góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='-Magda-']Rok temu było okropnie :-? Na hali ciemno i ogólnie jakoś nieprzyjemnie. Ja się wybieram bo mam bardzo blisko. (Torwar też nie jest dobry) Może ktoś spotkał się już z tym sędzią i coś może mi o nim powiedziec? Sędziuje Jean-Jacques Dupas.[/quote] Musisz poczekać na dziewczyny z północy, jeśli się nie mylę, to on sędziował chyba w Sopocie, lub na innej nadmorskiej Quote
Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Alfa ale mam refleks dziekuję za pochwałę na prw. :oops: Quote
Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Mnie zawsze ciekawią obcy sędziowie, pod warunkiem, ze nie przyjeżdża za nimi zaufana ekipa. Można wówczas liczyć na obiektywną ocenę bo nie ma układów. 8) Quote
Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Wracam do pogody. U nas też cały dzień świeci słoneczko i jest mały mrozik. Och! jak zdrowo, tylko czarne pudelki wracają do domu przypruszone białym kolorem. Może ten kolor zatwierdzi FCI, bo bardzo ładnie wyglądają. :lol: Quote
Gośka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 My też wyjeżdżamy z sukcesami, ale nie o to chodzi, Warszawa ogólnie jest beznadziejna, ciasno, zimno, smród. W zeszłym roku to już chyba szczytem bylo dojście do samej hali, Olle ty możesz swoje maluchy zabrać na ręce, ale zatachaj wielkiego białego pudla przez czarną nawierzcjnię drogi do hali tak żeby sobie nie ubrudził łap. Na Torwarze podobnie, dojście w miarę, ale sama hala pozostawia wiele do życzenia, ciasnota taka ze szok. Żeby wejść z psem na ring trzeba nie lada sztuki, trzeba przepchnąć się przez tłum gapiów z uczesanym psem, na co gapie obruszają się się prosisz ich żeby się nieco posunęli, przecież przyszli pooglądać. Quote
Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Gośka Masz rację pod względem warunków. Chyba najlepsze warunki były jednak na wyścigach konnych. Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Ja na szczęście byłem tylko jako pomocnik, ale pamiętam ile czasu zajęło nam znalezienie drogi, którą można się było dostać do ringów na piętrze, a w dodatku nikt z organizatorów nie potrfił wskazać nam drogi, a o przepychaniu się z klatkami przez tłum gapiów lepiej nie wspominać... Quote
Gośka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Na wyścigach było faktycznie najlepiej, dużo miejsca, widno, było gdzie wyjść z psem na siku, wszędzie asfalt, dla dużych psów były podgrzewane namioty. Pamiętam kiedyś jak jeszcze wystawiałam doga w takim namiocie ktoś przywiązał bernardyna do rury, o mało co cały namiot zwaliłby się wszystkim na głowy :lol: Parkingi ogromne. Szkoda że już nie robią tam wystaw. Quote
Alfa1 Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Och,myślałam że dziś nie wyjdę z kuchni, GOGO zrobiła się takim niejadkiem pół godziny czekałam, aż zje tą drobinę,a ona cedziła osobno ryż,osobno tartą marchew, wybierała mięsko,ostatnio tak dokarmiałam DESSI pra babkę LATOY,ale to było 20 lat temu,miałam więcej cierpliwości i nie mogłam jej zostawić bo asystentki już w pogotowiu stały. :cry: :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 Tak, szkoda tych wystaw na Służewcu, ja też lubiłam tam jeździć bo organizacja i warunki oraz dojazd były dobre. Na nowych warszawskich nie byłam i nie będę :-? A Warszawa nie mogłaby przenieść sobie wystaw do Kielc? :D Quote
Alfa1 Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Wystawy w Warszawie najmilej wspominam na wyścigach,można było swobodnie oddychać. :lol: Torwar,tragedia ,to już nie na moje zdrowie,pierwszy i ostatni raz w takich warunkach,ale to jest jak czytam zdanie wszystkich lub prawie wszystkich wystawców. :cry: Witaj OLLE :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 W wystawach została podana stawka pudli na Lesznie [quote]Pudel duży biały, czarny, brązowy PSY CALIMERO Mysi Kozisek Pudel miniatura biały, czarny, brązowy SUKI MISS LISA od Lalanki VANESSA NOIRE z Altheyrosel Pudel miniatura srebrny, aprikot SUKI HONDA Jantarowa Fuga JEKATERINA Jantarowa Fuga Pudel średni biały, czarny, brązowy SUKI HARMONY Corona Boreakis[/quote] No jestem pod wrażeniem :roll: :wink: niby się nie umawialiśmy a udał sie bojkot :wink: :lol: Quote
Santy Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='góral'][quote name='-Magda-']Rok temu było okropnie :-? Na hali ciemno i ogólnie jakoś nieprzyjemnie. Ja się wybieram bo mam bardzo blisko. (Torwar też nie jest dobry) Może ktoś spotkał się już z tym sędzią i coś może mi o nim powiedziec? Sędziuje Jean-Jacques Dupas.[/quote] Musisz poczekać na dziewczyny z północy, jeśli się nie mylę, to on sędziował chyba w Sopocie, lub na innej nadmorskiej[/quote] Niestety,ale u nas nie oceniał Dupas.Owszem 2 lata temu pudle sędziował Francuz,ale był to J.le Magnan.Zapraszamy na Tory Wyścigów Konnych w tym roku.Pudle ocenia L.Mach. :P Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 Sopot... ale trzeba dodać, żeby się nie fatygowały pudle w górnej granicy wzrostu :wink: :D Quote
Santy Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Sopot... ale trzeba dodać, żeby się nie fatygowały pudle w górnej granicy wzrostu :wink: :D[/quote] BO ja wiem? :hmmmm: Misiek ma 34 w kłębie,a mamy od Machowej 2 CACAIB-ki. Myślę,że kobitka zna się na pudlach. :D Ale cikawe kto wygra w L esznie. :hmmmm: Quote
Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 No! no! stawka pudli na leszczyńskiej wystawie ogromna. Nawet niektórzy mieli konkurencję. Ciekawi mnie wynik. Sony, a skąd masz te wieści, może tą samą drogą dowiesz się wyniki. :angel: Quote
Alfa1 Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 To może Misiek nie miał w konkurencji psa w dolnej granicy wzrostu. Quote
.ania Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Chwilę mnie nie bylo i tyle nowych postów ;) Przyznam, że jak narazie najlepszą wspominaną przeze mnie halówką były Katowice w zaszłym roku :) Dużo miejsca i dobra organizacja :thumbs: Quote
Alfa1 Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='Olle']No! no! stawka pudli na leszczyńskiej wystawie ogromna. Nawet niektórzy mieli konkurencję. Ciekawi mnie wynik. Sony, a skąd masz te wieści, może tą samą drogą dowiesz się wyniki. :angel:[/quote] To nie wiesz jakie będą? Quote
BiBi Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Witam wszystkich obecnych :D Stawkę pudli podała dobra dusza w dziale "wystawy". Quote
BiBi Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [b]Santy[/b], a gdzie można dostać te CACAIB-ki :wink: Quote
Olle Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Alfa grupę to raczej wiem, ale również chodzi mi o dalsze wyniki już w finałach. :roll: Quote
góral Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='-Magda-']Chwilę mnie nie bylo i tyle nowych postów ;) Przyznam, że jak narazie najlepszą wspominaną przeze mnie halówką były Katowice w zaszłym roku :) Dużo miejsca i dobra organizacja :thumbs:[/quote] O tak Katowice to moja ulubiona wystawa, a zeszłoroczną wspominam szczególnie :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 Tak Machowa zna się na pudlach, sama przecież prowadziła hodowlę Superstar. Wielkoludy mogą u niej startować, ale lepiej żeby były w klasie championów. Ma swoją wizję pudla i woli aby to był drobny egzemplarz, nie w górnej granicy wzrostu. Bardzo się cieszę, że jednymi z pudli, które mają u niej bardzo wysokie notowania są dziadek i ojciec Party, czyli Solnes Rain Dance i Sporens All Over :thumbs: Quote
Recommended Posts