Gośka Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Magda super wynalazłaś takie coś. Chyba wszyscy po trochu znajdą siebie w tym opisie, ciekawe jak się ma kilka ras, wtedy chyba rozdwojenie jaźni grozi :) Quote
Violonczela Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Magda Bardzo ciekawe, też uważam że charakter człowieka = charakterowi dobranej rasy. Można to bardzo dobrze zaobserwować na wystawać. Może masz coś o miłośnikach seterów i pointerów? ____________________ Pozdr.Violonczela Quote
Violonczela Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 [quote name='Gośka']Magda super wynalazłaś takie coś. Chyba wszyscy po trochu znajdą siebie w tym opisie, ciekawe jak się ma kilka ras, wtedy chyba rozdwojenie jaźni grozi :)[/quote] Myślę, że to jest tak samo jak w podziałach zodiakalnych. Jesteś z pod jednego znaku ale jeżeli jesteś z pierszej lub trzeciej dekady to już możesz mieć wpływ znaku poprzedniego lub następnego. _____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
.ania Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 "[b]Miłośnicy psów:[/b] śpią spokojnie i głęboko, pozornie nie śniąc; przejawiają dużą witalnośc, łatwo przezwyciężają poważne choroby; każdy gest i ruch starają się kontrolowac, aby nie sprawic wrażenia niezdyscyplinowanych; zdradzają skłonnośc do nostalgii i melancholii, a napewno do litowania się nad sobą; mają pociąg do dobrych trunków, ale nadużywają ich tylko wtedy, gdy coś mocno naruszyło ich równowagę wewnętrzną (złośc lub radośc)" To również z tek książki tyle, że ogólniej napisane :) (dobre dla osób mających dużo ras, jak Gosia powiedziała.) Quote
.ania Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Oczyiiście, że mam :) [b]Seter[/b] Kokieteria. Nie zadowalasz się w życiu tym, co masz. Przeciętne stanowisko i zawód bez przyszłości to nie dla Ciebie. Jesteś ambitny, utalentowany i stoisz obiema nogami na ziemi. Starasz się osiągnąc cel. Lubisz dominowac w rozmowie i slupic na sobie uwagę. W miłości jesteś wierny. Chciałbyś/chciałabyś zasługiwac na zaufanie partnera. Miłośc bez podziwu jest dla Ciebie nie do pomyślenia. Twoja wada: Masz skłonnośc do zawyżonej samooceny. Tu jest uogólnione: [b]Psy myśliwskie[/b] Upodobnienie do luksusu. Lubisz zwracac na siebie uwagę. Idziesz przez życie w wielkim stylu, nawet jęśli to zachowanie jest tylko maską. Masz pociąg do luksusu, do wszystkiego, co piękne. W interesach przejawiasz niwustepliwośc. Lubisz krytykę i gardzisz przeciętnością. Jesteś idealistą. W milości możesz byc szczęśliwy, jeśli Twój partner będzie umiał wyzwolic Się od tego sztucznego stylu życia, który w gruncie rzeczy Ci nie odpowiada. Twoje wady: Nie zawsze jesteś całkiem szczery. Lubisz miec asa w rękawie i wprowadzac otoczenie w błąd.[/b] Quote
Violonczela Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Dzięk Magda za tą charakterystykę. Z tego co widzę to chyba więcej znajduję w pudlu ale i niektóre cechy setera też się zgadzają. To pewnie dlatego że w tej chwili mam 3,5 pudla w domu a setera miałam prawie 5,5 lat temu w domciu. _________________________________ Pozdrawiam cieplutkow z zimowej Gdyni Violonczela Quote
.ania Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Możliwe :) Ale zauważ, że seter i myśliwski mają podobne cechy charakteru opisane ;) Może to jakiś znak? A jakby się przyjżec uważniej seterowi i pudlowi to też można doszukac się pewneo podobieństwa :) nie znam się na tym tylko tyle co przeczytała, a to moje luźne skojarzenia ;) Quote
Violonczela Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Dlatego pewnie do setera dobrałam pudla, a nie np. amstafa ___________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Violonczela Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Pewnie zobaczymy się w Warszawie, ale teraz juz się wyłączam bo muszę trochę poważnie popracowć :cry: :hand: ______________ Pozdr.Violonczela Quote
Frosh Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Ja w sobie dużo znajduje cech właścicieli pudli- a jescze nie mam w domu pudla, moze zawsze była mi pisana ta rasa. A teraz w sprawie karmy. Ja jednak zdecydowałam się, ze zaczniemy sie karmić Royalem. Co do Eukanuby słyszałam właśnie duzo mniej pochlebnych opini niż o Royalu. Kupię sobie najpierw mają paczuszkę i zobaczymy. A tak na marginesie mam jej namaczać czy nie?? I jeszcze jedno byłam dzisiaj z koleżanka terierową - Fuką - w hurytowni z akcesoriami dla zwierzat. Kupiłam szczotkę zgodnie z sugestią Sony ale nie wiem czy dobrą. Fuka mi doradzała. [b]DoggyMan nazwa tej szczotki Slicker Brush art nr 83032. Jest miekka bez kulek. Myśicie, ze dobrą kupiłam?? :lol: [/b] Kupiłam jeszcze parę zabawek: sznur, piłeczki, posłanko średniej wielkości, stojak i miski do jedzenia i to wszystko. Quote
.ania Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Co do szczotek to się nie wypowiadam :) niestety nie jestem expertem w tej dziedzinie, a szkoda... a karmę na początku moczyłam ;) [b]Violonczela[/b] to do zobaczenia na wystawie :) Quote
aneta Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Jak tam po wystawie - dotarliście już? Bo ja tak. W kazdym razie badzo zadowolona, sędzia był naprawdę miły, i chociaż w weteranach ale było bardoz sympatycznie. Gratulacje dla Bibi i Sonya Nero , Santy, Górala. Quote
Gina&Tiger Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 No właśnie dziewczęta i chłopcy pochwalcie się .Może jakieś zdjęcia Quote
góral Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 MOja Zuba dostała Zw. Rasy, Bambo Zw. Młodz. Zw. Grupy Młodz. i 3 na Bisie Juniorów, Laki, bostał Cacib i skończył Intera, Bercik dostał Boba, toyka od Bibi zgarnęła Zw. Młodz. a toyka od Alutki była 2 na Bisie Weteranów!!!!! :lol: Pudlomaniacy wypadli więc bardzo dobrze :D Quote
Gina&Tiger Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 No proszę gratulacje .Mam nadzieję ,że ktoś miał aparat??? Quote
góral Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Jak BIBi i Sonya dotrą do domu, to wstawią zdjęcia był tylko jeden klasyczny średniak Ti Amo Sabadiana i dostał komplet :D Quote
Gina&Tiger Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Swoją drogą to powinny już chyba dotrzeć ?Pewnie znowu utknęły w jakiejś przydrożnej knajpce :wink: Quote
Violonczela Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 :laola: Gratulacje dla wszystkich, widać że trzymanie :thumbs: się przydało. Też czekam na relacje zdjęciowe. _______________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Violonczela Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 [quote name='Gina&Tiger']Swoją drogą to powinny już chyba dotrzeć ?Pewnie znowu utknęły w jakiejś przydrożnej knajpce :wink:[/quote] Pewnie :beerchug: muszą uczcić interka. Quote
Sonya-Nero Posted March 20, 2005 Author Posted March 20, 2005 Niektórzy już wrócili, ale są jeszcze w szoku :wink: :D :D :D ta wystawa była bardzo szczęśliwa dla nas tzn. mnie i BiBi :B-fly: Lucky pokonał czeskiego pewniaka :wink: do CACIBa i jest INTERCHAMPIONEM :iloveyou: :D mój TI AMO NERO Sabadiana skończył CHAMPIONA POLSKI :iloveyou: :BIG: , jego właścicielce Iwonie co raz lepiej idzie wystawianie psa na ringu :D , a malutka toyeczka BiBi Fanny skończyła MŁODZIEŻOWEGO CHAMPIONA POLSKI :iloveyou: :BIG: .... a Bercik BiBi na razie nic jeszcze nie pokończył :wink: , ale ma CACIB i BOB, a na grupie jako jedyny pudel przeszedł do finału :iloveyou: :BIG: Wyniki mamy, zdjęcia mamy :D ... ale to dopiero jutro, bo dzisiaj padam ze zmęczenia... Dziekujemy za trzymanie kciuków za Lucky'ego :thumbs: , bo skończył intera w najkrótszym z możliwych odstępów czasowych... jesteśmy takie szczęśliwe.... że nawet wybaczam mu, że zniszczył = nadgryzł zamek :roll: mi kolejną torebką... Quote
Recommended Posts