Santy Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 [quote name='Sonya-Nero'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie rozumiem twoich histerycznych reakcji Santy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy podawanie, zwycięstw mniejszych czy ciut większych innych pudli, umniejsza zwycięstwa twojego Lexusa? :roll: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pisanie czegokolwiek czy podawanie informacji/wyników/ciekawostek co nie jest gratulacjami dla ciebie jest nie mile przez ciebie widziane. Czyżby jakaś mała cenzurka...:cool1: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Widzę, ze przykład idzie od góry [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]... Nasz kurnik – nasze święta....;) [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie rób ze mnie wroga na siłę, bo ja nim nie jestem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla mnie wystawy i pudlomania to odskocznia od życia codziennego i pracy, zabawa i odpoczynek, spotkanie z przyjaciółmi, jeśli dla ciebie to ring walki, to znajdź sobie kogoś innego, ja nie ma się zamiaru tym brać udział.:roll: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mam mało wolnego czasu i staram się go jak najbardziej efektywnie wykorzystać na odpoczynek i zrelaksowanie się...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Twój stosunek do nas:roll: ...ot takie małe wspomnienie.....zgłoszenie osiemnastomiesięcznego, z potwierdzonym tytułem championa młodzieży, Lexusa do klasy młodzieży, tylko dlatego, że Pusik zaczął występować w klasie młodzieży absolutnie nie miała nic wspólnego ze złośliwością, to było tylko dla ...dobra konkurencji...:cool1: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moje poglądy... twoje poglądy... nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek ze sobą rozmawiały, wymieniały jakiekolwiek poglądy, więc nie rozumiem dlaczego je osądzasz... ja w ogóle nie znam twoich poglądów...nie wiem czy są różne czy takie same[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I to byłoby tyle tytułem odpowiedzi na twoje posty.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bo nie zamierzam urządzać żadnego publicznego widowiska na Dogomanii i nie dam się wciągnąć w żadną dalszą dyskusję na ten temat.[/SIZE][/FONT][/quote] Nie będę szerzej komentować pierwszej części Twojej wypowiedzi. Niestety nadal sprawdza się stare,ale wciąż aktualne porzekadło,że w przypadku braku sensownych argumentów jedyną odpowiedzią jest atak...:roll: Uważam też,że ani to forum,ani żadne inne miejsce nie jest odpowiednim by komukolwiek ubliżać.:shake: Warszawa,Warszawa,Warszawa....Nie tylko ja nie mogę o niej zapomnieć.Było wspaniale:multi: ,ale nie sądziłam,że jeszcze towarzyszą jej emocje. Ale do rzeczy: 1.Sonya na jakiej podstawie piszesz,że Lexi miał wówczas zatwiedzony tytuł Mł.Ch.PL. ???:-o :shake: Otóż dyplom został wystawiony [B]30.08.2005r.[/B],a zatem ponad 1,5 mies.po tej wystawie.Ciekawe z jakiego źródła pochodzą takie cenne informacje... 2.Posądzasz mnie o złośliwość,bo zgłosiłam psa do tej samej klasy co Ty ???:-o To po prostu śmieszne ! Jeszcze nie potrafię czytać w cudzych myślach i nie przewidziałam,że Pusik będzie na tej wystawie.A ani Ty,ani nikt inny nie rozmawiał ze mną na ten temat. 3.Piszesz,że wystawy to dla Ciebie "...zabawa i odpoczynek,spotkanie z przyjaciółmi...",a masz pretensje,bo Pusik przegrał ???:crazyeye: :roll: Tym retorycznym pytaniem definitywnie kończę dyskusję na ten temat.;) Quote
aneta Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 [quote name='Ewelinaa']hasło : "Nie kupujcie szczeniaków z Polski" [URL="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3287064.html"]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3287064.html[/URL][/quote] Sprawa dotyczy takze Szwecji i innych krajów zachodnich :mad: :mad: :mad: Jak widać tam też jest idiotyczny popyt na "tanio" a ludziska sie nie zastanawiają dlaczego jest "tanio" :mad: :angryy: :mad: :angryy: :mad: :angryy: Quote
IraKa Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 [quote name='aneta']Jak widać tam też jest idiotyczny popyt na "tanio" a ludziska sie nie zastanawiają dlaczego jest "tanio" :mad: :angryy: :mad: :angryy: :mad: :angryy:[/QUOTE] Ludzie są tacy sami wszędzie:shake: :shake: :shake: Szkoda psiaków:placz: Quote
hannaps Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Przez 17 lat jednym z domowników był średni pudel Borys - "wytresował" cała rodzine tak, że nawet gdy nas opuścił pozostawił przyzwyczajenia , których nikt jakoś nie ma ochoty zminiać.Mam teraz w domu 7 letniego syna, bajtla marzącego o psie - łatwo zarazić dziecko własną miłoscią - niestety, hodowla z której miałam Borysa już nie istnieje - a potrzebuje naprawdę mądrego przyjaciela dla całej Rodziny. Czy znacie hodowle brazowych średnich pudli? Pomózcie. Hani Quote
aneta Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Hannaps - w tej sprawei będzie trudno, bo w Polsce chyba nawet nie ma w tej chwili suki hodowlanej tej odmiany :shake: Jest młoda sunia gdzieś na Pomorzu (import) i młody pies na Śląsku (tez import), może w przyszłości pojawią się jakieś szczeniaki. W średniakach zresztą jest b.trudno przebierać, bo hodowle są w POlsce aż 3 , z czego obecnie czynna praktycznie jedna, a dwie chwilowo działają tylko w postaci pojawiania się na ringach na wystawach. Jak ma to być tylko i wyłącznie średniak brązowy to zostaje Ci zagranica. Quote
Gośka Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Zapomniałaś jeszcze o dogomaniackiej Coffe:loveu: która mieszka w Warszawie. Quote
IraKa Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Gosia jak tam Twoja strona [url]www.pudel.pl[/url] bo cos nie chce się załadować ostatnio. Wiesz coś na temat klubowego rankingu? Quote
IraKa Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 [quote name='Gośka']Niezapłacona i raczej odpuszczę...[/QUOTE] Szkoda... ale chyba rozumiem. Podobają mi się Twoje strony jeżeli chodzi o układ graficzny są bardzo przejrzyste i czytelne. Ta nowa też:p Tym bardziej szkoda włożonej pracy:-( [quote name='Gośka']Rankingiem nie ja się zajmuję.[/QUOTE] Wiem. Właściwie powinnam zapytać czy coś komuś nie obiło się o uszy;) Quote
aneta Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Co do rankingu - papiery poszły ;) i blizszych szczegółów dowiemy się dopiero po podliczeniu i ogłoszeniu. Quote
Betti Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Podaję wyniki [B]Grudziądz 22.04.06 [/B]r. - byłam, widziałam, świetnie się bawiłam - a o to przecież chodzi. Nie mam katalogu, ale tyle co wiem to podaję. Pudle sędziował: Pan Jakubowski a BOG IX: Pani Junikiewicz Pudel min cz-b-b pośrednia Romantic's Queen Lindeza - I dosk. CWC otwarta Mela od Pana Waldemara - ? championów Power of Love Lindeza - I dosk, CWC, NSwR, BOB, BOG IX - II lok. !!!!!!! weteranów Melody of Love Lindeza - III BIS Weteran Dużych i średnich nie było, były za to 2 toyki - aprikot i biały, jeden dostał Zw. Mł. a drugi BOBa - trzeba uzupełnić. Tak w skrócie wielkim to : Romantics Queen (Punia) czyli siostra rodzona Mafi okazała się być śliczną panienką, wesołą, towarzyską, pięknie wychowaną i do tego od razu zrozumiała o co i po co biega się tak w kółko. Melka na weteranach próbowała przegonić całą stawkę jak zwykle, no a championka zachowała się jak prawdziwa profesjonalistka no i było dużo radości z II lok. BOG IX :laola:. Była po prostu super. Niewątpliwie gratulacje należą sie Violonczeli za profesjonalizm, to jak psy były przygotowane i prowadzone w ringu i fajnie gdy zostaje to docenione przez sędziów, wtedy aż się chce to robić. Poza tym Violonczela przygotowała na ring Bichonkę - która na chyba ze 40 psów (!!!) na BIS-ie Juniorów była II w pełni zasłużenie. Psy na BIS-ie Juniorów nie mieściły się na ringu - pierwszy raz coś takiego widziałam. (chyba dlatego Lisek Górala został nie zauważony - bo to pies zjawiskowy). Niestety zdjęć nie mamy, bo baterie do aparatu, które miały być naładowane okazały się być nie naładowane. No comments. Coś tam ktoś robił to trzeba wyprosić. Pojechałam z myślą, że sobie obejrzę całą wystawę no i znowu widziałam tylko IX gr. i to nie całą, bo była na 2 ringach. Myślałam, że wystarczy nie wystawiać swojego psa i można sobie pooglądać inne rasy ale to się chyba nie da. Po powrocie moja Vitka mnie nieprzytomnie obwąchała i ...olała - trwa tak do dziś. Quote
Ewelinaa Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote name='Betti']Podaję wyniki [B]Grudziądz 22.04.06 [/B]r. - byłam, widziałam, świetnie się bawiłam - a o to przecież chodzi. Nie mam katalogu, ale tyle co wiem to podaję. Pudle sędziował: Pan Jakubowski a BOG IX: Pani Junikiewicz Pudel min cz-b-b pośrednia Romantic's Queen Lindeza - I dosk. CWC otwarta Mela od Pana Waldemara - ? championów Power of Love Lindeza - I dosk, CWC, NSwR, BOB, BOG IX - II lok. !!!!!!! weteranów Melody of Love Lindeza - III BIS Weteran Dużych i średnich nie było, były za to 2 toyki - aprikot i biały, jeden dostał Zw. Mł. a drugi BOBa - trzeba uzupełnić. Tak w skrócie wielkim to : Romantics Queen (Punia) czyli siostra rodzona Mafi okazała się być śliczną panienką, wesołą, towarzyską, pięknie wychowaną i do tego od razu zrozumiała o co i po co biega się tak w kółko. Melka na weteranach próbowała przegonić całą stawkę jak zwykle, no a championka zachowała się jak prawdziwa profesjonalistka no i było dużo radości z II lok. BOG IX :laola:. Była po prostu super. Niewątpliwie gratulacje należą sie Violonczeli za profesjonalizm, to jak psy były przygotowane i prowadzone w ringu i fajnie gdy zostaje to docenione przez sędziów, wtedy aż się chce to robić. Poza tym Violonczela przygotowała na ring Bichonkę - która na chyba ze 40 psów (!!!) na BIS-ie Juniorów była II w pełni zasłużenie. Psy na BIS-ie Juniorów nie mieściły się na ringu - pierwszy raz coś takiego widziałam. (chyba dlatego Lisek Górala został nie zauważony - bo to pies zjawiskowy). Niestety zdjęć nie mamy, bo baterie do aparatu, które miały być naładowane okazały się być nie naładowane. No comments. Coś tam ktoś robił to trzeba wyprosić. Pojechałam z myślą, że sobie obejrzę całą wystawę no i znowu widziałam tylko IX gr. i to nie całą, bo była na 2 ringach. Myślałam, że wystarczy nie wystawiać swojego psa i można sobie pooglądać inne rasy ale to się chyba nie da. Po powrocie moja Vitka mnie nieprzytomnie obwąchała i ...olała - trwa tak do dziś.[/quote] [B]PUDLE TOY : [I]PIES klasa młodzieży: [/I][/B]apricot [B]BABY o iz Tverskoy Gammy[/B] - V1 dosk. Zw.Mł[COLOR=Red][B] ( finish JUNIOR CHAMPION) [/B][/COLOR][I][B]SUKA klasa otwarta: [/B][/I]apricot [B]KAMA Bon-Ton[/B] - V1 dosk. CWC,BOS.BOB [COLOR=Red][B]( finish CHAMPION POLISH) [/B][/COLOR] Biały toy to Bajka nie wystawiana GRATULACJE dla Małgosi w Inowrocławiu była powtórka z Grudziadza BRAVO !!! Quote
góral Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img86.imageshack.us/img86/8664/tnimg21132wb.jpg[/IMG][/URL] A to uzupełnienie wyników wystawy z Grudziądza Quote
aneta Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 A ja z innej beczki, cyz ktoś zna to zjęcie [IMG]http://pies.tojestto.pl/zdjecia/zd_11760.jpg[/IMG] jest to zdjęcie reklamujące "pudelki za 300 zł" a wydaje mi sie, ze gdzieś go już widziałam :shake: Jezeli to zdjęcie autentyk, to szkoda, że szczeniaki są bez papierowe, jezeli nie to trzeba zgłosić reklame jako oszustwo. Quote
O-l-g-a Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Sluchajcie, a czy mozecie napisac taka krociutka legende do ocen itd? Nie mam pojecia jak to jest z ocenami na psich wystawach. Na kocich koty wystepuja w kategoriach wiekowych, championatach, inter...itd, konkuruja o oceny Ex1,2,3 i certyfikaty w swojej klasie i grupie np 3-6 m-cy Brytyjczyki niebieskie, 3-6 m-cy liliowe itd. No i sa BIS-y - najlepszy wystawy w grupie wiekowej( niezaleznie od tytulow) ale cala kategoria ( np wszystkie koty krotkowlose) BIV-najlepsze w kolorze, Best of Best, BOS itd. Czy Pudle konkuruja tylko z pudlami? czy z innymi z grupy 9 takze? i jakie sa tytuly? Quote
velvia Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 [FONT=Lucida Sans Unicode]Gratulacje dla Nowych Championów,jak rownież dla debiutantów. Dodam jeszcze do wyników z Bydgoszczy Coral vel Toffi Karmazynowy Błękit CWC ,Najlepszu Pies Gratulacje dla Magdy.:lol: [/FONT] Quote
velvia Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 [quote name='velvia'][FONT=Lucida Sans Unicode]Gratulacje dla Nowych Championów,jak rownież dla debiutantów. Dodam jeszcze do wyników z Bydgoszczy Coral vel Toffi Karmazynowy Błękit CWC ,Najlepszu Pies Gratulacje dla Magdy.:lol: [/FONT][/quote] Oczywiście wystawa w Bydgoszczy dopiero będzie mam nadzieję że Toffi powtórzy sukces z Inowrocławia.:lol: Toffi trzymamy kciuki.:multi: Quote
cAROL Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [CENTER][B][SIZE=4]DAN HABEZA 15.08.1989-27.04.2006 [/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=2]śpij spokojnie mój słodki piesku,nigdy cie nie zapomne...[/SIZE][/B][/CENTER] Quote
IraKa Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 " Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca. A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem..." :bigcry: Autor nieznany [url]http://teczowymost.atspace.com/[/url] Quote
Ibolya Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [COLOR=Blue][B]Carol[/B] ['] ['] ['] [/COLOR][B][COLOR=Blue]IraKa[/COLOR][/B][COLOR=Blue], bardzo piękne jest to, co napisałaś. [/COLOR] Quote
Recommended Posts