Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja karmie tą karmą od ok. 2 tygodni - na razie jest wszystko ok. Moja sunia dostaje wersje dla alergików SUN - z rybami, krewetkami, szpinakiem i marchewką.

Posted

Cenowo to jest myslę dość przyzwoicie - za 15 kg SUN dla alergików płacę niecałe 110 zł (106 czy 108 zł, nie pamiętam dokładnie).
Jeśli chodzi o próbki to dostałam je podczas targów zoologiczno - botanicznych we Wrocławiu (miał je lokalny dystrybutor), zaopatrzenie w tę karmę też odbywa sie tylko przez lokalnych dystrybutorów.

Posted

image - a mogłabyś wstawić fotkę tych krokietów, żeby zobaczyć, jakie to duże? najlepiej koło 2zł lub przy linijce, żeby mieć porównanie :)

Posted

image napisał(a):
Zdjęcie to dopiero wieczorem wrzucę jak będę w domu. Karma jest ogólnie raczej drobna.

no i gdzie to zdjęcie? :mad: :mad: :mad:

Posted

upiekło Ci się :diabloti: kurcze, faktycznie mała ta karma :( dlaczego teraz robią takie małe pyćki :roll: :mad: ja bym chciała jakąś fajną karmę, z dużymi granulkami i koniecznie dla alergików.

Posted

moja małpa też je chętnie małe kulki, ale zauważyłam, że bardziej woli duże. Poza tym, ja tez wolę większe granulki, bo się więcej "namęczy", gdy będzie jadła - a te małe czasem połyka w całości :shake:

Posted

Tam w składzie jest jako jeden z głównych komponentów warzywnych marchewka i szpinak i myslę, że te kolorowe kulki to właśnie jest to. Zresztą na początku moja miała takie troche zielone kupy ( ponoć to norma ) właśnie od szpinaku.

Posted

A bardzo dziękuję za zaufanie dotyczące analizy:) Jednak w wypadku karmy Dog Club Premium i reszty karm firmy Progeo, jest to raczej trudne. Nie produkuje ona karm na rynek amerykański stąd też nie stosuje się do zasad opisu produktu zalecanych przez AFFCO.

I tak np. w wersji karmy DOG CLUB PREMIUM MIX, czytamy:

[quote name='DCP']kukurydza, wołowina, kurczak, ryż, tłuszcz drobiowy, pszenica, pulpa z cykorii ( źródło fruktooligosacharydów), olej roślinny (źródło kwasów tłuszczowych Omega-6), ekstrakt białka z kurczaka, olej rybny (źródło kwasów tłuszczowych Omega-3), drożdże, węglan wapnia, aminokwasy (L-lizyna, DL-metionina, chlorek choliny), witaminy otoczkowane oraz niezbędne mikro- i makroelementy.

Zawiera dopuszczone w UE antyutleniacze (ekstrakt rozmarynu oraz galusan propylu)

NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW, BHT, BHA ANI ETHOXYQUIN.

Teoretycznie składniki powinne być zamieszczane pod względem wagi. Tutaj tego nie wiemy do końca. Nie wiemy jednak czy do produkcji zostało użyte mięso czy też mączka - producent o tym nie informuje.

Teoretycznie karma jest bez szkodliwych konserwantów, ale na zdjęciu widzimy barwione granulki - nie dajmy się nabierać kolor dania nie ma znaczenia dla psa, on jest daltonistą, kolor jest dla nas - produkcja ma miejsce w jednym kotle tylko później część jest barwiona tak byśmy myśleli o a to groszek, a to czerwone to marchewka.

Jak dla mnie firma która pisze o produkcji zdrowych karm, a sztucznie je barwiąca to jakaś ściema.

Posted

image napisał(a):
Tam w składzie jest jako jeden z głównych komponentów warzywnych marchewka i szpinak i myslę, że te kolorowe kulki to właśnie jest to. Zresztą na początku moja miała takie troche zielone kupy ( ponoć to norma ) właśnie od szpinaku.

Obawiam się, że to nie marchewka i szpinak nadają kolor... Karmy holistyczne w których jest na prawdę dużo zieleniny mają zwykły, brązowy odcień (wszystkie jakie znam). Tak intensywny kolor to musi być barwnik i tyle.

• 1 year later...
Posted

Mam pytanie co sądzicie o tych karmach ??
Interesują mnie głównie karmy dla szczeniąt i juniorów dużych ras :

CUCCIOLI 2 KOMPLETNA kompletna karma dla szczeniąt w drugim okresie rozwoju

DOG CLUB PREMIUM JUNIOR karma dla szczeniąt ras dużych i olbrzymich od 4 miesiąca życia.

Jak mają się te karmy do puriny pro plan i proformance??

Czy ktoś je stosował u swoich psów i jak się po nich miały ??

Gdzie je można dostać ??

Ewentualnie dystrybutor w Małopolsce..

• 2 weeks later...
Posted

Jak chciałam na spróbunek wziąć worek tego cuda to w sklepie internetowym mi odradzili, że słabej jakości karma. A chciałam wziąć tą wersję "mocniejszą", rybną. Jak dla mnie to kiszka. Podają skład "mięso" czyli nie mączka więc tak na dobrą sprawę pierwszym a i głównym składnikiem jest kukurydza.

• 11 months later...
Posted

Karmy przereklamowane,żle zbilansowane,OGROMNE QUPY 2 PSÓW(TO NIE PRZYPADEK).Ogólnie fatalna,kiepskiej jakości karma, do tego dochodzi nieudolna dystrybucja i tyle o Włoskich pseudo cudach Dog Club.
Wyższej lini nie kupowałem więc się nie wypowiadam,ten opis dotyczy tylko Dog Club.Nie polecam szkoda kasy.

• 4 months later...
  • 1 month later...