magda_u Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 w poznaniu w sobote 5 listopada okolo godz. 10 uprawniony okulista doktor Jacek Garncarz przeprowadzi badania oczu pod katem objawow dziedzicznych chorob. przebadane psy otrzymaja "unijne" certyfikaty. koszt to 100zl od psa. goraco zapraszam wszystkich wlascicieli reproduktorow i suk hodowlanych, ktorym lezy na sercu dobro hodowanej przez nich rasy i dzieki badaniu chca zmniejszyc ryzyko wystapienia genetycznych schorzen oczu u potomstwa ich psow. pamietajmy, ze objawy nawet uciazliwych dla psa chorob oczu nie zawsze sa widoczne golym okiem, pies sie nie poskarzy, ze cos go boli albo ze gorzej widzi. dlatego badajmy nasze psy i zadajmy wynikow badan od hodowcow. zgloszenia prosze przesylac na adres: [email][email protected][/email] Quote
Gośka Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Takie badanie będzie również przeprowadzone na wystawie klubowej pudli w przyszłym roku, więc chętnie którzy nie będą w Poznaniu mają "szansę" na to badanie w Ostrowie. Quote
Gosia_i_Luka Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Zobaczcie, jakie cudne zdjęcie :angel: [url]http://www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/887/display/4239591[/url] Quote
.ania Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Faktycznie bardzo fajne to zdjęce :) takie artystyczne :) Quote
JustynaJK Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 przepiękne ,jak ja lubię takie albumy!!!! :D Quote
Gosia_i_Luka Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Ten album jest fenomenalny - gdy go odkryłam, siedziałam trzy dni, bo musiałam obejrzeć WSZYSTKIE psie zdjęcia! :wink: :lol: Ale są też piękne konie, krajobrazy, fotografie z różnych zakątków świata - raj dla oczu! :D Quote
Sonya-Nero Posted October 28, 2005 Author Posted October 28, 2005 [quote name='Gosia&Luka']Zobaczcie, jakie cudne zdjęcie :angel: [url]http://www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/887/display/4239591[/url][/quote] kapitalne :D , takie jesienne w kolorach i nastroju.... Quote
Alfa1 Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 [quote name='Sonya-Nero'][quote name='Gosia&Luka']Zobaczcie, jakie cudne zdjęcie :angel: [url]http://www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/887/display/4239591[/url][/quote] kapitalne :D , takie jesienne w kolorach i nastroju....[/quote] Nic dodać ,nic ująć,dokładnie tak je widzę :D Quote
JustynaJK Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 ja też jeszcze całego nie przejrzałam,ale naprawdę przepiękne!i ta ilość imponująca!!! Quote
IraKa Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Kolejna bzdura na Allegro.pl: "Witam wszystkich na mojej aukcji!! Mam do sprzedania 4 suczki rasy pudel miniaturka.Pieski mają niecałe 7 tygodni.Pieski mają unikalne ubarwienie,dwa z nich są biało-morelowe,a dwa całe białe..Kto się trochę zna na tej rasie to wie że tego typu ubarwienie jest naprawdę rzadkością.Pieski mają swoje książeczki zdrowia,są bardzo mądre.Nie posiadam aparatu cyfrowego i niestety nie mam zdjęć,ale jeżeli ktoś się uprze,to mogę porzyczyć aparat i wysłać zdjęcia na maila. Pieski sprzedam tylko i wyłącznie w dobre ręce!!!! pytnia proszę kierować pod nr tel. 609 218 489 , lub na maila [email][email protected][/email] Odbiór tylko i wyłącznie Osobisty!! Na SMS-y nie odpowiadam!!! Kolor pieska ma wpływ na cenę,biaLe są w cenie podanej w licytacji, a biało-morelowe są droższe a to ze względu na to że jak wcześniej wspomniałem umaszczenie te jes rzdkością !!! ZOSTAŁY MI JESZCZE TYLKO DWA PIESKI !!!" KOSZMAR jakiś :evil: Quote
.ania Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Ludzie są beznadziejni i naprawdę trzeba miec pomysły, żeby wymyślec coś takiego :evil: ale swoją drogą to nieźle się uśmiałam czytając to: [quote]dwa z nich są biało-morelowe, Kto się trochę zna na tej rasie to wie że tego typu ubarwienie jest naprawdę rzadkością[/quote] Faktycznie prawdziwy znawca 0X Coś mi się wydaje dziewczyny i chłopcze, że chyba jesteśmy opóźnieni z najnowszymi trendami tej jesieni :wink: Quote
aneta Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote]dwa z nich są biało-morelowe, Kto się trochę zna na tej rasie to wie że tego typu ubarwienie jest naprawdę rzadkością[/quote] Szkoda, że w takich ogłoszeniach nie ma komentarzy ... Napisałabym o wielkiej żadkości czyli kundlu pudlopodobnym 0X Quote
JustynaJK Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 no niestety wiele różnych cudów natury można spotkać w ogłoszeniach Quote
IraKa Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Od Pana, który dał to ogłoszenie na moje żądanie aby zmienił jego treści bo oszukuje i naciąga ludzi dostałam taką oto odpowiedź: "Witam!! Raczej się pani na tym nie zna .Pani myli pigment z ubarwieniem.Proszę sobie łaskawie poczytać na temat tej rasy,a nie wyzywać mnie od oszustów!!! W tym wypadku Pani to jest bezczelna!!!mój pudelek ma 1,5roku i jakoś nosi takie barwy,dziwne że nie wybielił się,no chyba że pani zdaniem on też nosi jeszcze szczenięce włoski. Z całym szacunkiem,ale pisała pani coś o sierści,do pani wiadomości piszę że sierść to mają koty,apudle mają włoszy i są to psy które nie działają na alergików! Proszę się nie wymądżać,tylko się lepiej zapoznać z tą rasą najlepiej niech sobie pani kupi książkę na ten temat. Powtarzam że to umaszczenie jest żadkością!!!! Z poważaniem Marcin" Moja suka (biała) która ma 9 lat i była kupiona jako morelowa :oops: ma ciemniejszą pręgę na grzbiecie. Jak się bliżej temu przyjrzeć to sierść jest w kolorze morelowym. Chyba mam psa o rzadkim umaszczeniu i nawet o tym nie wiem. No, to tyle. Myślę że powinnam zdecydowanie się dokształcić. Dziewczyny to kiedy będą dostępne ruskie książki o pudlach. Zaczęłam cierpieć na brak wiedzy. Quote
aneta Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Irena - też muszę się dokształcić ale też mu napisałam co o tym sądzę 0X :evilbat: 0X Odpowiedź z chęcia wkleję 0X :evilbat: 0X Quote
Ewelinaa Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 a moze rzekomy Pan Marcin poleci nam jakąś z jego ciekawych ksiazek o pudlach gdzie jest napisane o takiej rzadkiej maści jaką wcześniej w ogłoszeniu napisał !!! Quote
aneta Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 "To ja radzę pani zajżeć na stronę kenologów i sama pani się przekona!!! zanim pani znowu komuś zacznie robić niesłuszne wywody radzę się lepiej zapoznać z tematem!!! " Jak widać wiedzę ma wielką , nie wie nawet , że to "kynologia" a nie "kenologia" "Właśnie zbieram materiały by udowodnić pani swoją rację.robię to tylko po to by pani mogła się doszkolić bo ma pani braki!!" No i nic nie wygrzebał ...... Spytałam się tylko gdzie jest napisane we wzorcu, ze pudel ma być biało-morelowy .... Może się doszkolę ;) "kiedy mi pani da spokój??? mam nadzieje że od razu!!! a pieski ze schroniska o których pani pisze proszę sobie przygarnąć zamiast piusać głupoty i udawać nie wiem kogo!!! " Tu się wkurzył bo mu przesłałam notkę o wielkiej potrzebie produkcji psów i dołączyłam kilka anonsów o pudlach w potrzebie ..... Quote
Sonya-Nero Posted November 3, 2005 Author Posted November 3, 2005 :onfire: :hmmmm: :wink: Aneta ...a może mu jakiegoś takiego małego, złośliwego wirusika podeślesz :wink: i wykończysz go tak jak tę Ewę z Dogsów :lol: :lol: :lol: Quote
AngelOfDeath Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 [quote name='Irena&pudle']Kolejna bzdura na Allegro.pl: "Witam wszystkich na mojej aukcji!! Mam do sprzedania 4 suczki rasy pudel miniaturka.Pieski mają niecałe 7 tygodni.Pieski mają unikalne ubarwienie,dwa z nich są biało-morelowe,a dwa całe białe..Kto się trochę zna na tej rasie to wie że tego typu ubarwienie jest naprawdę rzadkością.Pieski mają swoje książeczki zdrowia,są bardzo mądre.Nie posiadam aparatu cyfrowego i niestety nie mam zdjęć,ale jeżeli ktoś się uprze,to mogę porzyczyć aparat i wysłać zdjęcia na maila. Pieski sprzedam tylko i wyłącznie w dobre ręce!!!! pytnia proszę kierować pod nr tel. 609 218 489 , lub na maila [email][email protected][/email] Odbiór tylko i wyłącznie Osobisty!! Na SMS-y nie odpowiadam!!! Kolor pieska ma wpływ na cenę,biaLe są w cenie podanej w licytacji, a biało-morelowe są droższe a to ze względu na to że jak wcześniej wspomniałem umaszczenie te jes rzdkością !!! ZOSTAŁY MI JESZCZE TYLKO DWA PIESKI !!!" KOSZMAR jakiś :evil:[/quote] ale wymyslili juz widze ja wygladaja te pudelki :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: naprawde koszmar :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
Sonya-Nero Posted November 3, 2005 Author Posted November 3, 2005 [quote name='Irena&pudle']Od Pana, który dał to ogłoszenie na moje żądanie aby zmienił jego treści bo oszukuje i naciąga ludzi dostałam taką oto odpowiedź: "Witam!! Raczej się pani na tym nie zna .Pani myli pigment z ubarwieniem.Proszę sobie łaskawie poczytać na temat tej rasy,a nie wyzywać mnie od oszustów!!! W tym wypadku Pani to jest bezczelna!!!mój pudelek ma 1,5roku i jakoś nosi takie barwy,dziwne że nie wybielił się,no chyba że pani zdaniem on też nosi jeszcze szczenięce włoski. Z całym szacunkiem,ale pisała pani coś o sierści,do pani wiadomości piszę że sierść to mają koty,apudle mają włoszy i są to psy które nie działają na alergików! Proszę się nie wymądżać,tylko się lepiej zapoznać z tą rasą najlepiej niech sobie pani kupi książkę na ten temat. Powtarzam że to umaszczenie jest żadkością!!!! Z poważaniem Marcin" Moja suka (biała) która ma 9 lat i była kupiona jako morelowa :oops: ma ciemniejszą pręgę na grzbiecie. Jak się bliżej temu przyjrzeć to sierść jest w kolorze morelowym. Chyba mam psa o rzadkim umaszczeniu i nawet o tym nie wiem. No, to tyle. Myślę że powinnam zdecydowanie się dokształcić. Dziewczyny to kiedy będą dostępne ruskie książki o pudlach. Zaczęłam cierpieć na brak wiedzy.[/quote] 8) książka jest dostępna za naszą wschodnią granicą, musisz się pośpieszyć, bo nakład to tylko 3000 egzemplarzy :wink: Jak widać bardzo mocno zakorzeniony jest pogląd o tym, że pudle mają włosy a nie sierść :wink: , ja też poniekąd padłam jego ofiarą, a tak naprawdę pudle i wszystkie inne psy mają sierść, najzwyklejszą sierść :roll: z podszerstkiem i włosami pokrywowymi :wink: A tak na marginesie M. Sotskaja wymienia aż 7 typów białego umaszczenia :wink: :P Quote
aneta Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Słuchajcie -facet przeprosił !!! Własnie go nawracam i przesyłam artykuł o potrzebie sterylizacji .... Trzymajcie kciuki !!!! Może się uda i będą to tylko 4 maluchy bez kolejnych pokoleń .... Quote
magda_u Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Aneta, nie wierze wlasnym uszom i oczom! ja zwykle macham reka na takie sytuacje, bo szkoda nerwow, ale Tobie najwyrazniej sie udalo! BRAWO! Quote
aneta Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Na razie przeprosił - ale co dalej ??? Zobaczymy. Quote
Recommended Posts