Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgadzam się z tym: ;) w 100 procentach.
Od lutego będzimy walczyć w bardziej wymiernej psiej konkurencji niż wystawy. Mam nadzieję że coś wywalczymy i nie będzie to ;) ani to :shake: ani to :placz: ani to :mad: nad moim psem :lol:

Posted

Owszem, na wystawę wypuścimy się może dopiero na jesień.
Cały czas staram się zaprzeczać dosyć powszechnej opinii, że jak pies wystawowy to nie sportowy i na odwrót:shake:
Mam nadzieję, że pudli nigdy nie spotka to co inne rasy: podział na linie sportowe i wystawowe

Posted

Irenka, czy dobrze rozumiem, ze Katarzyna Wielka to Twoja sunia?

Poradzcie mi prosze jaka maszynke kupic i z jakim ostrzem. Interesuje mnie tylko golenie pycha i lapek, bo reszte Pani Maria zalatwia nam nozyczkami.

Posted

[quote name='IraKa']Owszem, na wystawę wypuścimy się może dopiero na jesień.
Cały czas staram się zaprzeczać dosyć powszechnej opinii, że jak pies wystawowy to nie sportowy i na odwrót:shake:
Mam nadzieję, że pudli nigdy nie spotka to co inne rasy: podział na linie sportowe i wystawowe[/quote]

Myślę, że nie, bo pod tym wylakierowanym futerkiem jest inteligentny pies o normalnej budowie;)

Posted

[quote name='fish']Irenka, czy dobrze rozumiem, ze Katarzyna Wielka to Twoja sunia?

Poradzcie mi prosze jaka maszynke kupic i z jakim ostrzem. Interesuje mnie tylko golenie pycha i lapek, bo reszte Pani Maria zalatwia nam nozyczkami.[/quote]

Może wystarczy ci Moser 1170 lub 1230 o przesuwanym ostrzu?
Tu je możesz oglądnąć
[URL="http://www.goleros.bazarek.pl"]http://www.goleros.bazarek.pl[/URL]

Ja od miesiąca używam Moser 1230 Alfa Rex i jak na razie jestem zadowolona;)

Posted

A co to znaczy, ze ma przesuwane ostrze? Wiekszosc maszynek jest niestety tak opisywana, ze nie podaja, z jakim ostrzem maszynka jest sprzedawana. Boje sie naciac jak z ta poprzednia.

Posted

Ma stałe ostrze którego wysokość jest regulowana od 0,1 mm do 3 mm (przesuwasz przyciskiem lub taka wajchą).
Proponuję wizytę u Marysi i oglądnięcie i wypróbowanie tego typu maszynki (ma Marka I) lub Goldena A5 (ta już z wymiennymi ostrzami).
Zobaczysz czy tego typu maszynka ci spasuje, jak nie, to Moser 1245 z wymiennymi ostrzami różnej wielkości, ale to już droższy zakup.

Posted

[LEFT][B]IraKa, [/B]gratulacje dla Indi (i oczywiście dla Ciebie) za championat. życzę sukcesów sportowych i pokażcie wszystkim co pudel potrafi!!!
[/LEFT]

Posted

Irena Wielkie Gratulacje :laola:

[quote name='Sonya-Nero']Z ogłoszeń na stronie Gośki;

[B]"Czarny, inteligentny, cudowny, sredni pudel Alfred szuka uczuciowej i madrej partnerki:) "[/B]
:loveu:
Może kogoś zainteresuje? Może ktoś czuje się samotny i poszukuje swojej drugiej połowy...:p
Jest zdjęcie:cool3:[/quote]

Tego nie widziałam , ale widziałam takie u Gosi (juz ich nie ma :diabloti: )

"Piękna biała suczka z morelowymi znaczeniami szuka partnera .... " :loveu:

oraz
"Szczenięta pudle średnie , czarne, morelowe i łaciate, okolice Krakowa " :diabloti:
i zdjęcie - kundla :angryy:

A tak po za tym to cholernie zimno, ZAMARZAM !!!
Kto ma pomysł na dobre odmrożenie ???

Posted

:shake: Jestem strasznie przygnębiona i zszokowana tą tragedią w Katowicach.
Aż ciarki mnie przechodzącą na myśl, że coś takiego równie dobrze mogłoby się wydarzyć na którejś z psich wystaw... po prostu brak słów...

Posted

[quote name='Sonya-Nero']:shake: Jestem strasznie przygnębiona i zszokowana tą tragedią w Katowicach.
Aż ciarki mnie przechodzącą na myśl, że coś takiego równie dobrze mogłoby się wydarzyć na którejś z psich wystaw... po prostu brak słów...[/quote]

dokładnie to samo sobie od wczoraj myślę...

Posted

To była wystawa - międzynarodowa wystawa gołębi, więc równie dobrze to mogła być wystawa psów i wśród ofiar mógł być kazdy z nas .
Dla wszystkich co tam byli
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]