Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kochane bardzo was prosze o wstepne rozeznanie w poszukiwanieu domku dla mojego Axelka (czarny w podpisie):-(
czekam jeszcze na poprawe dlatego tylko wstepnie bo to moj kochany psiak ale niec sie nie zmienia dalej znaczy mi w domu czekamy po kastracji moze mu pzrejdzie. Wet stwierdzil ze powinien miec dom bez inych zwierzat bo jak w domu zwierzat nie ma to nie znaczy a ja niestety mam 2 samce oprocz niego
najgorsze ze moj Zet dlamat chodzi i znaczy po nim (teraz od niedawna) a wiadomo jaka ona ma sikawe mam w domu koszmar

do tego kot ktory doprowadza moja mame do nerwicy caly czas budzi psy i biegaja jak szalone po domu muzse go wydac szybko
super kociak jest u mnie na tymczasie i szuka natychmiast dobrego domku

sory ze ja w tym watku ale nie wiedzialam gzdie wam to napisac :oops:

Posted

[quote name='Betti']
WIĘCEJ FOTEK !!!!
A miniaturowe czarnulki to ktoś pokaże?
A ja myślę i patrzę, myślę i patrzę na te maleństwa no i ...nie wiem.[/quote]

Jak tylko mi doślą :cool3: to sptawię moje wnuki :multi:

Posted

[quote name='Betti']No i czyje to piękne dziecko ???

[IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/237487.jpg[/IMG][/quote]

:cool1: e tam Betti, jakiegoś podrzutka wstawiasz :cool3: :razz: ;)

Posted

[quote name='pati']kochane bardzo was prosze o wstepne rozeznanie w poszukiwanieu domku dla mojego Axelka (czarny w podpisie):-(
czekam jeszcze na poprawe dlatego tylko wstepnie bo to moj kochany psiak ale niec sie nie zmienia dalej znaczy mi w domu czekamy po kastracji moze mu pzrejdzie. Wet stwierdzil ze powinien miec dom bez inych zwierzat bo jak w domu zwierzat nie ma to nie znaczy a ja niestety mam 2 samce oprocz niego
najgorsze ze moj Zet dlamat chodzi i znaczy po nim (teraz od niedawna) a wiadomo jaka ona ma sikawe mam w domu koszmar

do tego kot ktory doprowadza moja mame do nerwicy caly czas budzi psy i biegaja jak szalone po domu muzse go wydac szybko
super kociak jest u mnie na tymczasie i szuka natychmiast dobrego domku

sory ze ja w tym watku ale nie wiedzialam gzdie wam to napisac :oops:[/quote]

pati, myślę, że wszystko się ułoży, Axelek jest niedawno po sterylce to jeszcze mu hormony szaleją, ale z upływem czasu powiniem się uspokoić i przestać znaczyć.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK:thumbs:

Posted

Ale masz fajny temat ;) :multi:
Njalepsze hodowle pudlli w Europie są oczywiście w Rosji i Skandynawi, oczywiście ze wskazaniem na Rosję :-) .
Na 7 zwycięzców ras w pudlach na tegorocznej wystawie europejskiej w Helsinkach w Finlandii aż 5 było w rosyjskich rękach:cool1:
Suuuper pudle które mi teraz przychodza na myśl ;) :

toy czarny:
Solnes Rain Dance - Zw. Św. + BOG-III, Zw. Eur. + BOG-I
jego syn, czarny toy
Sporrens All Over - Mł. Zw. Św, Mł. Zw. Eur, vice Zw. Eur., Zw. Eur
brązowy toy (najlepszy import z USA do Europy w ostatnich latach)
Charades Love American Style - Mł. Zw.Eur, vice. zw. Eur

czarny średni
Milamarten Bonaparte 4 x Zw. Eur, 3 x Zw. Św
Kalina z Cwietochnoy Poliany - Zw. Eur

duży biały
Topscore Contradiction - Zw. Eur + BIS-III, Zw. Św + BIS, BIS Crafts

Posted

[quote name='Gabryjella']
I jeszcze jeżeli mogłybyście napisać gdzie znajdują się obecnie najlepsze hodowle pudli.[/quote]

znajdziesz tu [URL]http://www.klubpudla.republika.pl/[/URL]
min. wzorzec, linki,hodowle

Posted

[quote name='Betti']Witam wszystkich po długiej nieobecności,
Dziś zaczęłam przeglądać zdjęcia z wiosenno-letniego sezonu. Nieźle się uśmiałam i ponieważ "bitwę o kabel" dziś ja wygrałam to może mi sie uda coś powklejać.[/quote]

Betti faktycznie długo się nie odzywałaś :cool3:
No i gdzie te obiecane zdjęcia? Obiecanki cacanki ...;)

Posted

Jak to, przecież coś tam wkleiłam, znaczy "podrzutka" tylko.
Ale ładny ten "podrzutek":loveu:, co?
I na dodatek nikt się do niego nie przyznaje :lol::lol::lol:. A byli chętni żeby przygarnąć....
Jutro popróbuję z tymi zdjęciami.

Posted

[quote name='Sonya-Nero']

duży biały
Topscore Contradiction - Zw. Eur + BIS-III, Zw. Św + BIS, BIS Crafts[/quote]

A ja bym chciała zobaczyć to cudo!!!!!

Posted

Betti, u mnie w pracy jest bardzo takie popularne powiedzenie:
"jak się dobrze obieca to już nie trzeba dać" :evil_lol: :lol: :cool1:

Wracając do podrzutka, to liczko anielskie:saint1: wnętrze :cooldevi: :cool3:

Posted

A ja lubię zestawienie tych zdjęć, bo na nich widać, jak dużo zależy od właściwego doboru fryzury

Contradiction na początku swojej kariery

[IMG]http://www.snownice.net/images/hund_2000_bis_2.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.snownice.net/images/Topsco1.jpg[/IMG]

i jak już bardzo bardzo sławny pies

[IMG]http://www.snownice.net/images/Topsco6.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.snownice.net/images/Topsco5.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Gabryjella']
Wiem, strone znam (jeszcze troche a będzie mnie można zacząć z niej odpytywać ;) ), a chodziło mi o to na które konkretnie zwrócić uwagę, ale i tak dziękuję za pomoc :lol:[/quote]

No wiesz w Polsce jest mało hodowli - ale poziom niezgorszy ;) Wystarczy zerknąć na te stronki aby wysnuć jakies wnioski :)

A co do ludzi - pudle sa w opinii obiegowej nie lubiane - i niech tak będzie, bo nic większej szkody rasie nie czyni jak nadmierna, niekontrolowana, bez krztyny wiedzy o rasie popularność.
Rasa się wyniszczyła właśnie przez popularność w latach 70 i 80 :shake:
Ale miłośnicy rasy podnieśli ją dość szybko na nogi - i może nie jest nas dużo ale nie jest tez mało :multi:

Posted

[quote name='aneta']... bo nic większej szkody rasie nie czyni jak nadmierna, niekontrolowana, bez krztyny wiedzy o rasie popularność.
[/QUOTE]

Pod tym podpisze się napewno każdy prawdziwy miłośnik każdej rasy bez wyjątku!!!

[quote name='aneta'] A co do ludzi - pudle sa w opinii obiegowej nie lubiane [/QUOTE]
Ale tylko do pierwszego spotkania;) bo później to już z górki. Nagle fruzury przestają przeszkadzać i okazuje się że nawet mądre mogą być:roll: i sympatyczne i miłe...
Najlepiej jak byś mogła, Gabryjello, zabrac jakiegoś pudliszona ze sobą na taki wykład. Niektórzy pewnie naocznie przekonaliby się, że to pies jak każdy inny a nawet [B]lepszy [/B] bo się nie ślini, nie zostawia sierści na ubraniu itd, itp

Posted

[quote name='IraKa']Pod tym podpisze się napewno każdy prawdziwy miłośnik każdej rasy bez wyjątku!!!

Ale tylko do pierwszego spotkania;) bo później to już z górki. Nagle fruzury przestają przeszkadzać i okazuje się że nawet mądre mogą być:roll: i sympatyczne i miłe...
Najlepiej jak byś mogła, Gabryjello, zabrac jakiegoś pudliszona ze sobą na taki wykład. Niektórzy pewnie naocznie przekonaliby się, że to pies jak każdy inny a nawet [B]lepszy [/B] bo się nie ślini, nie zostawia sierści na ubraniu itd, itp[/quote]

dokładnie tak samo myślę i podpisuję się obiema rękami.

Posted

[quote name='IraKa']... nawet [B]lepszy [/B]bo się nie ślini, nie zostawia sierści na ubraniu itd, itp[/quote]

Tak, tak , szczególnie pewien duży brunecik w trakcie strzyżenia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Mnie najpierw pudle śmieszyły. Potem intrygowały. Powolutku zaczęłam dowiadywać się o nich coraz więcej. Teraz mnie fascynują. Pod każdym względem. Wszystkim, którym mogę mówię o ich zaletach (jeśli tylko nawinie sie temat-psy).Właścicieli pudli podtrzymuję na duchu, same pudle pielegnuję z namaszczeniem i nie mogę się nadziwić, jakie sa dumne. Aaaa, zapomniałabym. w moim sklepie wisi lista rankingowa ras psów, wycięta z jakiegoś czasopisma i czytający nie mogą się nadziwić. Dobrze, że "bum" mają za sobą. Tylko płakać mi się chce, jak widzę co dawna moda na rasę z nią zrobiła. Krótki, grube pyszczki, kiepski włos, takie smuteczki. Z charakterem tez różnie bywa. Oczywiście mówię o tych jak mawia (z prawdziwym uczuciem)pewna właścicielka jednego z takich "poluchem". Bez obrazy. Ale stwierdzam, że jeszcze gorzej jest z "modą" na sznaucery i yorki. Jednym słowem piękne, mądre, fascynujące pudle górą i wierzę, że nie wyginą dzięki takim miłośnikom i fachowcom jak Wy.czego wszystkim życzę:lol:

Posted

[quote name='aneta']Tak, tak , szczególnie pewien duży brunecik w trakcie strzyżenia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE]

Rozumiem, że dbasz aby za dużo chętnych na pudle jednak nie bylo:evil_lol: ;)

A ja wyczytalam w najnowszym numerze Psa tzn. 5 (319) 2006 w relacji z wystawy w Łodzi (6-8.05.2006)o jeszcze jednej zalecie pudli , że pudle z wiekiem młodnieją:evil_lol:
Otóż najpiękniejszym juniorem w grupie IX został : Ever Lasting Love Minarett, był również drugi wśród juniorów dnia.
Sprawa jak dla mnie to ;) ;) ;) żeby nie było nieporozumień. Ale takie już mam "skutki uboczne" że tropię pudle w każdym sprawozdaniu z wystawy. A tym razem właśnie wypatrzyłam taką ciekawostkę:p :oops: :oops: :oops:

Posted

Gabryjella, agamich :klacz: super, że pudle mają jednak swoich wielbicieli :multi:
Mnie też urzeka w pudlach przede wszystkim ich charakter, a potem in ekstrawaganckie fryzurki, dzięki którym można mieć pudla w różnych wcieleniach;)
I to ich spojrzenie, zupełnie nie psie:razz:

A ja mam takie ulubione zdjęcie pudla 8-) , jedno z piękniejszych zdjęć na jakie natrafiłam w internecie...

[IMG]http://www.kino-poodles.com/viewphoto.php?pid=103&image=full_4.jpg[/IMG]

Posted

A to jedne z moich ulubionych psów. Chociaż tak naprawdę to jest ich całe mnóstwo ;)
Sentymentalnie duże białe

Lake Cove That's my Boy
[IMG]http://www.caninechronicle.com/Hall_of_Fame/nonsporting_images/smtreason.JPG[/IMG]

[FONT=Arial]Maneetas Del Zarzoso Fuego Fatuo[/FONT]
[IMG]http://www.caninechronicle.com/Hall_of_Fame/nonsporting_images/smgordon.jpg[/IMG]