Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zbierając [SIZE=4][B][COLOR=Red]nakrętki plastikowe od butelek po napojach[/COLOR] [COLOR=Red]i kosmetykach [/COLOR][/B][/SIZE] (obojętna firma,po prostu nakrętki plastikowe) możecie pomóc jakiemuś choremu dziecku. Ci co odbieraja te nakrętki muszą ich zebrać paredziesiąt tysięcy i wtedy firma z która mają umowe wymienia je na wózek inwalidzki dla chorego dziecka, jak każdy pozbiera trochę to się zbierze dużo, są też punkty w różnych miastach gdzie można oddawać nakrętki na dany cel.

Treść maila z adresem którego otrzymałam:
[I][FONT=Arial][SIZE=2]Podaję adres na który, można wysyłać nakrętki dla Filipka.[/SIZE][/FONT]
[/I] [LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Urząd Pocztowy Gdańsk 31 [/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT]
[LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]80-326 Gdańsk[/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT]
[LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]ul. Beniowskiego 5[/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT]
[LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000][B]Filip Janowski[/B][/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT]
[LEFT][I][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Poste restante[/COLOR][/SIZE][/I][/LEFT]
[LEFT][I][SIZE=2]Proszę nie zapomnieć o dopiskach "Filip Janowski" oraz "poste restante". Paczka będą przychodziły na nasz Urząd Pocztowy, a my musimy tam zagladać i odbierać paczki.[/SIZE][/I][/LEFT]
[LEFT][I]A co do terminu to zbieramy tak długo, aż uzbieramy.[/I]

A tu strona na której znalazłam tą informację:
[URL="http://filipjanowski.blog.onet.pl/2,ID322230948,index.html"]http://filipjanowski.blog.onet.pl/[/URL]

[U][COLOR=DarkOrchid][B][SIZE=2]Zbieramy wszystkie plastikowe nakrętki ( po sokach, napojach, środkach chemicznych, przemysłowych)

[/SIZE][/B][/COLOR][/U][COLOR=Red][SIZE=2][B]CEL NUMER DWA:[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=DarkOrchid][SIZE=2][COLOR=Black]Zmysł podał drugi namiar,wiec możecie wysyłać jedną paczuszke tutaj a jedną tutaj-tego się przeciez dużo zbiera:
[B]cytuje Zmysła:[/B]
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][I]Akurat u nas zbiera się na rzecz Dominika z Zamościa.
I dla chętnym osób, bliżej związanych z Zamościem, podaję te dane:
[/I] [I][B]"Nakrętki można przekazywać do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Zamościu, ul. Zamoyskiego 62 lub Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Zamościu, ul. Śląska 45."[/B][/I]

[COLOR=Red][B]tu jeszcze takie akcje (uwaga KRAKÓW!!!):[/B][/COLOR]
[URL="http://blog.pomagaj.info/2009/05/27/akcje-zbierania-nakretek-gdzie-i-jak/"]Charytatywna Zbiórka Nakrętek: Spis Akcji.[/URL]

[COLOR=Red][I]w Warszawie - kiedyś odbierał Zmysł, nie wiem jak teraz i jeszcze
[/I][/COLOR]511543194. - Warszawa, Płock, Radom[IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_wink.gif[/IMG],
Sosnowiec i okolice basiapron albo Tootsy
SKOK STEFCZYKA - większość większych miast :smile:
Warszawa - Centrum Zdrowia Dziecka, pojemnik gdzies na 1 piętrze z tego co pamiętam
Katowice - schronisko Milowicka 1

A tu na gratach, tylko trzeba być tam zarejestrowanym
[URL]http://gratyzchaty.pl/viewtopic2.php?p=1398042#1398042[/URL]
albo kontaktować się przeze mnie :) na gratach zbierają:
Brwinów - storczyk12345
Dobczyce - roots23
Lublin - wiolah83
Łódź - Betiboo oraz glorianka
Nałęczów - wiolah83
Połajewo - joanna049
Poznań - Ponga
Skierniewice - monisiakochamarcinka
Sosnowiec - basiapron
Szamotuły- asia17318
Wadowice - sylwunia670
Warszawa -Kora-przekazuje koleżance a ona dalej
Warszawa- madziara217
Wrocław - Joker
[/LEFT]

• Replies 969
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

muszę powiedzieć że u mnie zbiera cała rodzina i kumulacja oczywiście trafiła do mnie-w efekcie mam chyba dobrze ponad 200 nakrętek,możliwe że nawet 300 i ważą razem około 1 kg więc już bede wysyłać moją paczkę w tym tygodniu.powiedzcie mi tylko...jak myślicie czy jak wyśle in postem do urzędu pocztowego to nie będzie to dziwne?w końcu są na ścieżce sądowej i in post wygrał sprawę,nie wiem czy ryzykowac:)

Posted

[quote name='basiapron']muszę powiedzieć że u mnie zbiera cała rodzina i kumulacja oczywiście trafiła do mnie-w efekcie mam chyba dobrze ponad 200 nakrętek,możliwe że nawet 300 i ważą razem około 1 kg więc już bede wysyłać moją paczkę w tym tygodniu.powiedzcie mi tylko...jak myślicie czy jak wyśle in postem do urzędu pocztowego to nie będzie to dziwne?w końcu są na ścieżce sądowej i in post wygrał sprawę,nie wiem czy ryzykowac:)[/quote]

a jak to jest wlasnie z tym IN POST em znajoma dostala zawiadomienie ze ma tam jakas przesylke a jak tam poszla to powiedzieli ze tam nie ma tego ona wogole niewie co to jest i skad ja wogole pierszy raz slysze o takim czyms jak IN POST :shake:

Posted

[quote name='ANETTTA']a ja sie o tym dowiedzialam dzisiaj od WAS ..i tez dołączam do grona ciułaczy nakretek .............

hasło ratujemy dzieci i ekologie co ?[/quote]
mam zmienić tytuł??:lol:

Posted

[quote name='MartynaP']a jak to jest wlasnie z tym IN POST em znajoma dostala zawiadomienie ze ma tam jakas przesylke a jak tam poszla to powiedzieli ze tam nie ma tego ona wogole niewie co to jest i skad ja wogole pierszy raz slysze o takim czyms jak IN POST :shake:[/quote]
[url]www.inpost.pl[/url] mają taniej przede wszystkim,a ja tylko wysyłam stamtąd-jeszcze ani razu nikt mi nei wysłał przez in post ale specjalistą jest na pewno irysek bo to ona namawia do korzystania z ich usług:)w sumie narazie nic do nich nie mam-mam pod ręką zarówno ich jak i pocztę wiec zawsze mogę iść na spacer zrobić awanture,raz się spóźnili z przesyłką do Tili to poszłam i Pani zadzwoniła do Warszawy i Pan podobno jeszcze tego samego dnia zziajany przyleciał do Tili z przesyłką i przeprosinami.hehe

Posted

Myślę,że to wszystko jedno ,adresat to adresat, a inpost walczy póki co o klientów i ceny miewa tańsze...Ale ostatnia przesyłkę odebrałam od nich sama, bo wsadzili mi do skrzynki info 24.07 i....cisza, a ja cały czas byłam w domu...Ale poczta robi to samo...Tak wic: "wybór należy do Ciebie"...

Posted

[quote name='gagata']Myślę,że to wszystko jedno ,adresat to adresat, a inpost walczy póki co o klientów i ceny miewa tańsze...Ale ostatnia przesyłkę odebrałam od nich sama, bo wsadzili mi do skrzynki info 24.07 i....cisza, a ja cały czas byłam w domu...Ale poczta robi to samo...Tak wic: "wybór należy do Ciebie"...[/quote]
może masz rację,jeszcze gotowi nie odebrac bo przecież nie będą iśc do konkurencji.

Posted

super,ja chce dopełnić jeszcze swoje pudło bo paczka 1-2 kg kosztuje 10 zł więc warto żeby w nim było jak najwięcej,narazie mam chyba 1,1 kg i troszke miejsca to poczekam sobie jeszcze tydzień i dozbieram.

Posted

[quote name='ULKA12']Ja już mam 44:evil_lol:[/quote]
ścigamy się??ja mam koło 300 ale nieźle Ci idzie jak na poczatek,ciekawa jestem czy wszystko odkręcasz w domu i zostawiasz otwarte:evil_lol: