basiapron Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Zbierając [SIZE=4][B][COLOR=Red]nakrętki plastikowe od butelek po napojach[/COLOR] [COLOR=Red]i kosmetykach [/COLOR][/B][/SIZE] (obojętna firma,po prostu nakrętki plastikowe) możecie pomóc jakiemuś choremu dziecku. Ci co odbieraja te nakrętki muszą ich zebrać paredziesiąt tysięcy i wtedy firma z która mają umowe wymienia je na wózek inwalidzki dla chorego dziecka, jak każdy pozbiera trochę to się zbierze dużo, są też punkty w różnych miastach gdzie można oddawać nakrętki na dany cel. Treść maila z adresem którego otrzymałam: [I][FONT=Arial][SIZE=2]Podaję adres na który, można wysyłać nakrętki dla Filipka.[/SIZE][/FONT] [/I] [LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Urząd Pocztowy Gdańsk 31 [/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT] [LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]80-326 Gdańsk[/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT] [LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]ul. Beniowskiego 5[/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT] [LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000][B]Filip Janowski[/B][/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT] [LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Poste restante[/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT] [LEFT][I][SIZE=2]Proszę nie zapomnieć o dopiskach "Filip Janowski" oraz "poste restante". Paczka będą przychodziły na nasz Urząd Pocztowy, a my musimy tam zagladać i odbierać paczki.[/SIZE][/I][/LEFT] [LEFT][I]A co do terminu to zbieramy tak długo, aż uzbieramy.[/I] A tu strona na której znalazłam tą informację: [URL="http://filipjanowski.blog.onet.pl/2,ID322230948,index.html"]http://filipjanowski.blog.onet.pl/[/URL] [U][COLOR=DarkOrchid][B][SIZE=2]Zbieramy wszystkie plastikowe nakrętki ( po sokach, napojach, środkach chemicznych, przemysłowych) [/SIZE][/B][/COLOR][/U][COLOR=Red][SIZE=2][B]CEL NUMER DWA:[/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=DarkOrchid][SIZE=2][COLOR=Black]Zmysł podał drugi namiar,wiec możecie wysyłać jedną paczuszke tutaj a jedną tutaj-tego się przeciez dużo zbiera: [B]cytuje Zmysła:[/B] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][I]Akurat u nas zbiera się na rzecz Dominika z Zamościa. I dla chętnym osób, bliżej związanych z Zamościem, podaję te dane: [/I] [I][B]"Nakrętki można przekazywać do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Zamościu, ul. Zamoyskiego 62 lub Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Zamościu, ul. Śląska 45."[/B][/I] [COLOR=Red][B]tu jeszcze takie akcje (uwaga KRAKÓW!!!):[/B][/COLOR] [URL="http://blog.pomagaj.info/2009/05/27/akcje-zbierania-nakretek-gdzie-i-jak/"]Charytatywna Zbiórka Nakrętek: Spis Akcji.[/URL] [COLOR=Red][I]w Warszawie - kiedyś odbierał Zmysł, nie wiem jak teraz i jeszcze [/I][/COLOR]511543194. - Warszawa, Płock, Radom[IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_wink.gif[/IMG], Sosnowiec i okolice basiapron albo Tootsy SKOK STEFCZYKA - większość większych miast :smile: Warszawa - Centrum Zdrowia Dziecka, pojemnik gdzies na 1 piętrze z tego co pamiętam Katowice - schronisko Milowicka 1 A tu na gratach, tylko trzeba być tam zarejestrowanym [URL]http://gratyzchaty.pl/viewtopic2.php?p=1398042#1398042[/URL] albo kontaktować się przeze mnie :) na gratach zbierają: Brwinów - storczyk12345 Dobczyce - roots23 Lublin - wiolah83 Łódź - Betiboo oraz glorianka Nałęczów - wiolah83 Połajewo - joanna049 Poznań - Ponga Skierniewice - monisiakochamarcinka Sosnowiec - basiapron Szamotuły- asia17318 Wadowice - sylwunia670 Warszawa -Kora-przekazuje koleżance a ona dalej Warszawa- madziara217 Wrocław - Joker [/LEFT] Quote
MartynaP Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 podnosze tez zbieralam mojemu synowi do przedszkola i w szpitalu jak bylam pielegniarki zbieraly-teraz bede zbierac tez ;) Quote
basiapron Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 super,zaraz napiszę do tej dziewczyny ze będą przesyłki od dogomaniaków ps.odezwałaś się do Krzyśka?? Quote
MartynaP Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 pewnie ze tak tym bardziej ze teraz lato-goraco pije sie tych napoi,wodu hektolitrami to i zakretki sa :evil_lol: Quote
basiapron Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 muszę powiedzieć że u mnie zbiera cała rodzina i kumulacja oczywiście trafiła do mnie-w efekcie mam chyba dobrze ponad 200 nakrętek,możliwe że nawet 300 i ważą razem około 1 kg więc już bede wysyłać moją paczkę w tym tygodniu.powiedzcie mi tylko...jak myślicie czy jak wyśle in postem do urzędu pocztowego to nie będzie to dziwne?w końcu są na ścieżce sądowej i in post wygrał sprawę,nie wiem czy ryzykowac:) Quote
ANETTTA Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 a ja sie o tym dowiedzialam dzisiaj od WAS ..i tez dołączam do grona ciułaczy nakretek ............. hasło ratujemy dzieci i ekologie co ? Quote
ANETTTA Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 podnosze :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:kto dolaczy do ciułaczy Quote
MartynaP Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='basiapron']muszę powiedzieć że u mnie zbiera cała rodzina i kumulacja oczywiście trafiła do mnie-w efekcie mam chyba dobrze ponad 200 nakrętek,możliwe że nawet 300 i ważą razem około 1 kg więc już bede wysyłać moją paczkę w tym tygodniu.powiedzcie mi tylko...jak myślicie czy jak wyśle in postem do urzędu pocztowego to nie będzie to dziwne?w końcu są na ścieżce sądowej i in post wygrał sprawę,nie wiem czy ryzykowac:)[/quote] a jak to jest wlasnie z tym IN POST em znajoma dostala zawiadomienie ze ma tam jakas przesylke a jak tam poszla to powiedzieli ze tam nie ma tego ona wogole niewie co to jest i skad ja wogole pierszy raz slysze o takim czyms jak IN POST :shake: Quote
basiapron Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 [quote name='ANETTTA']a ja sie o tym dowiedzialam dzisiaj od WAS ..i tez dołączam do grona ciułaczy nakretek ............. hasło ratujemy dzieci i ekologie co ?[/quote] mam zmienić tytuł??:lol: Quote
MartynaP Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='basiapron']mam zmienić tytuł??:lol:[/quote] moze to co napisala ANETTA i dodatkowo ZBIERAJCIE NAKRETKI ;) Quote
basiapron Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 [quote name='MartynaP']a jak to jest wlasnie z tym IN POST em znajoma dostala zawiadomienie ze ma tam jakas przesylke a jak tam poszla to powiedzieli ze tam nie ma tego ona wogole niewie co to jest i skad ja wogole pierszy raz slysze o takim czyms jak IN POST :shake:[/quote] [url]www.inpost.pl[/url] mają taniej przede wszystkim,a ja tylko wysyłam stamtąd-jeszcze ani razu nikt mi nei wysłał przez in post ale specjalistą jest na pewno irysek bo to ona namawia do korzystania z ich usług:)w sumie narazie nic do nich nie mam-mam pod ręką zarówno ich jak i pocztę wiec zawsze mogę iść na spacer zrobić awanture,raz się spóźnili z przesyłką do Tili to poszłam i Pani zadzwoniła do Warszawy i Pan podobno jeszcze tego samego dnia zziajany przyleciał do Tili z przesyłką i przeprosinami.hehe Quote
gagata Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Myślę,że to wszystko jedno ,adresat to adresat, a inpost walczy póki co o klientów i ceny miewa tańsze...Ale ostatnia przesyłkę odebrałam od nich sama, bo wsadzili mi do skrzynki info 24.07 i....cisza, a ja cały czas byłam w domu...Ale poczta robi to samo...Tak wic: "wybór należy do Ciebie"... Quote
basiapron Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 dołączyłam na pierwszej stronie skąd wzięłam informację zeby zbierać Quote
basiapron Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 [quote name='gagata']Myślę,że to wszystko jedno ,adresat to adresat, a inpost walczy póki co o klientów i ceny miewa tańsze...Ale ostatnia przesyłkę odebrałam od nich sama, bo wsadzili mi do skrzynki info 24.07 i....cisza, a ja cały czas byłam w domu...Ale poczta robi to samo...Tak wic: "wybór należy do Ciebie"...[/quote] może masz rację,jeszcze gotowi nie odebrac bo przecież nie będą iśc do konkurencji. Quote
Zmysł Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 U nas w pracy też jest taka akcja. Zachęcam!!! Quote
ULKA12 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 To w takim razie ja też dołączam do zakręconych ciułaczy:evil_lol: Quote
basiapron Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 super,ja chce dopełnić jeszcze swoje pudło bo paczka 1-2 kg kosztuje 10 zł więc warto żeby w nim było jak najwięcej,narazie mam chyba 1,1 kg i troszke miejsca to poczekam sobie jeszcze tydzień i dozbieram. Quote
basiapron Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 chyba podniose,kto jeszcze sie przyłaczy?? Quote
basiapron Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 [quote name='ULKA12']Ja już mam 44:evil_lol:[/quote] ścigamy się??ja mam koło 300 ale nieźle Ci idzie jak na poczatek,ciekawa jestem czy wszystko odkręcasz w domu i zostawiasz otwarte:evil_lol: Quote
Zmysł Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Kto jeszcze dołączy do tego sympatycznego wyścigu? Quote
ULKA12 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 [quote name='basiapron']...ciekawa jestem czy wszystko odkręcasz w domu i zostawiasz otwarte:evil_lol:[/quote] Skąd wiesz????:crazyeye::evil_lol: Quote
Recommended Posts