" ?

Co do pytań "co to za rasa?" to już przywykłam. Najbardziej ubawiły mnie dwie sytuacje.
Pierwsza: Idę sobie z suńką chodnikiem a tu samochód "full wypas" który dopiero co mnie minął cofa się, elektrycznie sterowane szyby idą w dół, z okna wygląda dystyngowany starszy pan i pyta co to za rasa bo by chciał "takiego" swojej żonie kupić. W głosie brzmi prawdziwy podziw dla mojej suni. Odpowiadam to pudel morelowy. Pana wryło totalnie i pyta "Tooo jest pudel? Przecież pudle inaczej wyglądają!" i odjechał

Sytuacja druga: Podchodzi pewna pani i pyta "z czym jest ten pudel skundlony że taki kolorowy? " ;)
Ola

Guest Reyes
Posted

[quote name='PATIszon']Mam pytanie:
czy ktos z Was zamawial cos od Bociana?
Wyslalam do nich maila z zamowieniem na szampon i odzywke Pet Silk, ale nie wiem czy zdaza mi przyslac do srody.[/quote]
Ty to 'skład' bociana masz zarejestrowany na forum :p

Posted

[quote name='PATIszon']Mam pytanie:
czy ktos z Was zamawial cos od Bociana?
Wyslalam do nich maila z zamowieniem na szampon i odzywke Pet Silk, ale nie wiem czy zdaza mi przyslac do srody.[/quote]

masz odpowiedź na priv ;)

Posted

[LEFT]bardzo was prosze o rade. Elfik moze i jest w starszym wieku ale siersc na to nie wskazuje. Ma bardzo gesty wlos i strasznie mu sie plącze. Nie nadążamy z czesaniem. Uzywam dobrego szamponu i odzywki ale jakos średnio to dziala.

Jest teraz w Papy clipie i bardzo bym chciala zeby tak zostalo ale jak tak dalej bedzie to ostrzyge go na krotko. Albo na krociutki papy clip o ile taki moze być :cool3:

Pozdrawiamy i na rady czekamy :p

[/LEFT]

Guest Reyes
Posted

[quote name='pati'][LEFT] Nie nadążamy z czesaniem. Pozdrawiamy i na rady czekamy :p[/LEFT]

[/quote]
Polub jakąś wenezuelską telenowele - i czesz podczas niej :evil_lol:

Posted

Witaj
ja jakoś daję radę dzięki takiemu jednemu sprayowi - pisałam o tym niedawno. Ten spray to Ring5 An Outrageous and Dazzling Lotion. Po kąpieli i wysuszeniu zwykle na drugi trzeci dzień siadam sobie przed dobrym filmidłem wieczorem i psikam jej to na sierść blisko skóry (tak jakbym sobie nakładała farbę na włosy na odrosty). Efekt jest taki że sierść jest jakby "ciężka" i się nie kołtuni. Robi jej się sam przedziałek na grzbiecie i sierść opada równo na na boki. Sunia też ma pupy clipa choć chyba krótkiego (chyba bo nie wiem ile centymetrów ma "prawdziwy":evil_lol: moja ma tak z 8 cm) Czeszę ją co trzy dni, ale raczej z przyzwyczajenia bo środek stosuję od niedawna i jeszcze nie dokońca wierzę że tydzień można psa nie czesać. Niemniej jednak teraz rozczesanie jest naprawdę symboliczne, tylko za uszami mam kołtuny bo się "małpa" tam ciągle drapie.
Pozdrawiam

Posted

[LEFT]Oleniek dziekuje za rade wyprobuje w przyszłosci.
Teraz juz nie mam problemu przynajmniej na razie bo obcielam drania na krotko to nie federal tylko cos w stylu krociutkiego pupy clipa o ile istenieje takie cos? bo moze puppy clip to tylko dlugi hmm nie wiem :lol:
[/LEFT]

Posted

[center][b]z Okazji Zbliżających Się świąt[/b]
[b]dla Wszystkich Forumowiczów [/b]
[b]i Oczywiście Milusińskich[/b]
[b]smacznego Jajka[/b]
[b]oraz [/b]
[b]mokrego Dyngusa [/b]
[/center]

Posted

[IMG]http://img469.imageshack.us/img469/5933/glitteryourwayb6b53b88og5.gif[/IMG]
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/3388/glitteryourway30db9d61zd2.gif[/IMG]
[IMG]http://www.puffel.com/Home/Pudel_Gifs/unbewegte1/poostrip.gif[/IMG]

Posted

ja uzywam firmy ring 5
FOAMING COAT DRESSING
specjalny preparat przeznaczony dla zwierzat o długiej siersci i kreconej lub falistym włosem
po naniesieniu szcztkujemy
i siersc jest nie wyrywana nie łamie sie i nie kołtuni
nie znam tego problemu
a koło szyi codziennie wiedzorem rozczeduje grzebiebiem
piesek jest wtedy spokojny i nie denerwuje sie gdy chcemy go uczesac czy obciać
na razie kąpie go co 10 dni i odzywki le jak sie ma w domu pieska to trzeba dbac o jego higiene sierści bo inaczej smierdzi i jest go nieprzyjemnie dotknąc , ale pudle najpiekniejsze sa gdy sa wypielegnowane bo nawet one wtedy czuja sie lepiej

• 4 weeks later...
Posted

[IMG]http://www.boxer-von-der-einoede-stockmann.de/Hund%20822.gif[/IMG][IMG]http://www.boxer-von-der-einoede-stockmann.de/pudel.gif[/IMG][IMG]http://www.puffel.com/Home/Pudel_Gifs/unbewegte1/unbewegte2/unbewegte3/diganim.gif[/IMG]